Подметка в чаша кафе – тълкуване и символика

Когато подметка се появи в чашата с кафе, според народното поверие това е знак за по-големи предизвикателства, промени, които бъдещето носи със себе си, дори и някои финансови проблеми. Въпреки това, символиката може да се различава в зависимост от мястото в чашата, където подметката се е появила.

Подметка по-близо до дъното, средата или горния край на чашата, съответно ляво или дясно от позицията, където устните са докосвали чашата не трябва да се тълкува по един и същи начин и не носи една и съща символика.

Скритото значение на фигурата в утайката от кафе можете да откриете, като се фокусирате върху нейната цвят. Повече за този начин на интерпретация прочетете в частта от текста под заглавие „Алтернативно тълкуване на подметката в чашата с кафе“.

Нашите предци казват, че от отпечатъка на пръст във чашата с кафе, тоест фигурата, която се е появила зад този отпечатък, може да се разбере дали някое желание ще се изпълни или не.

За да разберете дали това, което сте пожелали, ще се превърне в реалност, трябва да следвате определени правила. За това ще има повече информация по-късно в статията.

Символиката и значението на подметката в чашата с кафе

За подробна интерпретация на подметката в остатъците от кафе в чашата трябва да обръщате внимание на нейното положение в чашата. Ако сте видели подметката при дъното на чашата, нейната символика се отнася до минали събития. Ако подметката е се появила в средата на чашата, нейното значение се свързва с настоящето. Подметка по-близо до горния край на чашата предвещава това, което ще се случи в бъдещето. Колко далечна или близка е миналото или бъдещето зависи от субективните усещания на човека, на който се гледа в чашата.

За да получите най-точно тълкуване е важно също да определите мястото на пиене. Ако подметката се е оказала ляво от мястото, където устните са докосвали чашата, значението е по-скоро негативно. Ако сте я забелязали дясно от позицията, където устните са докосвали чашата, символиката е предимно положителна.

По-рано споменахме какво би могло да символизира подметката в общия смисъл, а ако в чашата сте видели разкъсана подметка, това имплицира, че ще бъдете принудени на по-големи промени. Възможно е заради работата да се преместите в друг град или държава.

Ако до подметката в чашата се появи още някаква фигура, това може да бъде знак, че някой ще се опита да ви дискредитира или да ви посрами, тоест да ви унижи пред другите.

Подметка в първата третина на чашата

Ако сте видели подметката по-близо до дъното на чашата и ляво от мястото, където устните са докосвали, това имплицира, че не сте превъзмогнали обидата и мечтаете да се отмстите на някой, който ви е унизил.

Гледайки в миналото пропускате добри възможности в настоящето, а не можете и да изградите добро бъдеще, опитвайки се да върнете милото за драго.

Форма на подметка в първата третина на чашата и дясно от мястото на пиене указва, че не съжалявате за постъпката, която наскоро сте направили. Може би тя е срещнала осъждане от други хора, но вие я смятате за напълно правилна и оправдана.

Подметка във втората третина на чашата

Когато подметката се появи в средата на чашата и ляво от позицията, където устните са докосвали, това имплицира, че се съмнявате в себе си, своите способности, умения и знания. Трябва да работите върху самочувствието си. Вие струвате много, но дори не сте наясно с това.

Ако сте видели подметката във втората третина на чашата и дясно от мястото на пиене, това означава, че сте в много благоприятен етап от живота си. Ако сте достатъчно трудолюбиви, ще решите много проблеми и ще можете да създадете добра основа за реализиране на бъдещите си планове.

Подметка в третата третина на чашата

Форма на подметка при горния край на чашата и ляво от мястото, където устните са докосвали предвещава големи предизвикателства в бъдещето. Много неща ще трябва да решавате в движение и няма да има на кого да разчитате, освен на себе си. Важно е да не изпадате в отчаяние, защото това със сигурност няма да ви помогне да се измъкнете от кризата.

Ако сте видели подметката в третата третина на чашата и дясно от позицията на пиене, това може да бъде знак, че късметът ще ви се усмихне. Не е изключено голямата житейска промяна да донесе някои изключително положителни неща.

Какво означава, когато подметка се появи в отпечатъка на пръста?

Смята се, че от отпечатъка на пръста може да се разчете дали някое желание ще стане реалност или не. Важно е да обръщате внимание с кой пръст отпечатвате желанието си в чашата. Ако желанието е отпечатано с грешен пръст, нито тълкуването ще бъде ясно и валидно.

  • Ако сте пожелали нещо, което се отнася за децата, семейството или роднините, в чашата трябва да оставите отпечатък от палеца. Ако в отпечатъка на палеца се е появила подметка, това имплицира, че вашето желание скоро ще се изпълни, ако покажете разбиране към тези, които обичате.
  • Желанията, свързани с професионалния живот, се отпечатват в чашата с показалеца. Подметката в отпечатъка на показалеца предвещава изпълнение на желанието в далечното бъдеще.
  • Отпечатъкът от средния пръст се оставя в чашата, когато желанията се отнасят за сексуалния живот. Подметката в отпечатъка на средния пръст, за съжаление, означава, че това, което сте пожелали, няма да се изпълни скоро.
  • Когато желанието се отнася за любовния, тоест емоционалния живот, в чашата се отпечатва с безименния пръст. Ако сте видели подметка в отпечатъка на безименния пръст, това също не предвещава изпълнение на желанието.
  • Малкият пръст се използва за отпечатване на желания, свързани със здравето. Подметката в отпечатъка на малкия пръст предвещава изпълнение на желанието, но не в срок, който би ви удовлетворил.

Алтернативно тълкуване на подметката в чашата с кафе

Друг начин да откриете какво се крие зад фигурата в утайката от кафе е да обръщате внимание на нейния цвят. Формите в чашата могат да бъдат пълни, тоест черни или празни, тоест бели.

Ако подметката в чашата ви не е била напълно черна, но и не изцяло бяла, за тълкуване се взима цветът, който преобладава.

Значение на черната подметка

Черната подметка в утайката от кафе символизира унижение. Вероятно мислите, че не получавате достатъчно за работата, която вършите. Друга възможност е да чувствате, че партньорът или партньорката ви или семейството не ви оценяват толкова, колкото заслужавате.

Значение на бялата подметка

Бялата подметка в остатъците от кафе в чашата указва, че нямате ясна представа за ситуацията, в която се намирате.

Гледате твърде негативно на някои неща, които ви се случват. Повярвайте, че имате много причини да бъдете доволни.