Молив в чаша кафе – символика и тълкуване

Формата на молив в остатъците от кафе в чашата може да предскаже радост в предстоящия период, но и да предвещае големи промени в бъдещето. Възможно е да обърнете нова страница в живота си. Все пак, интерпретацията на тази форма в чашата зависи от мястото в чашата, където се е намерил моливът. Не се тълкува еднакво, когато видите молива в първата, втората или третата третина на чашата, както и ляво или дясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Символиката на фигурите може да се тълкува и на база техния цвят. Моливът в чашата може да бъде черен (запълнена фигура) или бял (празна фигура). Как се тълкува, когато видите черен, т.е. бял молив в чашата, можете да откриете в частта на текста със заглавие „Алтернативно тълкуване на молива в чашата“.

От отпечатъка на пръст в остатъците от кафе в чашата според народните вярвания може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат. Повече по тази тема потърсете в подзаглавието „Молив в отпечатъка на пръста за желание“.

Детайлно тълкуване на молива в чашата кафе

За най-прецизното обяснение на молива в остатъците кафе в чашата е необходимо да обърнете внимание на неговото положение в чашата. Ако сте забелязали молива по-близо до дъното на чашата, символиката се отнася до миналото. Когато моливът се появи в средата на чашата, значението е свързано с настоящето. Молив по-близо до върха на чашата предсказва това, което може да се случи в бъдещето. Колко близко или далечно е миналото, т.е. бъдещето, зависи от опита и емоциите на лицето, което се гледа в чашата.

На символиката влияе и мястото на пиене. Ако сте видели молива отляво на позицията, където устните са докосвали чашата, символиката е негативна. Когато се появи отдясно на мястото на пиене, значението е повече или по-малко позитивно.

Размерът на молива не играе значителна роля в тълкуването на символиката. Ако в съня сте забелязали дървен молив, възможно е, че някоя работа ще ви отнеме повече време, отколкото сте мислили. Химикалка в остатъците от кафе в чашата символизира напредък в професионалния живот. Ако сте видели счупен молив в кафето, това предполага, че ще трябва да се откажете от реализирането на някоя идея. Молив и хартия в чашата означават, че търпението ви ще бъде подложено на изпитание. Когато в чашата се появят молив и гума, това предполага, че трябва по-правилно да определите житейските си приоритети.

Молив в долната третина на чашата

Формата на молива в първата третина на чашата и отляво на позицията в чашата, където устните са я докосвали, за съжаление, може да бъде знак, че лошите решения от миналото в един момент ще ви навредят. Не можете да направите нищо, за да го предотвратите, но поне се опитайте да намалите щетите колкото е възможно повече.

Когато моливът се появи по-близо до дъното на чашата и отдясно на мястото на пиене, това предполага, че някой може да се върне в живота ви. Става дума за човек, с когото сте били близки преди, но сте прекъснали контакт, защото животът ви е отведъл в различни посоки. Скоро ще се срещнете отново и ще продължите да се дружите.

Молив в средата на чашата

Ако моливът се е намирал в средата на чашата и отляво на мястото на пиене, това означава, че сте объркани от ситуацията, в която сте се озовали. Нуждаете се от съвет, за да вземете най-доброто решение за посоката, в която искате да продължи животът ви. Запомнете, най-важното е това, което вие искате.

Моливът във втората третина на чашата и отдясно на позицията на пиене показва, че сте доволни от това, как се справяте в новите обстоятелства. Срещате се с промяна, но добре „плувате в непознати води“.

Молив в третата третина на чашата

Ако моливът се е появил по-близо до върха на чашата и отляво на мястото, където устните са я докосвали, това предполага, че ще се изправите пред загуба в предстоящия период. Възможно е да „хвърлите“ пари за нещо напълно ненужно. Загубата може да бъде и нематериална, което ще ви нарани още повече.

Когато моливът се покаже в третата третина на чашата и отдясно на мястото на пиене, това е знак, че ще постигнете значителен професионален напредък. Вероятно ваши предишни референции ще впечатлят някого и ще ви предложат работа. Добре анализирайте какво ви носи това предложение, преди да отговорите на него.

Молив в отпечатъка на пръста за желание

Легендата гласи, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафето може да се получи отговор на въпроса дали някои желания ще се сбъднат. В следващата част на текста ви предоставяме ясни инструкции как правилно да изразите желание в чашата и какво точно означава, когато в този отпечатък се появи молив.

  • Ако вашето желание се отнася до деца, семейство или вашия дом, в чашата трябва да оставите отпечатък от палеца. Моливът в отпечатъка от палеца може да бъде знак, че желанието ви ще се сбъдне.
  • Когато желанията се отнасят до професионален живот, т.е. кариера, те се отпечатват в чашата с показалеца. Ако видите молив в отпечатъка от показалеца, това предполага, че желанието ви може да се сбъдне в близко бъдеще.
  • За желания, свързани със сексуалния живот, в чашата се оставя отпечатък от средния пръст. Ако моливът се появи в този отпечатък, възможно е вашето желание още дълго да не стане реалност.
  • Ако сте пожелали нещо, което се отнася до емоциите, по-точно любовните отношения, в чашата трябва да оставите отпечатък от безимения пръст. Моливът в отпечатъка от безимения пръст предсказва сигурно сбъдване на желанието.
  • Когато желанията се отнасят до лично здраве или здравето на близък човек, в чашата се отпечатва с клемовия пръст. Ако в отпечатъка от клемовия пръст видите молив, възможно е това, което сте си пожелали, да се сбъдне.

Алтернативно тълкуване на молива в чашата кафе

До обяснението какво се крие зад някаква форма в остатъците от кафе може да се стигне и ако се фокусира върху техния цвят. Фигурите в чашата може да са черни, т.е. запълнени, или бели, т.е. празни. Ако моливът в вашата чаша не е бил нито съвсем черен, нито напълно бял, се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черния молив

Черният молив в остатъците от кафе в чашата значи, че гледате твърде сериозно на света около вас. Страхувате се, че не сте на висота за определени задачи, но всъщност сте по-способни, отколкото си мислите. Прекомерната тревога може да застраши вашето психично и физическо здраве.

Значение на белия молив

Белият молив в остатъците от кафе в чашата показва, че вашето време тепърва предстои. Ако ви е трудно в момента, не падайте в отчаяние, а се опитайте да се поучите от всичко и да придобиете мъдрост, която ще ви е от полза в бъдеще.

Вашият коментар