Стрела в чашата с кафе – символика и тълкуване

Стрелката в остатъците от кафе в чашата може да бъде предупредителен знак за някои неблагоприятни новини. Важно е обаче при тълкуването да се вземе предвид положението на формата в чашата. За правилна интерпретация е важно да се разбере дали фигурата се е появила в първата, втората или третата трета на чашата, както и дали сте я забелязали вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Има и още един начин да разкриете скритото значение на стрелката в чашата кафе. Става въпрос за алтернативно тълкуване по цвета на формата. Не се тълкуват еднакво черна, т.е. запълнена и бяла, т.е. празна фигура.

Народното предание гласи, че от отпечатъка на пръста в остатъците от кафе може да се даде отговор на въпроса дали някои желания ще се сбъднат. Подробно за това ще говорим по-нататък в текста.

Подробно тълкуване на стрелката в чашата кафе

За да получите точно значение на формата на стрелката в остатъците от кафе е важно да обърнете внимание на това къде в чашата се намира тази форма. Ако сте видели стрелката в дъното, т.е. в първата трета на чашата, нейната символика е свързана с миналото. Ако стрелката се е появила в средата, т.е. във втората трета на чашата, значението се отнася за настоящето. Когато видите стрелката по-близо до върха на чашата, т.е. в нейната трета трета, тълкуването се отнася за бъдещето.

Не може с точност да се определи дали става въпрос за близкото или далечното минало, т.е. бъдеще, тъй като това зависи от човека, на когото се гледа в чашата. Нещо може да се случи много скоро, докато за други неща може да се наложи да се изчака известно време.

Освен това, значението се различава и според мястото на пиене. Ако стрелката се е появила вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това обикновено има неутрално или отрицателно значение. Ако сте забелязали сърце вдясно от мястото на пиене, значението обикновено е положително.

Обикновено една стрелка в чашата кафе носи лоши новини. Въпреки това, ако в остатъците сте видели и сърце, мишена или детелина, значението се обръща и предвещава нещо хубаво и положително.

Стрелка в долната трета на чашата

Ако сте видели стрелката по-близо до дъното на чашата, т.е. в първата трета и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че грешките, които сте направили в миналото, не са ви научили на нищо. Причината е, че не сте искали да признаете, че сте ги направили вие, а не някой друг.

Стрелка в първата трета на чашата и вдясно от мястото на пиене показва, че днес имате хубави спомени от една част от живота си именно защото не сте се страхували да излезете от зоната си на комфорт.

Стрелка в средата на чашата

Когато във втората трета на чашата и вляво от мястото на пиене видите стрелката, това означава, че сте под стрес. Възможно е да чувствате, че сте се провалили в нещо и че сте разочаровали нечии очаквания. Запомнете, че е много по-важно да не разочаровате себе си.

Ако стрелката се е появила в средата на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че сте благодарни за някои преживявания от миналото, защото вярвате, че именно тези неща са ви направили по-добър човек.

Стрелка при върха на чашата

Ако сте видели стрелката в третата трета на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това за съжаление предвещава лоши новини. Нещо няма да се случи така, както сте си представяли, и заради това ще бъдете доста разочаровани.

Стрелка в третата трета на чашата и вдясно от мястото на пиене показва, че член от семейството, роднина или приятел скоро ще ви зарадва с хубава новина. Очаква ви покана за сватба или друг радостен събитие.

Стрелка в отпечатъка на пръста за желание

От отпечатъка на пръста в остатъците от кафе в чашата може да се предскаже сбъдване на някои желания. Важно е да отпечатате вашето желание в чашата с подходящия пръст. По-нататък в текста ви предоставяме правилата, които трябва да следвате, и отговорите, които носи стрелката в отпечатъка на пръста.

  • Ако сте пожелали нещо свързано със семейството, децата или домашните, трябва да оставите отпечатък от палеца. Ако в отпечатъка от палеца сте видели стрелка, възможно е вашето желание скоро да се сбъдне.
  • Ако вашето желание е свързано с работата, т.е. кариерата, натискате чашата с показалеца. Стрелката в отпечатъка от показалеца предсказва сбъдване на желанието в далечното бъдеще.
  • За желания, свързани с интимния, т.е. еротичния живот, се оставя отпечатък от средния пръст. Ако в отпечатъка от средния пръст сте видели стрелка, вашето желание ще се сбъдне по-скоро, отколкото можете да си представите.
  • Желания, свързани с емоциите, по-точно с любовта, се отпечатват с безименния пръст. Стрелката в отпечатъка от безименния пръст представлява отличен знак и предсказва сбъдване на желанието.
  • Отпечатък от малкия пръст се оставя за желания, свързани със здравето. Ако в отпечатъка от малкия пръст сте видели стрелка, това означава, че ще се сбъдне това, което сте пожелали.

Алтернативно тълкуване на стрелката в чашата кафе

Друг начин да разберете символиката на стрелката в чашата кафе е по нейния цвят. Формите в чашата могат да бъдат черни, т.е. запълнени или бели, т.е. празни. Ако стрелката във вашата чаша не е нито напълно черна, нито напълно бяла, се взема предвид преобладаващият цвят.

Значение на черната стрелка

Черната стрелка може да бъде знак, че няма да разберете правилно нечии думи или действия. Трябва да научите да разграничавате съвет от критика.

Значение на бялата стрелка

Бялата стрелка в остатъците от кафе означава, че около вас има човек, на когото се харесвате. Въпреки това, той/тя все още не е готов/а да ви признае това.