Писмо в чаша кафе – тълкуване и скрита символика

Формата на листо в утайката на кафе може да има положително и отрицателно значение. В общ смисъл лист в чашата предвещава печалба от добро приятелство или стабилност в бъдещето за човека, на когото се гледа кафе. Обаче, тълкуването не е толкова просто, когато се вземе предвид позицията на тази форма в чашата кафе.

Не се интерпретира по един и същи начин, когато листо се намери в първата, втората или третата третина на чашата, т.е. наляво или надясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг метод за тълкуване на символиката на формата в чашата кафе е базиран на неговия цвят. Обяснението на този алтернативен метод за тълкуване ще разгледаме по-късно в текста.

Народното вярване казва, че от отпечатъка на пръста в чашата кафе може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. По-късно ще разгледаме правилата, които трябва да се следват, за да бъде отговорът възможно най-ясен и конкретен.

Детайлно тълкуване на листо в чашата

За да се определи точно символиката на листо в утайката на кафе, е необходимо, преди всичко, да се определи позицията на символа в чашата. Ако сте видели листо по-близо до дъното на чашата, значението се свързва с миналото. Листо в средата на чашата, във втората й третина указва на сегашното, а ако се появи близо до върха на чашата, тогава предвещава нещо, което може да се случи в бъдещето.

Доколко далечно или близко е миналото т.е. бъдещето, зависи преди всичко от емоционалното състояние на човека, на когото се гледа кафе.

И мястото на пиене играе значителна роля. Когато видите листо наляво от мястото, където устните са докосвали чашата, тълкуването е често отрицателно. Ако листо се появи надясно от мястото на пиене, символиката е положителна.

Размерът и видът на листо не играят толкова значителна роля. Повече листа в чашата кафе могат да предвещават по-голяма парична печалба. Вашите финанси могат значително да се подобрят през следващия период.

Листо в долната третина на чашата

Ако видите листо по-близо до дъното на чашата и наляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това е знак, че съжалявате за нещо, което не сте направили в миналото. Възможно е страхът да ви е попречил да опитате да реализирате някои мечти. Нека това послужи като важен урок за бъдещето.

Листо близо до дъното на чашата и надясно от мястото на пиене указва, че благодарение на придобития опит в следващия период ще можете да печелите.

Листо в средата на чашата

Ако сте забелязали листо в средата на чашата и наляво от мястото на пиене, това е знак, че се справяте трудно с промените, които ви се случват. Имате сериозни колебания, когато става въпрос за морал и мотивация, защото ви липсва самочувствие.

Когато листо се появи във втората третина на чашата и надясно от мястото на пиене, това означава, че сте доволни от резултатите на своята работа. Възможно е наскоро да сте завършили нещо и да сте получили похвали за това, така че сами да осъзнаете колко наистина струвате.

Листо по-близо до върха на чашата

Ако обрисите на листото са се появили по-близо до върха на чашата и наляво от мястото на пиене, това указва на малки предизвикателства в предстоящия период. Може би ще трябва да се съгласите на компромиси, които не ви харесват.

Листо по-близо до върха на чашата и надясно от мястото, където устните са докосвали чашата, означава, че ще се възползвате благодарение на някое приятелство или познанство. Възможно е някой да ви помогне да намерите или промените работа, или да решите някакъв друг проблем.

Листо в отпечатъка на пръста за желание

Народното предание казва, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафе в чашата може да се предвиди дали някое желание ще се сбъдне или не. За да бъде отговорът на вашия въпрос ясен, важно е да знаете с кой пръст се отпечатват кои видове желания в чашата.

  • Ако вашето желание се отнася за семейството, домакините или децата, тогава в чашата оставяте отпечатък с палец. Листо в отпечатъка на палеца предвещава сбъдване на желанията, ако и вие, и хората около вас се постараете достатъчно много.
  • Ако желанието се отнася за професионалния живот, работа или кариера, то се отпечатва в чашата с показалец. Когато листо се появи в отпечатъка на показалеца, това указва, че ще осъществите своето желание с помощта на други хора.
  • За желания, които се отнасят до сексуалните отношения, т.е. интимния живот, в утайката на кафе се оставя отпечатък с среден пръст. Листо в отпечатъка на средния пръст, за съжаление, не предвещава сбъдване на желанието в близко бъдеще.
  • Безименник се отпечатват желания, свързани с любовта, т.е. емоционалния живот. Ако сте видели листо в отпечатъка, това може да е знак, че желанието ще се сбъдне по-бързо, отколкото очаквате.
  • Ако сте пожелали нещо, което се отнася за здравето, в чашата оставяте отпечатък с малкия пръст. Листо в отпечатъка на малкия пръст е знак, че вашето желание ще стане реалност.

Алтернативно тълкуване на листото в чашата

Съществува и друг метод за четене на символиката на формата в чашата. Той се основава на тълкуването според цвета на фигурата, която сте видели в утайката. Листо в чашата може да бъде черно или бяло. Ако формата не е нито напълно черна, нито напълно бяла, за тълкуването се взема предвид цветът, който е преобладаващ.

Значение на черното листо

Черното листо в чашата кафе предвещава много хубави промени в живота на човека, на когото се гледа кафе. Може би ще смените работа, място на живеене или ще се случи нещо положително в любовния ви живот. Във всеки случай, черното листо в утайката на кафе предвещава добри неща в близкото бъдеще.

Значение на бялото листо

Бялото листо в чашата кафе указва, че сте прекалено негативни. Имате много причини за радост и удовлетворение, а вие само мислите за лошите неща, които са ви се случили.