Сова в чаша кафе – скрита символика и значение

Макар и да най-често свързваме бухала с мъдростта, тази фигура в утайката на кафе може да има цял спектър от значения, в зависимост от нейното положение в чашата. Различните тълкувания се прилагат, когато виждате бухала близо до дъното, в средата или на върха на чашата, както и когато се появи вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

От отпечатъка на пръста, който оставяте в утайката на кафе, може да се предполага дали някое желание ще се сбъдне или не.

Знаците в чашата могат да се тълкуват и въз основа на техния цвят, а за това ще има повече информация в продължението на текста.

Подробно тълкуване на бухала в чашата

За най-прецизно тълкуване на мотива в чашата с кафе е необходимо да се спазят няколко правила. Ако формата се е появила близо до дъното на чашата, т.е. в първата ѝ третина, тогава значението ѝ е свързано с миналото. Ако сте видели бухала в средата на чашата, свързваме го с настоящето, а когато се появи близо до върха на чашата, значението му е свързано с бъдещето.

Важно е и дали бухалът се е намирал вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата. Лявата страна обикновено има лоша, а дясната добра конотация.

Ако в утайката на кафе сте видели два бухала, това подсказва, че трябва да послушате съвета, който наскоро сте получили от човек с много повече житейски опит от вас. Три или повече бухали в чашата означават, че ще изживеете безценно преживяване. Бухалът с разперени криле предвещава проблеми в комуникацията.

Бухал близо до дъното на чашата

Ако в първата третина на чашата и вляво от мястото за пиене сте видели бухала, това означава, че не сте преодолели загубите или неуспехите от миналото. Нещо ви е „изкарало от релси“ и вместо да научите урока и да продължите напред, все още се мъчите, мислейки за това.

Когато близо до дъното на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата забележите бухала, това подсказва, че опитът, който сте натрупали, ще бъде безценен за постигането на вашите цели. Може да изглежда, че усилията, които сте вложили в нещо, са били напразни, но ще разберете, че сте се излъгали.

Бухал в средата на чашата

Фигурата на бухала в средата на чашата и вляво от мястото за пиене показва меланхолия. Вероятно в момента не сте в най-доброто настроение. Сблъсквате се с предизвикателства и ви мъчат някои дилеми. Въпреки това, вярвате в себе си, което е изключително важно в такива моменти.

Ако сте видели обрисите на бухала във втората третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали, това подсказва, че вашето самочувствие е на завидно ниво. Благодарение на това, изпълнявате задачите без много усилия.

Бухал близо до върха на чашата

Ако бухалът се е появил близо до върха на чашата и вляво от мястото за пиене, това подсказва, че може да се озовете в опасност. Пазете се от завистливи хора, защото ще се опитат да ви нанесат вреда с интригите си.

Когато видите бухала близо до върха на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали, това предвещава положителни промени в близкото бъдеще. Може да се наложи да направите някои жертви, но всичко това в даден момент ще се отплати многократно.

Бухал в отпечатъка на пръста за желание

От формите, които виждаме, когато оставяме отпечатък на пръста в чашата, можете да разберете дали някое желание ще се сбъдне или не. Въпреки това е важно да го направите правилно. Ако натиснете желанието с неправилен пръст, има възможност да не получите отговор на въпроса, който ви мъчи.

  • Отпечатък на палеца в утайката на кафе оставяте, когато искате да разберете дали ще се сбъдне желание, свързано с деца, семейство или роднини. Ако в този отпечатък видите бухал, това, за съжаление, означава, че вашето желание няма да се осъществи.
  • Ако вашето желание е свързано с кариерата, т.е. работа, трябва да оставите отпечатък от показалеца в утайката на кафе. В случай, че в този отпечатък се появи бухал, това подсказва, че желаното ще стане реалност, но не толкова бързо, колкото бихте искали.
  • Когато искате да разберете дали ще се сбъднат желания, свързани с интимния, т.е. сексуалния живот, в утайката на кафе оставяте отпечатък от средния пръст. Ако в него видите бухал, това не предвещава сбъдване на желанието в близко бъдеще.
  • Ако вашите желания са свързани с любовния живот в чашата, оставете отпечатък от безименния пръст. Бухалът в отпечатъка от безименния пръст може да е знак, че трябва да обмислите отново това, което желаете.
  • С малкия пръст натискате желания, свързани със здравето. Ако в този отпечатък се появи бухал, това е знак, че желанието ви ще се сбъдне.

Алтернативно тълкуване на бухала в чашата

Съществува още един начин за четене на символите в чашата за кафе, и той се основава на това дали видяната форма е черна т.е. оцветена или бяла т.е. празна. Ако фигурата не е изцяло бяла или черна, за тълкуване се взема цветът, който преобладава.

Значение на черния бухал

Черният бухал в утайката на кафе, за съжаление, символизира лоши новини, свързани с личния или професионалния ви живот.

Значение на белия бухал

Белият бухал в чашата с кафе предвещава финансово благополучие.