Гердан в чаша кафе – тълкуване и символика

Смята се, че огърлица в чашата кафе предвещава щастие, радост и веселие. Въпреки това, значението на тази фигура в утайката от кафе зависи от нейното положение в чашата.

Огърлицата в първата, втората или третата трета на чашата не означава едно и също. Символиката се влияе и от това дали сте я видели вляво или вдясно от позицията, където устните са докосвали чашата.

Друг метод за четене на скритите послания във фигури в утайката от кафе се базира на интерпретацията на тяхната цвят. Огърлицата в чашата може да е черна (плътна фигура) или бяла (празна фигура). Прочетете следващата статия, за да разберете какво означават черната или бялата огърлица в остатъците от кафе в чашата.

От отпечатъка на пръста в чашата може, според народните вярвания, да се предскаже дали някои желания ще се сбъднат. Важно е обаче да знаете как правилно да отпечатате своето желание в чашата. Повече за това ще разгледаме по-нататък в текста.

Подробна интерпретация на огърлицата в чашата кафе

В увода споменахме, че огърлицата обикновено символизира щастие, когато се открие в остатъците от кафе в чашата. Важно е обаче за точната интерпретация да се обърне внимание на положението в чашата, където този предмет е намерен.

Ако сте видели огърлицата по-близо до дъното на чашата, нейната символика се отнася до миналото, а ако се появи в средата на чашата, значението се отнася до настоящето. Когато огърлицата се забележи по-близо до върха на чашата, тази фигура предвещава нещо, което може да се случи в бъдещето. Зависи от чувствата и преживяванията на човека, за когото се гадае, колко далечна или близка е миналото или бъдещето.

Освен това, различно се интерпретира, когато огърлицата се появи вляво или вдясно от мястото на пиене. Ако сте я видели вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, символиката обикновено е негативна. Огърлицата вдясно от мястото на пиене обикновено има положително значение.

Ако сте забелязали огърлица с тънка верига, възможно е някоя жена да ви направи щастливи. Огърлицата с дебела верига в чашата кафе означава, че някой мъж ще ви донесе щастие. Скъсаната огърлица в чашата предвещава прекратяване на емоционална или приятелска връзка. Ако огърлицата в чашата е имала и медальон, възможно е да очаквате ново попълнение в семейството или в близкото обкръжение.

Огърлица при дъното на чашата

Когато забележите огърлицата в първата трета на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали, това предполага, че сте в заблуда, ако мислите, че сте пропуснали своята възможност за щастие или професионален успех. Съжалявате за нещо, което може би не би било добро за вас. Време е да обърнете внимание на шансовете, които се предлагат сега, и да гледате на бъдещето по-ведро.

Ако огърлицата се появи по-близо до дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене, това може да е знак, че в миналото сте взели правилното решение, когато сте прекратили някоя емоционална връзка или приятелство, или когато сте напуснали работа, която не ви е правела щастливи.

Огърлица в средата на чашата

Ако сте видели огърлицата във втората трета на чашата и вляво от мястото на пиене, това е знак, че сте разочаровани. Нещо ви прави нещастни и неспокойни. Може би обвинявате други за грешките, които сте направили. Така не можете да очаквате по-добро бъдеще.

Формата на огърлицата в средата на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали показва, че сте горди от себе си. Направили сте това, което е трябвало да се направи, и това е имало положителен ефект върху вашето самочувствие.

Огърлица по-близо до върха на чашата

Когато видите огърлицата в третата трета на чашата и вляво от мястото на пиене, това, за съжаление, не е добър знак. Тази фигура на посочената позиция в чашата предвещава големи турбуленции. Нещо ще провали вашите планове.

Огърлица при върха на чашата и вдясно от позицията, където устните са докосвали може да означава, че скоро нещо наистина ще ви зарадва. Възможно е да изживеете щастие, което отдавна не сте изпитвали.

Какво означава, когато видите огърлица в отпечатъка на пръста?

Народното поверие казва, че от отпечатъка на пръста в остатъците от кафе в чашата може да се разбере дали някое желание ще се сбъдне. Важно е обаче да знаете с кой пръст да отпечатате желанията в чашата. Желанията, отпечатани с грешния пръст, няма да се сбъднат или няма да получите ясно тълкувание.

  • Ако желанията се отнасят до семейството или децата, в чашата се отпечатват с палеца. Огърлицата в отпечатъка на палеца предвещава сбъдване на вашето желание в близко бъдеще.
  • Когато желанието се отнася до работата или кариерата, в чашата се оставя отпечатък от показалеца. Ако в отпечатъка на показалеца видите огърлица, възможно е вашето желание да стане реалност в някакъв момент.
  • Средният пръст се използва за отпечатване на желания, свързани с еротичния живот. Ако сте забелязали огърлица в отпечатъка на средния пръст, вашето желание, за съжаление, няма да се сбъдне скоро.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано с емоциите, конкретно с любовния живот, в чашата трябва да оставите отпечатък от безимения пръст. Огърлицата в отпечатъка на безимения пръст означава, че вашето желание ще се сбъдне.
  • Малкият пръст се използва за оставяне на отпечатък за желания, свързани с вашето здраве или здравето на любима личност. Когато в този отпечатък се появи огърлица, това може да е знак, че вашето желание ще се сбъдне.

Алтернативно тълкувание на огърлицата в чашата кафе

Съществува още един начин да се разкрие символиката на фигурите в чашата кафе, който се базира на цвета на предмета, който се е появил в остатъците от кафе. Плътни, т.е. черни фигури и празни, т.е. бели фигури не се интерпретират по един и същ начин. Ако огърлицата, която се е появила във вашата чаша, не е била нито напълно черна, нито напълно бяла, се интерпретира цветът, който е преобладаващ.

Значение на черната огърлица

Черната огърлица в чашата кафе може да е знак, че ще получите помощ в трудни моменти от човек, от когото никога не бихте очаквали това. Ще ви се притече на помощ някой, който дори не ви познава добре, но ви уважава изключително много.

Значение на бялата огърлица

Бялата огърлица в чашата символизира радост на личен план. Скоро може да ви се случи нещо много приятно. Ще бъдете щастливи, развълнувани и горди от себе си или от близка личност. Не е изключено да навлезете в съвсем нов етап от живота си.