Екран в чаша кафе – символика и значение

Екран в утайката на кафето в чашата не е често срещан образ, а тълкуването на такива мотиви зависи от няколко фактора. Интерпретацията зависи главно от позицията в чашата, на която се е появил екранът. Тълкува се различно, ако сте го забелязали по-близо до дъното, средата или върха на чашата. Освен това, важно е и дали екранът се е появил вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Алтернативен метод за тълкуване на фигурите в чашата кафе е основан на техния цвят. При това е важно да се разграничават бял и черен екран, съответно запълнена или празна форма в утайката от кафе. Повече за значението на белия и черния екран можете да намерите в продължението на статията.

Според народното вярване, от отпечатъка на пръста може да се разбере дали дадено желание ще се сбъдне или не. Има правила, които трябва да спазвате, за да получите ясен отговор. За това можете да прочетете повече в подтемата „Екран в отпечатъка на пръста за желание“.

Детайлна интерпретация на екрана в чашата кафе

За да получите възможно най-подробно и ясно тълкуване на формата на екрана в утайката от кафе, трябва да определите позицията в чашата, където се е появила фигурата. Ако сте забелязали екрана в първата трета на чашата, значението е свързано с миналото. Ако екранът се е появил във втората трета на чашата, т.е. в нейната среда, символиката му се отнася до настоящето. Екран в третата трета на чашата може да бъде предсказание за бъдещи събития. От емоциите на човека, за когото се гадае, зависи дали значението се отнася за по-близкото или по-далечното минало, съответно бъдеще.

Освен това, на символиката влияе и мястото на пиене. Ако екранът се е появил вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, неговата символика е повече или по-малко негативна. Ако сте видели екрана вдясно от мястото на пиене, значението е главно положително.

Ако екранът в чашата е бил празен, това имплицира, че скоро ще трябва да вземете важно решение. Това може да промени по-нататъшния ход на живота ви. Ако на екрана са се появили изображения, това може да бъде знак, че сте под силното влияние на много доминантен и налагащ се човек. Разбит екран в чашата с кафе показва, че някой скоро може дълбоко да ви нарани и разочарова.

Екран по-близо до дъното на чашата

Ако сте забелязали екрана в първата трета на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали чашата , това имплицира, че сте затворени в миналото. Съжалява те за някои решения или ходове и затова постоянно се въртите в „омагьосан кръг“. Не заблуждавайте сами себе си, а учете се от грешките си и продължете напред.

Формата на екрана в дъното на чашата и вдясно от позицията, където устните са я докосвали показва, че сте оставили силно впечатление на някого в миналото. Не се изненадвайте, ако ви покани на любовна среща или ви предложи добра работа.

Екран в средата на чашата

Когато екранът се появи във втората трета на чашата и вляво от мястото на пиене, това имплицира, че сте загрижени за близък човек. Възможно е член от семейството, партньорът или партньорката или някой от приятелите ви да има проблем, който не иска да сподели с вас. Помислете, че може да иска просто да ви пощади и защити.

Ако сте забелязали екрана в средата на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това имплицира, че поради някои ходове сте в центъра на вниманието. Хората говорят за вас предимно хубави неща. Не трябва да обръщате внимание на негативните неща, защото такива приказки са само вследствие на ревност, завист и гордост.

Екран по-близо до върха на чашата

Ако сте забелязали екрана в третата трета на чашата и вляво от позицията, където устните са я докосвали, това означава, че изпитвате трепет. Възможно е да се стремите да се докажете или да се харесате на някого. Възприемате това като опит да „продадете“ самите себе си, макар че напълно грешите. Покажете какво можете, това е единственият начин да напреднете.

Екран в третата трета на чашата и вдясно от мястото на пиене показва, че в близко бъдеще може да имате много успехи в професионалния или личния си живот. Очаква ви много красив период, пълен с интересни събития и срещи.

Екран в отпечатъка на пръста за желание

Народното предание казва, че от отпечатъка на пръста в утайката от кафе може да се разпознае дали дадено желание ще се сбъдне или не. Важно е да знаете как правилно да отпечатате желанието в чашата, за да получите точен и ясен отговор на въпроса, който ви тревожи.

  • Ако желанието ви се отнася до семейството, децата или близките роднини, тогава ще го отпечатате в чашата с палец. Екран в отпечатъка на палеца предсказва сбъдването на желанието в близко бъдеще.
  • Когато желанието се отнася до професионалния живот, в чашата се отпечатва с показалец. Ако в отпечатъка на показалеца сте видели екран, желанието ще се сбъдне, ако сте готови на по-големи жертви и на излизане от собствената си зона на комфорт.
  • Отпечатъкът на средния пръст се оставя в чашата за желания, свързани със сексуалния живот. Ако в този отпечатък се е появил екран, това може да бъде знак, че желанието ще се сбъдне, но не с човека, който ви е в ума в момента.
  • Безименен пръст се отпечатва в чашата за желания, свързани с любовните отношения. Екран в отпечатъка на безименния пръст предсказва сбъдването на желанието.
  • Ако вашите желания се отнасят до личното здраве или здравето на близък човек, отпечатвате ги в чашата с малкия пръст. Екран в отпечатъка на малкия пръст, за съжаление, не предсказва сбъдване на желанието в близко бъдеще.

Тълкуване на черен и бял екран в чашата кафе

Друг начин да разберете какво стои зад фигурите в утайката от кафе е да се фокусирате върху техния цвят. Формите в чашката обикновено са черни, т.е. запълнени или бели, т.е. празни. Ако екранът, който сте видели, не е нито напълно черен, нито напълно бял, се тълкува цвета, който доминира.

Значение на черен екран

Черен екран в утайката от кафе указва, че ви липсват добра организация и много дисциплина за постигане на целите си. Не можете да седите със скръстени ръце, нито да импровизирате в ситуации, които изискват сериозен подход.

Значение на бял екран

Бял екран в остатъците от кафе в чашата може да бъде знак, че вашето време тепърва идва. Не се предавайте, нито „забивайте главата в пясъка“. Постарайте се да извлечете най-доброто от ситуацията, в която се намирате в момента.