Хеликоптер в чаша кафе – как да го тълкуваме?

Фигурата на хеликоптер не е често срещан мотив в утайката на кафе. Като се има предвид, че става дума за съвременен индустриален продукт, значението е изведено от символиката на други форми, които нашите предци са познавали и тълкували.

На интерпретацията главно влияе положението на фигурата в чашата, така че хеликоптер в горната част, в средата или в дъното на чашата, както и вдясно или вляво от мястото, където устните са докосвали чашата не носи същата символика.

Тълкуването може да бъде базирано и на цвета на хеликоптера. В този случай, черен, т.е. пълен и бял, т.е. празен образ не се интерпретират по същия начин.

От отпечатъка на пръста в чашата с кафе, според народното вярване, може да се предскаже дали някои желания ще станат реалност или не. Правилата, по които се отпечатва пръстът в чашата и интерпретацията на хеликоптера в отпечатъка на пръста ще разгледаме по-късно.

Символика на хеликоптера в чашата с кафе

В началото казахме, че символиката на хеликоптера в утайката на кафе не е тълкувана, докато това превозно средство не се появи. Затова значенията са изведени от интерпретации на някои форми, които напомнят за хеликоптер.

За да получите възможно най-точно тълкуване на хеликоптера в остатъците от кафе, трябва да обърнете внимание на това къде се е намирала тази форма в чашата. Ако сте видели хеликоптер в дъното на чашата, неговата символика се свързва с миналото. Когато хеликоптерът се появи в средата на чашата, тогава значението му се отнася за бъдещето. Хеликоптер близо до върха на чашата може да предскаже някои бъдещи събития. До колко далеч в миналото или бъдещето интерпретацията отива, зависи от емоциите на човека, на когото се гледа в чашата.

Освен това, за тълкуването е важно и мястото на пиене. Ако хеликоптерът се появи вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, неговата символика е негативна. Хеликоптерът вдясно от мястото на пиене главно носи положително значение.

Хеликоптерът в чашата може да предскаже интересно пътуване. Ако сте видели счупен хеликоптер в чашата, това е знак, че ще трябва да коригирате някои планове.

Хеликоптер в първата трета на чашата

Ако сте видели хеликоптер близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това предполага, че мечтаете за отмъщение. Някой в миналото ви е обидил, наранил или нанесъл вреда и няма да се успокоите, докато не му/й „върнете по същия начин“. Бъдете сигурни, че това няма да ви донесе мир и удовлетворение, за които мечтаете.

Когато хеликоптерът се появи в първата трета на чашата и вдясно от мястото на пиене, това предполага, че сте се примирили с неуспеха в нещо. Може би сте оставили миналото зад себе си и сега сте много по-спокойни и уравновесени.

Хеликоптер във втората трета на чашата

Ако сте забелязали хеликоптер в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че сте нервни и че лекувате своята фрустрация върху хора, които не са заслужили това. Ще отблъснете от себе си хора, които са ви мили, ако не се справите с вътрешните си дилеми и „демони“.

Хеликоптер в средата на чашата и вдясно от мястото на пиене е знак, че се радвате на пътуване до друг град или страна. Възможно е, че най-накрая са са създадени условията да посетите любим човек, а друга възможност е, че най-накрая ще отпътувате до дестинация, за която дълго сте мечтали.

Хеликоптер в третата трета на чашата

Когато видите хеликоптер близо до върха на чашата и вляво от мястото, където устните я докосвали, това предполага, че ще трябва да се приспособите към някого. Може да поставите своите желания на заден план заради член на семейството или партньор/партньорка.

Хеликоптер в горната част на чашата и вдясно от мястото на пиене предсказва интересно пътуване. Възможно е, че по време на него ще срещнете човек, който може да ви помогне да решите някой проблем, а може дори да се влюбите.

Хеликоптер в отпечатъка на пръста за желание

Вярва се, че от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се узнае отговор на въпроса дали някои желания ще се сбъднат. Важно е да знаете с кой пръст се отпечатват желанията в чашата. Ако желанието е отпечатано с грешен пръст, тълкуването няма да е достоверно.

  • Когато желанията са свързани със семейството, тогава в чашата се оставя отпечатък на палеца. Хеликоптер в отпечатъка на палеца предсказва осъществяването на желанието в близкото бъдеще.
  • Желания, свързани с работата, се отпечатват в чашата с показалеца. Ако в отпечатъка на показалеца видите хеликоптер, възможно е желанието ви да се сбъдне по-бързо, отколкото очаквате.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано с вашия сексуален живот, тогава в чашата ще оставите отпечатък на средния пръст. Хеликоптер в този отпечатък, за съжаление, не означава, че желанието ви ще се сбъдне.
  • С безименния пръст се отпечатват желания, свързани с любовта. Когато в отпечатъка на безименния пръст видите хеликоптер, това предполага, че желанието ви ще бъде реалност за кратко време.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано със здравето, тогава в чашата оставяте отпечатък на малкия пръст. Ако сте видели хеликоптер в този отпечатък, възможно е желанието ви да се сбъдне бързо.

Алтернативно тълкуване на хеликоптера в чашата с кафе

Народното предание казва, че знаците в чашката могат да се тълкуват и по цвета им. Фигурите обикновено са черни, т.е. пълни или бели, т.е. празни, а ако хеликоптера, който сте видели в чашата, не е изцяло черен, нито изцяло бял, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черния хеликоптер

Черният хеликоптер в чашата с кафе може да предскаже големи промени в живота на човека, на когото се гледа в чашата. От вас зависи дали те ще донесат добро или лошо.

Значение на белия хеликоптер

Белият хеликоптер в чашата с кафе подсказва, че някои тайни скоро ще излязат наяве.