Рокля в чаша кафе – символика

До точното значение на формата на роклята в чашата кафе можете да достигнете само ако вземете предвид позицията в чашата, на която тя се е озовала. Различно се тълкува, когато видите роклята на дъното, в средата или на върха на чашата, тоест вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Алтернативното тълкуване се основава на това дали формата в чашата е черна, тоест запълнена, или бяла, тоест празна. Повече за този начин на четене на знаци в чашата кафе можете да намерите в следващия текст.

Според народното вярване от отпечатъка на пръста в чашата кафе може да се узнае дали някое желание ще се осъществи или не. И тук е важно да се спазят някои правила, за които ще се говори по-късно.

Как да тълкуваме роклята в чашата кафе

За точното тълкуване на роклята в утайката на кафето най-важно е да определите нейната позиция в чашата. Ако сте видели роклята по-близо до дъното на чашата, символиката се отнася до някои минали събития. Роклята в средата на чашата намеква за настоящето, докато роклята по-близо до върха на чашата предсказва бъдещи случки. Колко близко или далечно бъдеще, тоест минало, говорим, зависи от лицето, на което се гледа в чашата.

Освен това, за интерпретацията е важно дали формата се е появила вляво или вдясно от мястото на пиене. Ако сте видели роклята на лявата страна, нейната символика е негативна. Ако роклята обаче се е появила вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, значението е положително.

Малка рокля в чашата кафе символизира страст, докато голяма (бална) означава доверие и уважение. Когато в чашата видите разкъсана рокля, това предвещава провал, тоест щета в близкото бъдеще.

Рокля в първата трета на чашата

Ако сте видели роклята по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където са я докосвали устните, това означава, че скоро ще усещате негативните последици от лоши решения или постъпки от миналото. Възможно е тогава да не сте размишлявали трезво и да сте направили някои стъпки импулсивно. Много скоро ще бъдете наказани за това.

Ако роклята се е появила на дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене, това означава, че сте избегнали опасностите с мъдри решения. Били сте в неблагоприятна позиция, но не сте се паникьосали. Вашите действия са били правилни и затова не се страхувате от негативни последствия.

Рокля във втората трета на чашата

Формата на роклята в средата на чашата и вляво от мястото на пиене показва страх. Вероятно осъзнавате, че правите нещо грешно и че това по-късно може да ви се стори, но сте прекалено упорити, суетни и горди, за да се откажете сега. Запитайте се на кого вашият инат ще нанесе вреда – на някого друг или на вас.

Когато видите роклята във втората трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това означава, че самочувствието ви е на завидно ниво и благодарение на това решавате някои проблеми без много усилия. Не ви липсва енергия и мотивация и затова ще успеете за кратко време да се отървете от много грижи.

Рокля в третата трета на чашата

Ако роклята се е появила близо до върха на чашата и вляво от мястото на пиене, това предвещава финансови проблеми в бъдеще. Възможно е разходите да превишават приходите, затова ще трябва да вземете заем, за да обслужите задълженията си.

Роклята на върха на чашата и вдясно от мястото на пиене показва, че някой риск скоро може да ви се изплати. Вие не сте човек, който често взима прибързани решения, но този път щастието ще ви се усмихне и ще получите повече, отколкото сте очаквали.

Рокля в отпечатъка на пръста за желание

Както споменахме по-рано, от отпечатъка на пръста може да се прочете дали някое желание ще се изпълни или не. Въпреки това, много е важно да се обърне внимание с кой пръст сте отпечатали своето желание. Ако желанието е отпечатано с неправилния пръст, значението няма да бъде валидно.

  • Ако сте пожелали нещо, свързано със семейството или децата, тогава в чашата оставяте отпечатък на палеца. Роклята в отпечатъка на палеца, за жалост, не предвещава осъществяване на желанието в близкото бъдеще.
  • Показалецът се използва за желания, свързани с работата, тоест професионалния живот. Ако в отпечатъка на показалеца видите цвете, това означава, че ще е необходимо много усилие, за да се изпълни желанието ви.
  • Желанията, свързани със сексуалния живот, се отпечатват в чашата с средния пръст. Ако в отпечатъка на средния пръст видите цвете, това може да е знак, че желанието ви скоро ще се изпълни.
  • Ако вашето желание е свързано с емоциите, конкретно любовта, тогава ще оставите отпечатък на безименния пръст. Цветето в отпечатъка на безименния пръст предвещава сигурно осъществяване на желанието.
  • Малкият пръст се използва за желания, свързани със здравето. Ако в този отпечатък видите цвете, съществува голяма вероятност желанието ви да се изпълни.

Алтернативно тълкуване на роклята в чашата кафе

Друг метод на гледане в чашата включва тълкуване на формите според техния цвят. Фигурите могат да бъдат черни или бели, а ако роклята в чашата ви не е била нито съвсем черна, нито съвсем бяла, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черната рокля

Черната рокля в утайката на кафе в чашата може да бъде знак, че ще спечелите уважение на хората около вас заради успехите, които сте постигнали. Освен тези, които ще ви се възхищават, ще има и такива, които ще ви завиждат за всичко, което сте постигнали досега.

Значение на бялата рокля

Бялата рокля в чашата кафе показва, че ви предстои хубав период. На по-младите може да се случи нова любов, брак или новородено. За по-възрастните бялата рокля предвещава по-голямо празненство и много радости.