Орхидея в чаша кафе – значение и символика

Формата на орхидеята в остатъците от кафе в чашата може да бъде знак, че трябва да разширите кръгозора си. Освен това, орхидеята в чашката ви подсказва, че няма причина да се съмнявате в човека, когото обичате. Все пак, символиката може да бъде и различна. Всичко зависи от това дали сте видели този цвят по-близо до дъното, средата или върха на чашата с кафе. Освен това, важно е и дали орхидеята се е появила вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг метод на тълкуване се основава на цвета на формата. В този случай трябва да обърнете внимание дали орхидеята в чашата е била черна (пълна фигура) или бяла (празна фигура). Повече за този начин на интерпретация можете да прочетете в подзаглавието „Алтернативно тълкуване на орхидеята в чашата с кафе“.

Според народното вярване, от отпечатъка на пръст в остатъците от кафе може да се разчете дали някое желание ще се сбъдне или не. Как правилно да отпечатате желание в чашата и какво означава, когато в отпечатъка се появи орхидея, можете да намерите в частта на текста, озаглавена „Орхидея в отпечатъка на пръста за желание“.

Подробна символика на орхидеята в кафето

Както споменахме в увода на текста, орхидеята в чашата с кафе може да насочва към много неща. Все пак, нейното значение зависи от позицията в чашата, на която се е намерила. Ако сте видели орхидеята по-близо до дъното на чашата, тълкуването се отнася за миналото. Когато орхидеята се появи в средата на чашата, символиката е свързана с настоящето. Ако сте забелязали този цвят по-близо до върха на чашата, значението се отнася за бъдещето. Не е лесно да се говори за колко близко или далечно минало, т.е. бъдеще точно става въпрос, защото това зависи основно от емоциите и опита на човека, на когото се гледа в чашата.

Освен това, за детайлна интерпретация е важно да определите мястото на пиене. Ако орхидеята се е показала вляво от позицията, където устните са докосвали чашата, значението е негативно. Когато орхидеята се появи вдясно от мястото на пиене, символиката е главно положителна.

Когато в чашата видите орхидея в саксия това предполага, че все още се търсите. Възможно е да не знаете какво искате, но знаете какво не искате. Орхидеята във ваза указва, че скоро може да намерите своята сродна душа. Когато в чашката с кафе видите букет орхидеи, може би се харесвате на човек, който не ви привлича. Увехналите орхидеи символизират несподелени чувства.

Орхидея в първата трета на чашата

Ако се орхидеята появи по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това предполага, че съжалявате за това, че сте наранили някого. Вероятно сте били груби към човек, който ви е обичал. Може да не сте могли да отговорите на чувствата му/й, но все пак трябваше да бъдете по-внимателни.

Орхидеята при дъното на чашата и вдясно от позицията, където устните са я докосвали указва, че наскоро сте направили умна инвестиция на пари, труд или време. Възможно е да не виждате още резултатите, но бъдете сигурни, че те няма да липсват.

Орхидея във втората трета на чашата

Когато видите орхидея в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това предполага, че не сте сигурни в партньора си или друга близка личност. Съмнявате се в някого, който се държи различно, но не трябва да развивате различни сценарии в главата си, а да разговаряте с този човек за това, което ви притеснява.

Ако орхидеята е забелязана в средата на чашата и вдясно от позицията на пиене, това е знак, че сте близо до осъществяване на свое желание. Вероятно сте вложили себе си изцяло в своята цел и вярвате, че всичко това ще се отплати.

Орхидея в третата трета на чашата

Ако сте видели орхидея по-близо до върха на чашата и вляво от мястото на пиене, това предполага, че трябва да разширите своя кръгозор. Често създавате мнение за хората и нещата на базата на предположения, а не на личен опит. Затова пропускате добри шансове за напредък и щастие.

Орхидея при върха на чашата и вдясно от позицията, където устните са я докосвали, посочва, че в близко бъдеще нещо може да ви зарадва. Не е изключено да получите добра работна оферта. Друга възможност е, че лицето, което отдавна ви харесва, най-после ще ви покани на питие.

Орхидея в отпечатъка на пръста за желание

Според преданията на нашите предци от отпечатъка на пръст в остатъците от кафе в чашата може да се разчете дали някоя желания ще се сбъдне или не. В продължението на текста ще получите подробни инструкции как се отпечатват желанията в чашата и какво означава, когато в този отпечатък се появи орхидея.

  • Ако вашето желание се отнася за дома, децата или семейството, в чашата трябва да оставите отпечатък на палец. Орхидеята в отпечатъка на палец означава, че ще трябва да поизчакате, за да се сбъдне вашето желание.
  • Когато желанието се отнася за работа, т.е. професионален живот, в чашата се отпечатва с показалец. Ако в отпечатъка от показалеца сте видели орхидея, това предполага, че вашето желание ще се сбъдне в близко бъдеще.
  • За желания, свързани със сексуалния, т.е. еротичния живот, в чашата се оставя отпечатък среден пръст. Орхидеята в отпечатъка от средния пръст предвещава изпълнение на желанието по-рано, отколкото очаквате.
  • От отпечатъка на безименния пръст се разчита дали ще се изпълни желание свързано с любовта. Ако в отпечатъка от безименния пръст сте видели орхидея, вашето желание ще стане реалност много скоро.
  • Отпечатъкът от малкия пръст се оставя в чашата, когато желанията се отнасят за здравето. Орхидеята в отпечатъка от малкия пръст, за съжаление, не предвещава изпълнение на желанието в скоро бъдеще.

Алтернативно тълкуване на орхидеята в чашата с кафе

Друг метод за четене на скритата символика на фигурите в чашката се основава на техния цвят. Формите могат да бъдат черни т.е. пълни или бели т.е. празни, а ако орхидеята в чашата ви не е била нито напълно черна, нито съвсем бяла, се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черната орхидея

Когато в чашката видите черна орхидея, това предполага, че сте погрешно разбрали нечии постъпки. Възможно е намеренията на човека, когото наскоро сте срещнали, да не са лоши, но вие сте подигнали града срещу него/нея, защото в миналото някои хора са ви наранили.

Значение на бялата орхидея

Ако в чашата сте видели бяла орхидея, това е знак, че може да се окажете в дилема. Бъдещето носи някои промени и ще имате възможност да изберете по кой път да продължите.

Вашият коментар