Елен в чашата с кафе – пълна символика

Фигура на елен в чаша кафе може да се тълкува различно в зависимост от това дали този мотив се е появил в първата третина на чашата, втората третина на чашата или в горната част на чашата за кафе. Подробното тълкуване зависи и от това дали сте видели животното наляво или надясно от мястото, където устните са докосвали чашата. Еленът има и своя символика когато се появи в отпечатъка на пръст. В този случай може да даде отговор дали някое ваше желание ще се осъществи или не.

Алтернативно тълкуване е според цвета на символа, например бял елен може да предскаже турбуленции в семейството, докато черен указва на добри намерения от някой.

Размерът и видът на елена, който сте видели в остатъка, не играят значителна роля. Чифт елени може да съобщи за ново попълнение, докато повече елени символизират семейно единство.

Подробно тълкуване на елен в чашата кафе

За подробното тълкуване на фигурата на елен в остатъка от кафе е важна позицията, на която този символ се е появил. Ако сте видели елен в първата третина на чашата, значението му обикновено е свързано с миналото, а ако тази животинка се е появила в средата на чашата, нейната символика е свързана с настоящето. Елен в горната част на чашата, т.е. в нейната трета третина, се свързва с бъдещи събития.

Значението зависи и от това дали сте видели елена наляво или надясно от мястото, където устните са докосвали чашата. Ако тази фигура се е появила наляво от мястото на пиене, нейното тълкуване обикновено е негативно, а ако е на дясната страна, символиката е позитивна.

Роговете на елен в остатъка от кафе показват, че човекът, на който се гадае, има силна мъжка фигура до себе си, която взема много важни житейски решения вместо него.

Елен в дъното на чашата

Ако в дъното на чашата, т.е. в първата третина и наляво от мястото на пиене на кафе, сте видели елен, това предполага, че в миналото много решения не сте вземали самостоятелно. Вероятно родителите ви са определяли вашия житейски път, а вие просто сте следвали техните съвети и не сте се противопоставяли много.

Ако еленът се е появил в дъното на чашата и надясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това означава, че в миналото сте направили добър избор, когато става въпрос за кариера. Може би все още не го усещате, но в някакъв момент ще разберете, че не сте сгрешили.

Елен в средата на чашата

Когато в средата на чашата и наляво от мястото, където устните са докосвали чашата видите елен, това означава, че сте в дилема. В момента сте на кръстопът и не знаете по кой път да тръгнете. Вземете дълбоко дъх и добре преценете опциите, които са ви на разположение.

Елен във втората третина на чашата и надясно от мястото на пиене е знак, че сте доволни от това как някои неща в живота ви се развиват. Не е, че нямате проблеми, но успявате успешно да ги преодолявате, защото не се паникьосвате, а търсите решения.

Елен в горната част на чашата

Ако еленът се е появил в горната част на чашата и това е наляво от мястото на пиене, това означава, че колебанието ви в бъдеще може да ви навреди. Неопределеността ви ще ви струва някои удоволствия.

Ако сте видели елена в горната част на чашата и надясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това предполага, че ще чуете добри новини, свързани с вашия емоционален или професионален живот. Бъдете търпеливи!

Елен в отпечатъка на пръста за желание

Оставяме отпечатък на пръста в остатъка от кафе, за да разберем дали някое желание ще се осъществи. Важно е да знаете за какво се отнася всеки пръст. Ако натиснете желанието с грешния пръст, тълкуването няма да е достоверно.

  • Ако сте натискали желанието с палеца, то се отнася за семейството ви. Ако в този отпечатък видите елен, това е знак, че желанието ви ще се осъществи, ако поемете по-голяма отговорност. Може би ще трябва да бъдете посредник в някакъв конфликт.
  • Ако желанието ви се отнася за работа, т.е. кариера, тогава го натискате в остатъка от кафе с показалеца. Ако в отпечатъка на показалеца се появи елен, това предполага, че желанието ви ще се осъществи, само трябва да сте решителни и да се борите за своите идеали.
  • Отпечатъкът на средния пръст в остатъка от кафе свързваме със сексуални, т.е. еротични желания. Елен в такъв отпечатък е знак, че желанието ви може да стане реалност, но не толкова бързо, колкото може би очаквате.
  • Когато в остатъка от кафе оставите отпечатък на безименния пръст, вашето желание се отнася за любовния, т.е. емоционалния живот. Елен в отпечатъка на безименния пръст означава, че вашето желание ще се изпълни, ако намалите очакванията, които имате от някого.
  • Желание, натиснато с кутрето, се отнася за здравето. Ако в този отпечатък видите елен, това предполага, че има големи шансове желанието ви да се осъществи.

Тълкуване в зависимост от цвета на елена в чашата

Когато тълкуваме фигурите в чашата кафе въз основа на техния цвят, това представлява алтернативен метод. В този случай символът може да бъде пълен, т.е. черен или празен, т.е. бял. Ако знакът не е нито напълно черен, нито напълно бял, той се тълкува според преобладаващия цвят.

Значение на черния елен

Черният елен символизира сила и честност. Може да бъде знак, че имате защита, т.е. човек, на когото винаги можете да разчитате.

Значение на белия елен

Белият елен предсказва тревоги, свързани с емоционалния живот, семейството или децата.

Важно е да отбележим, че гореописаните тълкувания са въпрос на суеверия, т.е. народни вярвания. Те не са базирани на научни факти, така че всичко, което сте прочели, вярвате на собствена отговорност.