Въпросник в чаша кафе – символика и значение

Препинателни знаци също могат да се появят в утайката от кафе, носейки както положителни, така и отрицателни значения. Конкретно въпросителната точка показва дилема, в която се намира човекът, на когото се гледа чашата.

Тълкуването на формите в утайката от кафе е сложно, а значението зависи от няколко важни фактора.

Не се интерпретира по същия начин, когато въпросителната точка се види в първата, втората или третата третина на чашата, или отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг метод за тълкуване на формите в чашата кафе се основава на тяхната цвят. Въпросителната точка в утайката от кафе може да бъде черна, т.е. запълнена или бяла, т.е. празна, и ще се посветим на тази тема малко по-късно.

Според народното вярване от отпечатък на пръст в чашата кафе може да се разбере дали желание ще се осъществи. За правилното нанасяне на желанието в чашата ще говорим по-нататък в текста.

Детайлно тълкуване на въпросителната точка в чашата

За да определите най-точно какво представлява въпросителната точка в утайката от кафе, важно е да определите позицията в чашата, където се е появила. Ако сте я забелязали близо до дъното на чашата, значението е свързано с миналото. Ако въпросителната точка се появи във втората третина на чашата, символиката се отнася за настоящето, а въпросителната точка близо до върха на чашата предсказва някои бъдещи събития.

На кой период от миналото, т.е. бъдещето се отнася интерпретацията зависи от човека, на когото се гледа чашата.

Тълкуването също се различава в зависимост от това дали формата се е появила отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата. Отляво на мястото на пиене обикновено са негативни, а отдясно позитивни тълкувания.

Ако виждате в чашата две въпросителни точки, това значи, че някой ви обърква с поведението си. Възможно е да не сте сигурни какво чувства някой към вас. Ако във чашата се появи въпросителна точка и удивителна точка, това е знак, че в следващия период трябва да сте много внимателни. Буква и въпросителна точка в утайката от кафе показват, че сте под стрес.

Въпросителна точка в първата третина на чашата

Ако видите въпросителна точка по-близо до дъното на чашата и отляво на мястото на пиене, това имплицира, че мислите твърде често за решенията, които сте взимали в миналото. Сега се питате дали те са били правилни или не. Не можете да върнете времето, защо тогава да се измъчвате с такива мисли?

Въпросителна точка близо до дъното на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали, показва, че в живота ви ще се върне човек, който ви е бил много важен. Ще възобновите контакт с приятел или приятелка, и това ще ви зарадва.

Въпросителна точка във втората третина на чашата

Когато въпросителната точка се появи във втората третина на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали, това означава, че сте уплашени или загрижени за нещо. Възможно е да трябва да вземете важно решение и сте в дилема. Не се колебайте да поговорите за това с човек, на когото вярвате.

Въпросителна точка в средата на чашата и отдясно на мястото на пиене означава, че имате подкрепата на близки хора за всичко, което правите. Може би не сте осъзнали колко е важно това и затова се постарайте и вие да сте там за тях.

Въпросителна точка в третата третина на чашата

Ако видите въпросителна точка близо до върха на чашата и отляво на мястото на пиене, това е знак за внимание. Важно е в бъдеще да взимате мъдри и обмислени решения. Големите неща не бива да „чупите през коляно“, защото това няма да бъде добро за вас.

Въпросителната точка близо до върха на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали, показва интересна среща. Възможно е да се впуснете в някакъв вид тайна, но изключително страстна връзка.

Въпросителна точка в отпечатъка от пръст за желание

От отпечатъка от пръст в утайката от кафе може да се получи намек дали едно желание ще се осъществи. Важно е да знаете с кой пръст трябва да отпечатите своето желание в чашата. Ако отпечатите желанието си с грешен пръст, няма да получите ясен отговор.

  • Отпечатъкът от палеца се оставя в утайката от кафе за желания, свързани със семейството или децата. Ако видите въпросителна точка в отпечатъка на палеца, вашето желание ще се изпълни със сигурност по някое време в живота.
  • Когато вашето желание е свързано с работата, т.е. кариерата, трябва да го отпечатите в чашата с показалеца. Въпросителната точка в отпечатъка на показалеца, за съжаление, не предсказва изпълнението на желанието. Възможно е самите вие да разберете, че е по-добре това желание никога да не се осъществи.
  • Желания, свързани с еротичния живот, се отпечатват в чашата с средния пръст. Ако видите въпросителна точка в отпечатъка на средния пръст, това означава, че вашето желание ще се осъществи в близко бъдеще, но ще трябва да предприемете някои конкретни стъпки.
  • Ако вашите желания са свързани с любовта, ги отпечатвайте в чашата с безименния пръст. Когато в отпечатъка на безименния пръст се появи знакът въпросителна точка, това означава, че вашето желание няма да се изпълни скоро.
  • Малкият пръст се използва за оставяне на отпечатък в чашата за желания, свързани със здравето. Когато видите въпросителна точка в отпечатъка на малкия пръст, това означава, че вашето желание няма да се осъществи скоро, но трябва да бъдете търпеливи и оптимистични.

Тълкуване на въпросителната точка в чашата според нейния цвят

Алтернативен метод за тълкуване на символиката на формите в утайката от кафе е базиран на техния цвят. Фигурите в чашата могат да бъдат черни, т.е. запълнени или бели, т.е. празни. Ако въпросителната точка, която сте видели, не е нито съвсем черна, нито напълно бяла, за тълкуване се взима преобладаващият цвят.

Значение на черната въпросителна точка в чашата

Черната въпросителна точка в утайката от кафе може да означава, че се съмнявате в някого. Възможно е да не разбирате намеренията на някого, което ви обърква и ви кара да се съмнявате в неговата искреност към вас.

Значение на бялата въпросителна точка в чашата

Бялата въпросителна точка в чашата кафе показва добри новини. Скоро ще чуете нещо, което наистина ще ви зарадва. Ще се гордеете със себе си или с някого, когото обичате.