Сърце в чаша кафе – символика и значение

Сърцето вероятно е мотивът, който хората най-често разпознават в утайката на кафе. Значението на този символ може да бъде и положително, и отрицателно, в зависимост от това от коя страна и в коя част на чашата се е появил. Също така, ако сърцето се е появило в отпечатъка на пръста при пожелание, то може да се сбъдне или не.

Сърцето най-често символизира удоволствие в любовта, верни приятели и радост в семейството. Въпреки това, тълкуването може да бъде различно. Понякога този знак предвещава любовни раздори или конфликти.

Две сърца в чашата кафе означават, че човек от противоположния пол мисли за вас. Ако сте видели повече от две сърца в утайката, това може да предвещава ново бебе или ново познанство.

Детайлно тълкуване на сърцето в чашата кафе

За прецизно тълкуване на сърцето в утайката на кафе е важно да обърнете внимание на това къде се е появил мотивът. Ако сте видели сърцето на дъното, т.е. в първата третина на чашата, неговата символика е свързана с миналото. Ако сърцето се е появило в центъра, тоест във втората третина на чашата, тогава го свързваме със сегашността. Когато видим сърцето на върха на чашата, тълкуването е свързано с бъдещето.

Не може със сигурност да се определи колко назад в миналото може да се отнася тълкуването на сърцето в утайката на кафе. Това зависи от човека, на когото се гледа чашата. Същото важи и за бъдещето. Някои неща могат да се случат много скоро, докато за други ще трябва да чакате години.

Освен това, значението може да се различава и в зависимост от това дали сърцето се е появило отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата. Ако символът се е намирал отляво на мястото на пиене, това обикновено има неутрално или отрицателно значение. Ако сте видели сърцето вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, значението е предимно положително.

Колкото по-голямо е сърцето, толкова по-значително е това, към което се отнася. Неговият цвят играе важна роля в алтернативното тълкуване на символите в чашата, за което ще се говори повече по-нататък в текста.

Сърце в долната третина на чашата

Ако сте видели сърцето на дъното, т.е. в първата третина на чашата и наляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това предполага, че все още не можете да се отървете от някои болезнени спомени от миналото. Може би това е причината, поради която в момента не можете да кажете, че сте напълно щастливи.

Ако сърцето се е появило в първата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене, това означава, че опитът, който сте преживели по-рано, ви е направил по-смела и по-силна личност. Може би не е било лесно, но сте извлекли много важни уроци от всичко това.

Сърце в средата на чашата

Когато видите сърцето в средата на чашата, наляво от мястото на пиене на кафе, това е знак, че се съмнявате в някого. Възможно е, че любимият човек в последно време се държи странно, което ви е накарало да помислите, че нещо крие от вас.

Ако сърцето се е появило в средата на чашата и то вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това намеква, че сте доста сигурни, че в момента в обкръжението ви има няколко души, които ви обичат и биха направили всичко за вас.

Сърце на върха на чашата

Ако сте видели сърцето на върха на чашата, наляво от мястото на пиене, това, за съжаление, предвещава любовен раздор, край на връзка или брак. Ако сте видели сърцето на върха и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това намеква, че скоро може да се влюбите.

Сърце в отпечатъка на пръста за желание

За да разберете дали желанието ви ще се изпълни, ако видите сърце в отпечатъка на пръста, е важно да знаете кой пръст трябва да отпечатате в утайката на кафе. Ако направите желание и оставите грешен отпечатък, тълкуването е безполезно.

  • Ако сте оставили отпечатък с палеца в чашата на кафе, това означава, че вашите желания са свързани със семейството. Сърцето в такъв отпечатък е явен знак, че ще се случи това, което сте пожелали. Мир и хармония най-накрая ще царят в семейните отношения.
  • Ако сте оставили отпечатък в чашата с показалеца, това намеква, че вашето желание е свързано с работата, т.е. кариерата. Ако сърцето се е появило в отпечатъка на показалеца, това може да означава, че трябва да бъдете търпеливи и усърдни, за да се изпълни вашето желание.
  • Отпечатъкът на средния пръст в чашата на кафе обикновено е свързан с еротични, т.е. сексуални желания. Сърцето в отпечатъка на средния пръст е знак, че ще получите това, което сте пожелали.
  • Когато вашето желание е свързано с любов, в чашата трябва да оставите отпечатък от безименния пръст. Ако в този отпечатък се е появило сърце, това е знак, че ще получите повече, отколкото очаквате и повече от това, за което се надявате.
  • Отпечатъкът на малкия пръст в чашата се оставя, когато желанието е свързано с вашето или чуждо здраве. Сърцето в такъв отпечатък показва, че ще трябва да се постараете, за да стане желанието реалност.

Алтернативно тълкуване в зависимост от цвета на сърцето в чашата кафе

Ако при тълкуването разчитате на цвета на мотива, който сте видели в чашата, тогава трябва да обърнете внимание дали символът, в този случай сърцето, е черно (оцветено) или бяло (празно). Ако сърцето в чашата не е нито съвсем черно, нито бяло, се взима предвид цветът, към който е по-близко.

Значение на черното сърце в чашата

Черното сърце в чашата кафе посочва, че самите вие сте най-големият си враг.

Значение на белото сърце в чашата

Бялото сърце в чашата кафе е изключително добър знак. То предвещава хубави моменти в бъдещето.

Важно е да отбележим, че горепосочените тълкувания не са основани на научни изследвания. Това са народни вярвания, така че всичко, което сте прочели, вярвате на собствена отговорност.