Фес в чаша кафе – символика и тълкуване

Смята се, че фесът в утайката от кафе предвещава недоимък, тъга или жалост. Въпреки това, до точното значение на феса в чашата с кафе можете да стигнете само ако вземете под внимание неговото местоположение в чашата. Различно се обяснява, когато видите феса деноон при дъното, в средата или при върха на чашата, или ляво или дясно от мястото, където са я устните докосвали.

Алтернативната интерпретация е базирана на това дали фесът в чашата е бил черен или бял. Повече за тази тема ще можете да прочетете в частта от текста със заглавие „Какво значи черният и какво белият фес в чашата с кафе?“.

Народното вярване гласи, че от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се разбере дали ще се сбъднат някои желания или не. Тук е важно да се спазват определени правила. За какво точно става въпрос можете да прочетете в продължението на статията.

Подробно обяснение на феса в чашата с кафе

За да получите възможно най-точно тълкуване на феса в утайката от кафе, е важно да определите положението на тази фигура в чашата. Ако сте видели феса по-близо до дъното на чашата, символиката се отнася до някои минали събития и преживявания. Фесът в средата на чашата загатва за настоящето, а фесът по-близо до върха на чашата предвещава това, което би могло да се случи в бъдещето. Колко отдалечено във времето минало или бъдеще говорим зависи от емоциите на лицето, на което се гледа в чашата.

Освен това, за тълкуването е важно и дали фесът се е появил вляво или вдясно от местоположението на пиене. Ако сте го видели на лявата страна, неговата символика е по-скоро негативна. Ако пък фесът се е появил вдясно от мястото, където са я устните докосвали, значението е позитивно.

Размерът на феса не играе значителна роля. Ако сте видели два феса в чашата, възможно е пред вас да предстои предизвикателен период, когато става въпрос за финанси. Разкъсан фес символизира емоционална загуба, а ако до феса се появила и друга фигура, възможно е да се наложи да „преглътнете някои жаби“, за да постигнете целите си.

Фес в първата третина на чашата

Ако сте забелязали феса по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където са я устните докосвали, това значи, че сте направили грешка при избора на човек, на който ще подарите своето време и доверие. Някой ви е предал и не можете да му простите. Още по-лошо е, че не можете да си простите, че сте му/и се доверили.

Ако фесът се е появил при дъното на чашата и вдясно от местоположението на пиене, това намеква, че вашият скептицизъм в миналото ви е спасил от някои негативни преживявания. Добре сте преценили дадена ситуация и затова сте избегнали да попаднете в беда.

Фес във втората третина на чашата

Обликът на феса в средата на чашата и вляво от местоположението на пиене символизира паника. Възможно е да сте в неудобна позиция и да не мислите трезво за всичко, което ви се случва. Не е време за оплаквания, а за действие. Затова не стойте със скръстени ръце и не плачете за своето положение, а започнете да работите за промяната към по-добро.

Ако фесът се е появил в средата на чашата и вдясно от позицията, където са я устните докосвали, това намеква, че благодарение на подкрепата на близки хора имате достатъчно сили да се измъкнете от проблема, в който сте попаднали. Постарайте се да им покажете колко много значат за вас!

Фес в третата третина на чашата

Ако фесът се е появил по-близо до върха на чашата и вляво от местоположението на пиене, това не е добър знак. Възможно е да изживеете материална или нематериална загуба. Фесът на този позиция в чашата не предвещава нищо добро, затова трябва да се подготвите за това, което предстои в живота ви.

Фесът при върха на чашата и вдясно от местоположението на пиене посочва, че след изключително турбулентна фаза в живота най-накрая може да изживеете спокойствие. Някои неща ще се подредят по начин, който ви удовлетворява и ще можете да си отдъхнете и да се освежите.

Фес в отпечатъка на пръста за желание

В увода споменахме, че от отпечатъка на пръста в утайката от кафе може да се разбере дали ще се сбъдне някое желание или не. Въпреки това, важно е да внимавате с кой пръст отбелязвате своето желание в чашата. Ако желанието е отбелязано с грешен пръст, и обяснението няма да бъде ясно и валидно.

  • Ако сте пожелали нещо свързано със семейството или децата, тогава в чашата оставяте отпечатък на палеца. Фесът в отпечатъка на палеца, за съжаление, не предвещава сбъдване на желанието в близко бъдеще.
  • Показалец се използва за желания, свързани с работа, т.е., професионалния живот. Ако сте видели фес в отпечатъка на показалеца, това намеква, че ще трябва много търпение, за да се изпълни желанието ви.
  • Желанията, свързани със секса, се отбелязват средния пръст. Ако сте видели фес в отпечатъка на средния пръст, това може да е знак, че желанието ви скоро ще се сбъдне.
  • Ако вашето желание е свързано с любовта, тогава ще оставите отпечатък в чашата с безименния пръст. Фесът в отпечатъка на безименния пръст предвещава сигурно сбъдване на желанието.
  • Малкият пръст се използва за желания, свързани със здравето. Ако сте видели фес в този отпечатък, има голяма вероятност желанието ви да се изпълни.

Какво значи черният и белият фес в чашата с кафе?

Има още един начин да разберете какво се крие зад формата, която се е появила в чашата. Формите в чашата могат да се тълкуват и по техния цвят. В чашата има плътни, т.е. черни и празни, т.е. бели фигури. Ако фесът, който сте видели в своята чашка, не е нито напълно черен, нито напълно бял, се тълкува преобладаващият цвят.

Значение на черния фес

Черният фес в утайката от кафе може да бъде знак, че някой ви подлага препятствия. Вашият личен или професионален успех му пречи и затова този човек ще се постарае да ви развали поне нещо, за да задоволи собствената си суета и завист. Затова внимавайте с кого и за какво говорите.

Значение на белия фес

Белият фес в останките на кафе в чашата значи, че ще се измъкнете от беда с помощта на близки хора. Ще ви помогнат родители, роднини или приятели, а не е изключено и човек, когото не познавате добре, да ви подаде ръка.

Вашият коментар