Дърво в чаша кафе – символика и тълкуване

Фигура на дърво в утайката на кафе може да има позитивно или негативно значение. Дали тълкуването ще се отнася за минало, настояще или бъдеще на човека, на когото се гледа в чашата, зависи от позицията, на която се е появила фигурата. Дали ще бъде позитивно или негативно зависи от това дали дървото се е появило вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг начин да откриете символиката на дървото в утайката на кафе е да видите дали фигурата е плътна, т.е. черна, или празна, т.е. бяла. Повече за това алтернативно тълкуване ще бъде казано по-нататък в текста.

От отпечатъка на пръст в чашата кафе може да разберете дали ще се сбъдне някое ваше желание.

Детайлно тълкуване на дървото в чашата

За да интерпретирате точно дървото в утайката на кафе в чашата, е важно да определите позицията, на която се е появил този символ. Ако дървото е близо до дъното на чашата, неговата символика се свързва с миналото. Ако дървото се появи в средата на чашата, т.е. във втората трета от нея, то се отнася за настоящето. Дърво, близо до върха на чашата, указва нещо, което може да се случи в бъдещето.

Ако сте разпознали дървото вляво от мястото, където сте пили кафе, тогава тълкуването е основно негативно, а ако дървото се е намирало от дясната страна, тогава то носи позитивна символика.

Размерът и видът на дървото в този контекст не играят значителна роля. Все пак, ако сте видели дърво с листа, това може да указва на успех в личния или професионалния живот. Ако в утайката на кафе сте видели дърво без листа, това е знак, че не трябва да губите надежда, защото вашето време тепърва ще дойде.

Дърво близо до дъното на чашата

Когато видите дърво в първата третина на чашата и вляво от мястото където устните са докосвали чашата, това е знак, че съжалявате за пропуснати шансове в миналото. Вероятно често мислите как би изглеждал животът ви днес, ако тогава сте постъпили по различен начин.

Ако дървото се е появило близо до дъното на чашата и вдясно от мястото за пиене, това имплицира да цените опита, който сте натрупали в миналото. Независимо дали е бил добър или лош, той ви е научил на нещо.

Дърво в средата на чашата

Ако сте видели дърво във втората трета на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това символизира дилема. Вероятно имате на разположение няколко възможности и не сте сигурни коя от тях да изберете. Потърсете съвет от човек, на когото вярвате.

Дърво в средата на чашата и вдясно от мястото за пиене указва, че сте доволни от резултатите на определена работа. Може би сте вложили много усилия, но очевидно си е заслужавало.

Дърво близо до върха на чашата

Ако дървото се е появило близо до върха на чашата и вляво от мястото за пиене, това предвещава драма, във всякакъв смисъл на думата. За съжаление, може да влезете в много неблагоприятен период от живота, през който някои дълго скривани тайни ще излязат на повърхността.

Ако сте видели дърво близо до върха на чашата и вдясно от мястото за пиене, това предвещава добри новини или значителен професионален успех. Не се изключват и солидни финансови приходи.

Дърво в отпечатъка на пръста за желание

От отпечатъка на пръст в утайката на кафе може да разберете дали ще се сбъдне някое ваше желание. Важно е правилният пръст да втиснете желанието в чашата, за да бъде тълкуването колкото се може по-ясно.

Когато желанието се отнася за семейството, децата или домашните, тогава оставяте отпечатък на палеца в утайката на кафе. Ако сте видели дърво в отпечатъка, това е знак, че желанието ще се сбъдне, при условие, че покажете разбиране и бъдете търпеливи към близките си.

Отпечатъкът на показалеца в чашата на кафе се оставя, когато желанието е свързано с професионалния живот. Ако в този отпечатък се появи дърво, това означава, че желанието ви ще се изпълни.

Ако желанието ви е свързано с интимния живот, тогава в утайката на кафе трябва да оставите отпечатък на средния пръст. Когато в отпечатъка на средния пръст видите дърво, това означава, че за съжаление желанието ви няма да се сбъдне.

Безименният пръст е за желания, свързани с любовта. Ако в този отпечатък се появи дърво, желанието ще се сбъдне, но по-късно в живота.

Ако сте пожелали нещо, свързано със здравето ви или със здравето на близки хора, тогава желанието трябва да бъде отпечатано с кутрето. Когато в отпечатъка на кутрето се появи дърво, това означава, че желанието ви ще се превърне в реалност.

Алтернативно тълкуване на дървото в чашата

Може да тълкувате символите в кафето и по техния цвят. В този случай се обръща внимание дали дървото, което сте видели, е черно, т.е. плътно, или бяло, т.е. празно. Ако формата в чашата не е нито напълно празна, нито плътна, ще се тълкува преобладаващият цвят.

Значение на черното дърво

Черно дърво в чашата кафе може да предвещава много позитивни промени в живота на човека, на когото се гледа в чашата. Не се изключва професионален успех или финансови печалби, а за свободните хора такъв символ предвещава нова любов.

Значение на бялото дърво

Бяло дърво в чашата кафе указва, че човекът, на когото се гледа в кофе, трябва да обърне внимание на възможностите, които му се предлагат, за да не съжалява по-късно.