Ток в чаша кафе – значение и интерпретация

Обликът на токче в утайката от кафе може да символизира женска завист. Все пак, тълкуването се различава в зависимост от това дали сте го забелязали в първата, втората или третата третина на чашата, т.е. отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата.

До скритото значение може да се стигне и по цвета на формата в чашата. В този случай, различно се интерпретира черно и бяло токче. Повече за този начин на гледане в чашата ще бъде разказано по-нататък в статията.

Усната традиция казва, че в отпечатъка от пръст в чашата с кафе може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. За да получите отговора, трябва да следвате определени инструкции как да нанесете желанието в чашата, а след това ще разберете дали вашето желание ще се сбъдне, ако в отпечатъка се появи токче.

Символика на токчето в чашата с кафе

В увода споменахме, че токче в утайката от кафе може да бъде предупреждение за опасностите, които дебнат поради женска завист. Въпреки това, за да получите по-конкретно тълкуване, трябва да обърнете внимание на позицията на фигурата в чашата. Ако сте видели токчето в първата третина на чашата, неговата символика е свързана с миналото. Токчето в средата на чашата се отнася за настоящето. Когато се появи токчето в горната част на чашата, то предсказва бъдещи събития.

От субективните емоции на лицето зависи и колко близко или далечно е миналото или бъдещето.

Освен това, за тълкуването на формата в чашата е важно и дали токчето се е появило отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата. Ако сте го видели отляво на мястото за пиене, символиката е обикновено негативна. Токчето отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата носи позитивно значение.

Малкото токче в утайката от кафе показва по-малки притеснения, а голямото токче – по-големи притеснения в живота на човека. Ако в чашата сте видели чифт токчета, това предсказва пътуване. Счупено токче в утайката от кафе може да бъде знак, че имате неискрен приятел или приятелка.

Токче в първата третина на чашата

Ако сте видели токчето по-близо до дъното на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали чашата, това означава, че не можете да простите на жена, която в миналото ви е нанесла неправда. Възможно е да търсите начин да й се отмъстите.

Токче при дъното на чашата и отдясно на мястото за пиене показва, че сте осъзнали, че благодарение на позната сте успели да решите някакъв проблем. Постарайте се да намерите начин да й върнете услугата.

Токче във втората третина на чашата

Ако сте забелязали токчето в средата на чашата и отляво на мястото за пиене, това означава, че сте в опасност. Настъпили сте на погрешния човек и той няма да се успокои, докато не ви „върне милото със заем“. Тя вярва във фразата „отмъщението се сервира студено“.

Когато токчето се появи в средата на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата, това е знак, че сте впечатлени от жена, която наскоро сте срещнали. Тя е явен доказ за вас, че всички житейски несгоди могат да се преодолеят с усмивка на лицето.

Токче в третата третина на чашата

Обликът на токче по-близо до горната част на чашата и отляво на мястото за пиене не е добър знак. Тази фигура на тази позиция ви съветва да бъдете нащрек. Трябва да обмислите всяко следващо движение, за да не се окажете в голям проблем.

Токче в третата третина на чашата и отдясно на мястото, където устните са я докосвали символизира приятно изненадване, което скоро може да преживеете. Някой ще ви зарадва искрено и ще ви направи щастливи.

Токче в отпечатъка от пръст за желание

Според народното поверие, от отпечатъка от пръст може да се добие представа дали някое желание ще стане реалност. Въпреки това, е важно да внимавате с кой пръст отпечатвате желанието си в чашата. Желание, отпечатано с погрешен пръст, няма да се сбъдне, или знаците няма да бъдат напълно ясни.

  • Желанията, свързани със семейството или роднините, се отпечатват в чашата с палец. Токче в отпечатъка от палеца, за съжаление, не предсказва сбъдване на желанието в близко бъдеще.
  • Ако вашето желание се отнася до работа или кариера, отпечатвайте го в чашата с показалец. Ако сте видели токче в отпечатъка от показалеца, възможно е да се наложи да изчакате още малко, за да ви се сбъдне желанието. Бъдете търпеливи и настоятелни.
  • Ако желанията ви са свързани с еротичната област на живота ви, тогава оставете отпечатък в чашата с среден пръст. Токче в отпечатъка от средния пръст предвещава сбъдване на желанието, но и още повече.
  • С безименния пръст отпечатвайте желанията за любов. Ако сте видели токче в отпечатъка от безименния пръст, възможно е вашето желание никога да не се сбъдне.
  • Когато желанието се отнася до личността или здравето на скъп човек, отпечатвайте го в чашата с кутре. Токче в отпечатъка от кутрето представлява знак за сбъдване на желанието.

Тълкуване на символиката по цвят на токчето в чашата с кафе

Алтернативен метод за тълкуване на формите в чашата с кафе се базира на техния цвят. Токчето във вашата чаша може да бъде черно, т.е. изпълнено, или бяло, т.е. празно. Ако токчето не е нито напълно черно, нито съвсем бяло, се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черното токче

Черното токче в утайката от кафе предвещава приятно изненадване. Вероятно ще ви се случи нещо хубаво в близкото бъдеще, но напълно неочаквано.

Значение на бялото токче

Бялото токче в чашата с кафе показва, че може да заминете на пътуване с жена. Времето, което ще прекарате заедно, ще затвърди още повече вашите отношения.