Щурец в чаша кафе – интерпретация и тълкуване

Фигурата на щурец в остатъците от кафе може да предвещае приятно изненадване, добри новини, напредък и подобни. Въпреки това, символиката може да бъде различна в зависимост от позицията на щуреца в чашата за кафе.

Не се интерпретира по същия начин, когато щуреца се забележи близо до дъното, средата или върха на чашата, т.е. вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Има още един начин да се разкрие символиката зад формите в остатъците от кафе. Алтернативният метод се основава на цвета на формата.

Фигурата в чашата може да бъде черна т.е. запълнена или бяла т.е. празна. Какво означава черният и какво белият щурец в остатъците от кафе разгледайте в текста по-долу.

Смята се, че от отпечатъка на пръста в остатъците от кафе може да се предположи дали някое желание ще се изпълни или не. Важно е да знаете с кой пръст да отпечатате своето желание в чашата за да получите ясен отговор. Повече за това можете да намерите в статията.

Подробно тълкуване на щуреца в чашата за кафе

Фигурата на щурец в остатъците от кафе може да има различни значения в зависимост от това къде в чашата се е появила тази фигура. Ако сте видели щуреца близо до дъното на чашата, тълкуването се отнася до миналото, а ако сте го забелязали в средата на чашата, символиката се свързва с настоящето.

Щурец върху върха на чашата или в третата й част предсказва бъдещи събития. Колко далеч в миналото или бъдещето може да се върне значението, зависи от чувствата на човека, на когото се гледа в чашата.

Тълкуването също зависи и от мястото на пиене. Ако щурецът се е появил вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, символиката обикновено е негативна. Ако сте го видели вдясно от мястото на пиене, значението е предимно положително.

Размерът на щуреца също може да влияе върху тълкуването. По-голям щурец предсказва по-големи негативни или положителни промени в живота на човека, на когото се гледа в чашата. Ако сте видели два щуреца в остатъците от кафе, възможно е вашето щастие или успех да зависи от други хора. Щурец и мравка в чашата за кафе са предупреждение, че мързелът може да ви попречи да постигнете целите си.

Щурец в долната трета на чашата

Когато забележите щурец близо до дъното на чашата, в нейната първа трета и вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това подразбира, че не сте осъзнали грешките, които сте направили, а смятате, че другите са виновни за определени неуспехи, които сте преживели.

Ако сте видели щурец близо до дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене, това е знак, че е добре, че не сте изгорили някои мостове зад себе си. Не сте склонни да правите радикални разриви в отношенията с другите хора и това може да ви се отплати в някакъв момент в живота.

Щурец във втората трета на чашата

Ако щурецът се е появил в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че сте попаднали в „ленив фаза“ в живота си. В последно време ви мързи дори да ставате от леглото, камо ли да се посветите на дадена работа.

Може би имате нужда от почивка, но трябва да знаете, че ангажиментите могат да се натрупат, ако скоро не започнете да работите по тяхното разрешаване.

Фигурата на щурец във втората трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, подсказва, че се чувствате добре. Имате достатъчно енергия за всичко, така че може да се каже, че успешно завършвате ангажиментите, свързани с личния или професионалния живот.

Щурец в горната трета на чашата

Когато щурецът се появи близо до върха на чашата и вляво от мястото на пиене, това е знак, че скоро могат да се случат някои негативни неща. Вероятно не можете да направите нищо, за да ги предотвратите, но във всеки случай трябва да се подготвите за това, което идва.

Щурец в третата трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, предвещава добри новини. Нещо, свързано с личния или професионалния ви живот, ще ви направи наистина щастливи. Възможни са добри новини от чужбина.

Щурец в отпечатъка на пръста за желание

Отпечатъкът на пръста в чашата се оставя, когато искате да разберете дали някое ваше желание ще стане реалност или не. Важно е да знаете с кой пръст трябва да отпечатате желанието си, за да получите валиден отговор. Желанията, отбелязани с грешен пръст, не могат да дадат ясен отговор на вашия въпрос.

  • Ако желанието ви е свързано с деца, семейство или роднини, то отпечатъкът се оставя с палец. Ако в отпечатъка на палеца се появи щурец, възможно е желанието ви да се сбъдне много скоро.
  • Когато пожелаете нещо, свързано с професионалния живот, т.е. кариерата, то желанието се отпечатва в чашата с показалец. Щурец в отпечатъка на показалеца подсказва, че желанието ще се изпълни.
  • Желанията, свързани с еротичния, т.е. сексуалния живот, се отпечатват в чашата с среден пръст. Ако в отпечатъка на средния пръст видите щурец, това подсказва, че желанието ви ще се сбъдне, но не с човека, който ви е в момента на ум.
  • Ако желанията ви са свързани с любов, отпечатъкът се оставя с безимен пръст. Щурец в отпечатъка на безимения пръст е знак, че желанието ви ще се изпълни в близко бъдеще.
  • Отпечатъкът на малкия пръст се оставя в чашата за желания, свързани със здравето. Ако в този отпечатък видите щурец, това е знак, че няма причина за притеснение, тъй като желанието ви със сигурност ще стане реалност.

Алтернативно тълкуване на щурец в отпечатъка на пръста

Друг начин за четене на символите в остатъците от кафе е базиран на цвета на фигурата, която сте видели в чашата. Формите могат да бъдат черни т.е. запълнени или бели т.е. празни.

Ако щурецът във вашата чашка не е бил нито напълно черен, нито изцяло бял, за тълкуването се взема преобладаващия цвят.

Значение на черния щурец

Черният щурец в чашата за кафе подсказва, че ще трябва да вложите много усилия, труд и енергия в нещо, за да бъдат резултатите добри. Няма да можете да се разчитате на други хора, а само на себе си и своите способности, сили и знания.

Значение на белия щурец

Белият щурец в остатъците от кафе в чашата означава, че може да бъдете измамени. Вероятно ще ви обещаят нещо голямо, но няма да са в състояние да изпълнят даденото обещание.

Ще се опитат да ви използват, за да постигнат свои интереси и цели, а вие ще останете „с празни ръце“.