Котва в чаша кафе – символика и значение

Ако в утайките от кафе видите форма, която наподобява котва, това може да има много значения. Тълкуването преди всичко зависи от позицията, на която се появи котвата. Интерпретацията на такива фигури може да бъде положителна или отрицателна, т.е. да се отнася до нещо от вашето минало, настояще или бъдеще.

Съществува и друг метод за гледане в чашка, т.е. тълкуване на фигурите от утайките от кафе, който се основава на това дали в чашката сте видели черна или бяла котва.

Котвата, която е създадена от отпечатък на пръст в чашката кафе, се отнася до желанието, което сте си пожелали в този момент.

В следващия текст ще намерите прецизната символика на котвата, която се е появила във вашата чашка.

Подробно тълкуване на котвата в чашката

Формата на котва има силна символика, когато се появи в утайките от кафе. Тълкуването зависи от това къде в чашката се е появила тази фигура. Ако сте видели котва близо до дъното на чашата, т.е. в първата трета на чашата, символиката е свързана с миналото. Ако котвата е била в средата на чашата, тогава тълкуването се отнася до настоящето, а ако сте видели тази форма в третата трета на чашата, това предвещава някакви бъдещи събития във вашия живот.

Освен това, за интерпретацията на формите, фигурите или образите в утайките от кафе е важно да обърнете внимание и на други детайли. Различно се интерпретира, когато видите котва отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашката.

Когато тази фигура се появи отляво, значението е отрицателно. Ако сте видели котва отдясно на мястото на пиене, тогава нейната символика е главно положителна.

Тълкуването може да бъде повлияно и от размера на котвата. Смята се, че по-малка котва носи малка, т.е. краткотрайна радост, докато голяма котва в утайките от кафе се тълкува като много добра новина.

Котва в дъното на чашата

Ако сте видели котва в първата трета на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали, това предполага, че съжалявате за пропусната голяма възможност в миналото. Имайте предвид, че сега не можете да направите нищо по въпроса, освен да изведете урок, за да не повторите същата грешка.

Котвата близо до дъното на чашата и отдясно на мястото на пиене подсказва, че сте осъзнали, че ви е добре, че някои хора вече не са част от вашия живот.

Котва в средата на чашата

Когато котва се покаже в средата на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали, това означава, че сте прекалено уплашени. Вероятно мислите няколко стъпки напред, вместо да се насладите на това, което се случва в момента.

Котвата в средата на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали чашката, представлява ясен знак, че сте благодарни за някои избори, които сте направили, и че наскоро сте осъзнали, че не сте сбъркали. Котвата на това място в чашката кафе може да е знак, че в момента сте много щастливи.

Котва в горната част на чашата

Ако сте видели котва близо до горната част на чашата и отляво на мястото на пиене, това предполага, че ще направите грешка, ако позволите на другите хора или страха да ръководят вашите решения. Страхувате се от промяната, но знаете, че тя е неизбежна, за да имате по-добро бъдеще.

Котвата близо до горната част на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали, може да бъде предвестник на много хубави и интересни моменти в живота ви. Те ще дойдат само ако сте готови да излезете от зоната си на комфорт.

Котва в отпечатък на пръст за желание

От отпечатъка на пръста в остатъци от кафе в чашката можете да получите отговор на въпроса дали вашето желание ще се сбъдне или не. Много е важно да отпечатите вашето желание с отговарящия пръст, за да бъде тълкуването достоверно.

  • Ако желанието ви е свързано с вашите домашни, семейство или деца, трябва да оставите отпечатък на палец в чашката. Ако в отпечатъка на палеца се появи котва, много е възможно желанието ви да се сбъдне.
  • Желания, свързани с работа, т.е. професионалния живот, се отпечатват с показалеца. Когато в отпечатъка на показалеца видите котва, това предполага, че ще ви провърви и че ще получите желаното с много по-малко усилия, отколкото сте мислили.
  • Ако желаете нещо, свързано със сексуалния, т.е. интимния живот, трябва да оставите отпечатък на средния пръст. Котва в такъв отпечатък означава, че желанието ви ще се сбъдне, ако „отворите ума си“, т.е. бъдете готови да опитате нови неща или да изживеете нови преживявания.
  • Отпечатъкът на безименния пръст се оставя в чашката, когато желанието е свързано с любов. Ако в отпечатъка на безименния пръст видите котва, има големи шансове желанието ви да се сбъдне. Просто бъдете търпеливи!
  • Малкият пръст се използва за отпечатване на желания, свързани със здравето. Котва в отпечатъка на малкия пръст означава, че твърде много се тревожите и че това може да повлияе негативно на изпълнението на вашето желание.

Алтернативно тълкуване на котвата в чашата

Както споменахме в увода, съществува още един начин за гледане в чашката, т.е. тълкуване на знаците, които се намират в нея.

В този случай интерпретацията зависи от това дали котвата, която сте видели в чашката, е черна или бяла, т.е. дали формата е пълна или празна. Ако фигурата не е нито напълно черна, нито напълно бяла, се взима предвид цветът, който е повече.

Значение на черната котва

Черната котва в утайките от кафе в чашката може да представлява определено предупреждение. Ако искате да реализирате някакъв план, идея или желание, внимавайте на кого разказвате за това.

Хората са склонни да злоупотребяват с доверието, за да получат лична изгода. Не позволявайте заради наивност да останете „с празни ръце“.

Значение на бялата котва

Бялата котва в утайките от кафе предвещава добри новини, свързани със семейството, партньора или приятелите. Вероятно скоро някой от близките ви хора ще ви зарадва и развесели.