Гъба или печурка в чаша кафе

Формата на гъбата в утайката от кафе обикновено е знак за значителна промяна в живота. Често символизира богатство и изобилие, но се интерпретира различно, когато видите гъбата в първата, втората или третата третина на чашата, или дясно или ляво от мястото, където устните са докосвали чашата.

Символиката може да се тълкува и според цвета на формата, която сте видели в чашата. В такъв случай, черната или изпълнена гъба и бялата или празна гъба нямат същото значение. За тази алтернативна метода на гледане в чашата ще говорим по-късно.

Смята се, че от отпечатъка на пръст в чашата с кафе може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. Ако сте решили да узнаете съдбата си по този начин, е нужно да спазите основните правила за отпечатване на пръста в чашата.

Детайлно тълкуване на гъбата в чашата с кафе

Гъбата в утайката от кафе има различни тълкувания, в зависимост от положението й в чашата. Когато забележите гъбата до дъното на чашата, нейното значение се отнася до миналите събития. Гъбата във втората третина на чашата символизира настоящето, а ако я видите в третата третина на чашата, значението се отнася до бъдещите събития. От човека, на когото се гледа в чашата, зависи колко близко или далечно е миналото или настоящето.

Важно е и дали сте видели формата ляво или дясно от мястото на пиене. Лявата страна по-често носи негативни значения, докато дясно от мястото, където устните са докосвали чашата обикновено има позитивни значения.

Размерът и видът на гъбата не играят съществена роля при тълкуването. Все пак, ако сте видели две или повече гъби, това може да е знак за значителен професионален успех. Ако сте видели и пръстите, т.е. ръка, която държи гъба, това предполага, че в най-трудните моменти в живота ще имате на кого да разчитате.

Гъба близо до дъното на чашата

Когато се появи гъба в първата третина на чашата и ляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това може да бъде знак, че се страхувате, че някой „грях“ от миналото ще излезе наяве. Може би сте направили голяма грешка и сте я скрили от хората, които ви обичат. Бъдете сигурни, че те ще бъдат много по-ранени, ако чуят истината от някой друг, а не от вас.

Ако сте забелязали гъбата до дъното на чашата и дясно от мястото на пиене, това предполага, че рискът, който сте поели в миналото, скоро ще ви се отплати многократно. Възможно е дори да не вярвате в успеха, но времето ще ви опровергае.

Гъба в средата на чашата

Ако сте видели гъба във втората третина на чашата и ляво от мястото на пиене, това означава, че се притеснявате за здравето си или това на близък човек. Вероятно в последно време ситуацията не е съвсем добра, но трябва да се стараете да останете позитивни. Ако изпаднете в апатия, може да ви стане по-зле.

Гъба в средата на чашата и дясно от мястото, където устните са докосвали може да бъде знак, че сте доволни от динамиката, с която решавате проблемите. Осъзнавате, че не можете да получите всичко веднага, а нужно е да бъдете търпеливи и решителни. Поради тази причина шансовете ви за успех са доста големи.

Гъба близо до върха на чашата

Формата на гъбата близо до върха на чашата и ляво от мястото, където устните са докосвали, предвещава незначителни турбуленции в близкото бъдеще. Вероятно ще се сблъскате с някои предизвикателства, но няма да имате проблем да ги решите.

Ако сте видели гъбата в третата третина на чашата и дясно от мястото на пиене, това предвещава успех в близкото бъдеще. Може би няма да се обогатите за една нощ, но вашето финансово положение ще се подобри значително. Ще върви добре и в други области на живота.

Гъба в отпечатъка на пръста за желания

Устно предание гласи, че от отпечатъка на пръст в утайката от кафе може да се прочете дали някое желание ще се осъществи или не. Важно е да отпечатате желанието си в чашата с правилния пръст. Ако отпечатате желанието си с грешния пръст, тълкуването няма да бъде валидно.

  • С палеца се оставя отпечатък за желания, свързани със семейството, роднините, децата и т.н. Гъбата в отпечатъка на палеца, за съжаление, е знак, че вашето желание няма да се сбъдне скоро.
  • Ако желанието е свързано с работата, т.е. кариерата, отпечатва се с показалеца. Ако сте видели гъба в отпечатъка на показалеца, това може да означава, че желанието ви ще стане реалност.
  • За желания, свързани със сексуалния живот, се оставя отпечатък със средния пръст. Ако сте видели гъба в отпечатъка на средния пръст, това предполага, че желанието ви ще се сбъдне.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано с любовта, ще оставите отпечатък с безименния пръст. Гъбата в отпечатъка на безименния пръст предвещава осъществяване на желанието.
  • С малкия пръст се отпечатват желания, свързани със здравето. Ако сте видели гъба в този отпечатък, това може да означава, че вашето желание скоро ще се сбъдне.

Алтернативно тълкуване на гъбата в чашата с кафе

Фигурите в чашата можете да интерпретирате и по техния цвят. Те обикновено са бели или празни, или черни или изпълнени. Ако гъбата, която се появи във вашата чаша, не е изцяло бяла или изцяло черна, ще се тълкува преобладаващият цвят.

Значение на черната гъба

Черната гъба в чашата с кафе показва нова любов. Възможно е да ви привлече човек, когото дълго време сте гледали с приятелски очи.

Значение на бялата гъба

Бялата гъба в чашата с кафе предвещава професионален успех. Вероятно най-накрая ще можете да пожънете плодовете на своя труд и усилия.