Духът в чашата кафе – цялата символика

Формата на духа в утайката на кафе се интерпретира най-често като предупреждение да се пазите от мъж, който няма да се поколебае да използва вас за своите цели и интереси. Въпреки това, тълкуването на фигурите в чашата кафе е много по-сложно. Значението зависи от позицията на фигурата в чашата, по-конкретно, не се тълкува еднакво ако духът се е появил по-близо до дъното, средата или върха на чашата, т.е. ако сте го видели отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата.

Фигурите в остатъците от кафе в чашата могат да се интерпретират и въз основа на тяхната цвят. В този случай, черният т.е. пълен и белият т.е. празен дух нямат еднаква символика. Тази тема ще разгледаме по-късно в текста.

Освен това, се вярва, че от отпечатъка от пръст в чашата кафе може да се предскаже изпълнението на някакво желание. Как правилно да се отпечата пръст за да получите ясен отговор, ще научите по-нататък в текста.

Детайлно тълкуване на духа в чашата кафе

За детайлната интерпретация на духа в утайката от кафе в чашата е необходимо да се обърнете към мястото в чашата, където сте го видели. Ако духът се е появил по-близо до дъното на чашата, неговата символика е свързана с някакви минали събития в живота на човека, на когото се гледа в чашата. Духът в средата на чашата се отнася до настоящето, докато духът по-близо до върха на чашата има връзка с бъдещи събития.

Не може с точност да се оцени за колко близко, т.е. далечно минало или бъдеще става въпрос, защото това зависи от емоциите на човека, на когото се гледа в чашата.

Важно е също да обърнете внимание дали сте видели духа отляво или отдясно на мястото, където устните докосваха чашата. Отляво на мястото на пиене обикновено има негативни значения, докато от дясната страна се намират предимно неутрални или позитивни значения.

Размерът на духа в чашата не играе значителна роля, но ако в чашата ви има повече от един, може би трябва да помислите за смяна на работата или мястото на живеене. Такива фигури могат да означават, че не сте на правилното място в правилното време. Ако духът в чашата ви изглежда плашещ, това може да бъде знак, че сте склонни да се саботирате сами.

Дух при дъното на чашата

Ако сте забелязали духа в първата трета на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали, това означава, че сте склонни да обвинявате другите за своите неуспехи. Лошите неща ще се повтарят, докато не приемете, че сте направили грешки и не започнете да ги поправяте.

Силуетът на духа по-близо до дъното на чашата и отдясно на мястото на пиене обикновено означава, че сте постъпили правилно, отстранявайки някого напълно от живота си. Може би е трябвало да направите това много по-рано, но все пак сте осъзнали навреме, че не ви е мястото до този човек.

Дух в средата на чашата

Ако духът се е появил във втората трета на чашата и отляво на мястото на пиене, това означава, че сте суетни. Дразни ви чуждият успех и не правите нищо, за да постигнете своите цели и да направите живота си по-добър и качествен.

Когато видите духа във втората трета на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата, това означава, че сте горди със себе си. Вероятно сте решили голям проблем или сте успели да се борите за себе си. Продължавайте така!

Дух при върха на чашата

Формата на духа в третата трета на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали чашата обикновено е знак, че трябва да бъдете нащрек. Мъж от вашата среда ще се опита да злоупотреби с вашето доверие, за да постигне своя цел.

Ако сте видели духа при върха на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали, това символизира незначителна печалба. Възможно е да получите пари, които не сте очаквали, но все пак ще намерите начин да ги използвате.

Дух в отпечатъка от пръст за желание

Смята се, че от отпечатъка от пръст в чашата кафе може да се получи отговор на въпроса дали някакво желание ще се изпълни или не. За да получите валиден отговор, важно е да спазите определени правила, преди всичко да отпечатате желанието в чашата със съответния пръст.

  • Ако желанието ви е свързано със семейството, домакинството или децата, в чашата трябва да оставите отпечатък от палеца. Духът в отпечатъка от палеца в чашата, за съжаление, не предвещава изпълнението на желанието в близкото бъдеще.
  • Отпечатък от показалеца се оставя в чашата за желания, свързани с професионалния живот, работата и кариерата. Ако сте видели духа в отпечатъка от показалеца, това означава, че желанието ви ще се изпълни, ако вярвате в себе си и способностите си, а не на чуждите лъжливи обещания.
  • За желания, свързани с интимния живот, т.е. секса, в чашата се оставя отпечатък от средния пръст. Духът в отпечатъка от средния пръст означава, че желанието ви може да се изпълни много скоро.
  • Когато желанията се отнасят до любовта, в чашата се отпечатва безименния пръст. Ако сте видели духа в отпечатъка от безименния пръст, това означава, че желанието ви може да се превърне в реалност в далечното бъдеще.
  • Ако желанието ви се отнася до здравето, в чашата трябва да оставите отпечатък от малкия пръст. Духът в отпечатъка от малкия пръст може да бъде знак, че желанието ви ще се изпълни, ако слушате съветите само на определени хора, а не слуховете на околните.

Алтернативно тълкуване на духа в чашата кафе

Значението на формата в утайката от кафе може да се търси и по друг начин. Този алтернативен метод е базиран на цвета на фигурата в чашата, но при това трябва да се обърне внимание дали духът е черен т.е. пълен или бял т.е. празен. В случай, че духът в чашата ви не е нито напълно черен, нито съвсем бял, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значението на черния дух

Черният дух в чашата кафе може да предвещава някакви неблагоприятни новини. Възможно е в близко бъдеще нещо да ви шокира или неприятно изненада.

Значението на белия дух

Белият дух в чашата кафе означава, че е време да започнете да мислите за бъдещето по-ведро. С негативни мисли няма да привлечете положителни резултати!