Кръст в чаша кафе – символика и тайни значения

Формата на кръста се появява сравнително често в кафената утайка. Тази фигура може да има положително или отрицателно значение в зависимост от това дали сте я видели в първата, втората или третата третина на чашката, или отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашката.

Друг метод за тълкуване на символиката на кръста в чашката кафе е по неговата цвят. черен, т.е. запълнен кръст в чашката няма същото значение като бял, т.е. празен кръст.

Народното вярване казва, че от отпечатъка на пръст в кафената утайка може да се предскаже изпълнението на някое желание. Въпреки това, съществуват процедури, които трябва да се спазват, за да получите отговор на въпроса, който ви мъчи. Повече информация за това ще намерите в продължението на текста.

Детайлно тълкуване на кръста в чашката кафе

Кръстът в кафената утайка може да предскаже личен или професионален напредък, т.е. успех, щастлив период в живота на човека, на когото се гадае, радостни моменти и т.н. Въпреки това, неговата символика може да бъде и противоположна, т.е. кръст в утайката на кафе може да предскаже много труден период в нечий живот.

За да получите възможно най-прецизно тълкуване, трябва да обърнете внимание на разположението на фигурата в чашката. Ако кръстът се появи в първата третина на чашката, тогава неговото значение се свързва с миналото. Когато кръстът видите в втората третина на чашката, тогава символиката е свързана с настоящето, а ако се появи по-близо до върха на чашката, тогава може да предскаже някои бъдещи събития. Колко далечно е това минало или бъдеще зависи от човека, на когото се гадае.

Освен това, важно е дали кръстът се намира отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашката. Кръстът отляво на мястото на пиене обикновено има отрицателно значение, а когато този символ се намери на дясната страна, тогава символиката му е предимно положителна.

Ако кръстът в чашката е бил обърнат наопаки, това предрича неприятности, а ако е бил обграден с кръг, това предполага, че ще се наложи да се пожертвате за нещо. Два кръста в чашката показват, че имате на кого да се опрете, докато повече кръстове, за съжаление, предсказват болест на близък човек.

Кръст на дъното на чашката

Фигурата на кръст в първата третина на чашката и отляво на мястото, където устните са докосвали обикновено символизира апатия. Възможно е някои неща в живота ви да не са се развили по начина, по който сте си представяли и сте спрели да вярвате в положителни промени.

Ако сте видели кръст по-близо до дъното на чашката и отдясно на мястото на пиене, това предполага, че наскоро сте взели правилно решение. Може би сега не можете да го оцените, но по-късно ще разберете, че сте направили правилното нещо.

Кръст в средата на чашката

Когато кръстът се появи във втората третина на чашката и отляво на мястото на пиене, това символизира неспокойствие. Вероятно нещо не се получава така, както трябва, и сте неразположени и разстроени. Потърсете начин да се отпуснете и нов ъгъл на гледане на проблема, с който се борите.

Формата на кръста в средата на чашката и отдясно на мястото, където устните са докосвали показва, че усилието, което сте вложили в нещо, най-накрая започва да се отплаща. Това ви дава енергия и воля да продължите да се борите за постигането на своите цели.

Кръст на върха на чашката

Ако сте видели кръст в третата третина на чашката и отляво на мястото, където устните са докосвали, това може да предскаже стресов период в живота ви. Възможно е вие или близък човек да се сблъскате с някое заболяване. Не е изключено също и смъртта на познат.

Кръст по-близо до върха на чашката и отдясно на мястото на пиене показва, че ще постигнете по-голям успех в професионален или личен смисъл. Много от нещата ще ви се удадат, така че ще усетите, че е „вашият момент“.

Кръст в отпечатъка на пръста за желание

Вярва се, че от отпечатъка на пръст в чашката кафе може да се предскаже дали някоя жела ще се превърне в реалност или не. Важно е да знаете кой пръст да се използва за отпечатване на определени желания. Желание, отпечатано с неправилен пръст, със сигурност няма да се осъществи и тълкуването няма да бъде достоверно.

  • Ако желанията ви са свързани със семейството или децата, тогава отпечатвате отпечатък с палеца. Ако в отпечатъка на палеца се появи кръст, това предполага, че желанието ще се осъществи, ако покажете разбиране за тези, които обичате.
  • Отпечатък с показалеца се прави, когато желанията са свързани с работата или кариерата. Кръст в този отпечатък, за съжаление, може да бъде знак, че желанието ви няма да се осъществи скоро.
  • Когато желанието се отнася до сексуалния, т.е. еротичния живот, тогава го отпечатвате със средния пръст. Ако сте видели кръст в отпечатъка на средния пръст, това предполага, че ще трябва да изчакате още малко, за да се сбъдне желанието ви.
  • Желанията, свързани с любовта, се отпечатват с безименния пръст. Ако сте видели кръст в отпечатъка на безименния пръст, това може да бъде знак за изпълнение на желанието.
  • Отпечатък с малкия пръст се прави за желания, свързани със здравето. Кръст в отпечатъка на малкия пръст е знак, че желанието ви ще се осъществи в близкото бъдеще.

Алтернативно тълкуване на кръста в чашката

Друг метод за гадаене в чашката изисква тълкуване на фигурите по техния цвят. Фигурите в чашката могат да бъдат пълни, т.е. черни, или празни, т.е. бели. Ако кръстът не е нито изцяло черен, нито напълно бял, за тълкуване се взема преобладаващият цвят.

Значение на черния кръст

Черният кръст предсказва успешен и щастлив период за човека, на когото се гадае в чашката. Най-кратко казано, пред вас е светло бъдеще.

Значение на белия кръст

Белият кръст символизира лоши новини. Този знак предсказва турбулентен период в живота ви, а може да предскаже и смърт в близкия ви кръг.