Шах в чаша кафе – значението на мотива

Когато в утайката от кафе се появи шах, това може да бъде предупреждение за загуба поради рискови начинания или слушане на грешни съвети. Шахът понякога може да бъде знак, че ще получите значително познанство или че нечие влияние ще ви помогне да решите определени проблеми. Въпреки това, символиката на тази форма в утайката от кафе зависи от нейното положение в чашата. Шах в първата, втората или третата третина на чашата, съответно ляво или дясно от мястото, където устните са я докосвали, често няма същото значение.

Съществува още един начин да узнаете символиката на формите в чашата. Алтернативният метод се основава на цвета на фигурата в утайката. Повече за тази тема ще бъде обсъдено по-късно в текста.

В раздела на статията, озаглавен „Шах в отпечатъка на пръста за желание“, ще разберете как от отпечатъка на пръста, т.е. формата, която се появява в този отпечатък, да прочетете дали някое желание ще се изпълни или не.

Ако сте видели шахови фигури в чашата, тяхното значение можете да намерите тук.

Тълкуване и символика на шаха в чашата кафе

Както споменахме в началото на текста, на тълкуването на някоя форма в чашата кафе решително въздейства положението в чашата, където тази форма се е появила. Ако сте видели шах в първата третина на чашата, неговото значение касае миналото. Когато шахът се появи във втората третина на чашата, символиката се отнася до настоящето. Ако сте забелязали шах в третата третина на чашата, т.е. по-близо до нейния връх, тази форма предвещава бъдещи събития. Не е сериозно да се говори за колко близко или далечно минало, т.е. бъдеще става въпрос, защото това зависи от преживяванията и усещанията на човека, на когото се гадае.

Освен това, на тълкуването влияе и мястото на пиене. Ако сте видели шах наляво от позицията, където устните са докосвали чашата, значението е горе-долу негативно. Когато шахът се появи надясно от мястото на пиене, символиката е главно позитивна.

Шах в чашата може да указва на много неща. Често ви предупреждава, че трябва да подхождате към някои ситуации и проблеми с повече мъдрост. Шахът може да предвестява турбуленции в бъдещето, но и да укаже на възможност, която е пред вас, но не я виждате, защото сте фокусирани върху нещо напълно незначително. Счупен шах в чашата кафе означава, че ще се откажете от нещо.

Шах по-близо до дъното на чашата

Ако сте забелязали шах в първата третина на чашата и наляво от позицията, където устните са я докосвали, това подсказва, че съжалявате, че в някоя ситуация в миналото сте изглеждали глупави или наивни. Позволили сте на някого да ви убеди, че сте по-малко стойностни и с това само сте увеличили страха си, че не сте достатъчно добри. За щастие, сте научили урока.

Шах в дъното на чашата и надясно от мястото на пиене означава, че някой ще ви прости грешката, която сте направили в миналото. Отново ще се сближите с човек, с когото дълго време не сте комуникирали, и ще ви е приятно за това. Миналото ще се върне в най-хубавата възможна форма.

Шах в средата на чашата

Когато шахът се появи във втората третина на чашата и наляво от позицията на пиене, това подсказва, че сте в дилема. Трябва да вземете важно решение, но не знаете кой път да поемете. Послушайте какво ви казват хората, но сами изберете в каква посока искате да върви животът ви.

Шах в средата на чашата и надясно от мястото на пиене показва, че най-сетне сте събрали смелост да започнете да се борите за това, което желаете. Имате ясен цел и ще направите всичко необходимо, за да я постигнете. Ако бъдете търпеливи и постоянни, ще постигнете дори повече от това, което очаквате в момента.

Шах по-близо до върха на чашата

Ако сте видели шах в третата третина и наляво от позицията, където устните са я докосвали, това подсказва, че без нужда бихте могли да се впуснете в някоя рискова ситуация. Това ще ви изправи пред неприятности, които можете да предотвратите, ако не се залагате.

Когато шахът се появи по-близо до върха на чашата и надясно от мястото на пиене, това означава, че в близко бъдеще можете да срещнете много влиятелна личност. Той или тя ще ви помогне да решите някой проблем или да напреднете в това, с което се занимавате в момента.

Шах в отпечатъка на пръста за желание

Отпечатъкът на пръста се оставя в чашата, когато желаете да получите отговор дали някое желание ще се изпълни или не. В продължението на статията ви предлагаме инструкция как да втиснете желанието в чашата, за да бъде отговорът на вашия въпрос възможно най-ясен и конкретен.

  • Ако вашето желание се отнася до дома, децата или семейството, тогава оставяте отпечатък с палеца в чашата кафе. Шахът в отпечатъка на палеца, за съжаление, означава, че вашето желание няма да се изпълни в близко бъдеще.
  • Желания, свързани с професионалния живот, се вливат в чашата с показалеца. Ако сте видели шах в отпечатъка на показалеца, това подсказва, че има големи шансове да се осъществи това, което сте пожелали.
  • Отпечатък средния пръст се оставя в утайката от кафе за желания, свързани със секса. Шахът в такъв отпечатък може да бъде знак, че трябва да се запитате дали наистина искате да ви се изпълни това желание.
  • Когато желанието се отнася до любовта, тогава го втривате в чашата с безименния пръст. Ако сте видели шах в отпечатъка на безименния пръст, това, за съжаление, не предсказва реализирането на желанието в близко бъдеще.
  • С малкия пръст в чашата се оставят желания, свързани с личното здраве или здравето на вашите близки. Ако в този отпечатък се появи шах, това е добър знак. Възможно е желанието ви много скоро да се изпълни.

Алтернативно тълкуване на шаха в чашата

Символиката на фигурите в утайката от кафе може да се тълкува и по техния цвят. Формите в чашата са основно черни, т.е. пълни или бели, т.е. празни. В този случай се базирайте на това дали шахът във вашата чаша е имал повече черни или бели полета.

Значение на шахматната дъска с повече черни полета

Ако шахматната дъска във вашата чаша е имала повече черни, отколкото бели полета, това подсказва, че сте твърде негативни. Лошото настроение може да бъде резултат от реални или въображаеми проблеми. Във всеки случай, трябва да работите върху това.

Значение на шахматната дъска с повече бели полета

Ако сте видели шахматната дъска в чашата с повече бели полета, това е знак, че скоро бихте могли да срещнете интересна личност. Той или тя ще ви помогне да промените начина си на мислене, но и на живот.

Вашият коментар