Река в чашата с кафе – значение и символика

Смята се, че реката в чашата кафе предвещава сбъдване на желанията, щастие и благоденствие. Понякога символизира малки предизвикателства, а в определени ситуации предрича проблеми, свързани с работа или пари. Все пак, тълкуването се различава в зависимост от позицията в чашата, където се появи този образ. Символиката зависи от това дали сте видели реката близо до дъното, средата или върха на чашата, или дали се намира вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Алтернативен метод за четене на образите в чашата кафе се основава на тяхната цвят. Фигурите в чашата са обикновено пълни или празни, а повече за това може да прочетете в частта от текста, озаглавена „Как се тълкува черната, а как бялата река в чашата кафе?“.

Устното предание казва, че от отпечатъка на пръста в утайката кафе може да се прозре дали някои желания ще се сбъднат. Подробни инструкции за това как се отпечатват желанията в чашата, както и какво означава, когато се появи река в този отпечатък, прочетете в подзаглавието „Река в отпечатъка на пръста за желание“.

Детайлна интерпретация на реката в чашата кафе

За да получите точно тълкуване на реката в чашата кафе, трябва да се фокусирате върху няколко важни детайли. Ако сте забелязали реката в долната част на чашата, близо до дъното, значението се отнася до миналото. Когато реката се появи в средата на чашата, символиката се отнася до настоящето. Ако, обаче, сте видели реката в третата третина на чашата, тя може да предвещава нещо, което ще се случва в бъдещето. Колко далеч в миналото или бъдещето може да стигне интерпретацията, зависи от емоциите на човека, на когото се гледа в чашата.

Освен това, символиката зависи и от мястото на пиене. Ако сте видели реката вляво от позицията, където устните са докосвали чашата, значението е повече или по-малко негативно. Когато реката се появи вдясно от мястото на пиене, символиката е предимно позитивна.

Повечето по-малки реки в чашата кафе символизират незавършени дела. Когато реката в чашата е спокойна, това означава, че и вие ще навлезете в по-спокоен етап от живота си. Ако реката, която сте видели в утайката кафе, е бушуваща, това може да предвещава турбуленции в бъдещето. Лодка на реката показва, че трябва да приемете предложената помощ. Намеренията на човека, който иска да ви помогне, са искрени и честни.

Река в първата третина на чашата

Ако сте видели реката по-близо до дъното на чашата и вляво от позицията, където устните са я докосвали, това означава, че не можете да се освободите от негативните чувства, които изпитвате към някого. Може би някой е отказал да ви помогне и просто не можете да му/й го забравите. Това се нарича отравяне с негативни емоции и няма да ви донесе нищо добро.

Река по-близо до дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене означава, че е добре, че не сте изгорили някои мостове зад себе си. Скоро ще разберете колко е важно, че сте останали в добри отношения с някои хора.

Река във втората третина на чашата

Когато образът на реката се появи в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това символизира нервност. Възможно е ситуацията, в която се намирате в момента, да ви напряга ужасно много. Чувствате се безпомощни и заради това не можете да видите, че нещата не са толкова лоши, колкото ви се струва.

Ако реката се е появила в средата на чашата и вдясно от позицията, където устните са я докосвали, това означава, че можете да разчитате на семейството и приятелите си, ако се окажете в беда. Вероятно понякога се страхувате, че сте сами на света, обаче, не сте прави, имате на кого да разчитате.

Река в третата третина на чашата

Ако сте видели реката близо до върха на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това може да предвещава малки турбуленции в живота ви. Вероятно нещо няма да се развие така, както сте си представяли. Ще трябва да се откажете от някаква идея или да промените плановете си.

Река по-близо до върха на чашата и вдясно от позицията на пиене предвещава радостни моменти. Може би ще се случи нещо, за което мечтаете. Река на тази позиция може да предвещава печалба или подобрение на финансовото положение. Затова, бъдете търпеливи!

Река в отпечатъка на пръста за желание

Ако бихте искали да узнаете дали някое ваше желание ще стане реалност, натиснете пръста си в утайката кафе в чашата, но следвайте подробните инструкции, за да получите възможно най-ясен и валиден отговор на въпросите, които ви мъчат.

  • Отпечатъкът на палеца се оставя в чашата за желания, свързани с дома, децата или семейството. Ако сте видели река в отпечатъка на палеца, желанието ви със сигурност ще се сбъдне.
  • Ако желанието ви е свързано с работа или кариера, в чашата трябва да оставите отпечатък на показалеца. Река в отпечатъка на показалеца не предсказва сбъдване на желанието в близко бъдеще.
  • Ако желаете нещо, което се отнася до секса или интимния живот, в чашата оставете отпечатък на средния пръст. Ако сте видели река в отпечатъка на средния пръст, това означава, че има големи шансове желанието ви да се сбъдне.
  • Когато желанието се отнася до любовта, в чашата се натиска показалеца. Река в отпечатъка на показалеца, за съжаление, не предсказва сбъдването на желанието в скоро време.
  • За желания, свързани с личното здраве или здравето на близък човек, в чашата се оставя отпечатък на малкия пръст. Ако сте видели река в този отпечатък, е възможно желанието да се сбъдне в по-далечно бъдеще.

Как се тълкува черната, а как бялата река в чашата кафе?

Както споменахме в увода, значението на образите в чашата кафе може да се тълкува и по техния цвят. Фигурите в чашата са черни т.е. пълни или бели т.е. празни. Ако цветът на реката, която сте видели в чашата, не е нито бял, нито черен, фокусирайте се върху доминиращия цвят.

Значение на черната река

Черната река в утайката кафе в чашата може да бъде знак, че сте оценили неправилно някаква ситуация. Вероятно мислите, че сте в по-тежка позиция, отколкото всъщност сте. Нуждаете се от честен разговор с човек, който има много повече житейски опит от вас.

Значение на бялата река

Бялата река в утайката кафе в чашата показва, че ще успеете да разпознаете, че някой ви лъже, за да ви използва за постигане на своите цели. Няма да повярвате на обещанията, а ще се дистанцирате от този човек, без да му/й дадете ясен знак, че сте го/я „прочели“, защото не е достоен/на за вашето време и усилия.

Вашият коментар