Щъркел в чашата кафе – символика и значение

Мотивът на щъркела в чашата кафе най-често се тълкува като знак за новина, положителни промени и т.н. Все пак, значенията могат да се различават в зависимост от позицията в чашата, на която се е появил щъркелът. Различна е символиката, ако сте видели щъркела в първата, втората или третата третина на чашата. Освен това, няма същото значение, ако щъркелът се е появил ляво или дясно от мястото, където устните са допирали чашата.

Освен стандартния, съществува и алтернативен начин на тълкуване. С този метод се стига до значенията чрез цвета на формата, която сте видели в чашата. Няма да се тълкува по същия начин, ако сте разпознали черен или бял щъркел в чашата.

Според народното предание от отпечатъка на пръста в чашата кафе може да се прочете дали дадено желание ще се изпълни или не. Как може да достигнете до тези отговори, можете да намерите в следващия текст.

Подробно тълкуване на щъркела в чашата кафе

Щъркел в чашата кафе може да има много различни значения. За да е тълкуването по-прецизно, трябва да обърнете внимание на това къде сте видели щъркела в чашата. Ако щъркелът се е появил близо до дъното на чашата, тогава символиката му е свързана с миналото, а ако се е появил в средата на чашата, тогава касае бъдещето. Щъркелът при върха на чашата обикновено има връзка с някои бъдещи събития.

За тълкуването е важно и мястото на пиене. Ако щъркелът се е появил ляво от мястото, където устните са допирали чашата, това означава, че значението му е предимно отрицателно, а ако сте го видели дясно от мястото на пиене, тогава носи положителна символика.

Както споменахме в началото, щъркелът често символизира новина, добри новини и положителни житейски промени. Щъркелът, който стои на един крак, най-често предвещава материални или нематериални загуби. Ако сте видели две или повече щъркели в чашата, това означава, че трябва да се предпазвате от клюки.

Щъркел близо до дъното на чашата

Ако сте видели щъркела в първата третина на чашата и ляво от мястото, където устните са я допирали, това означава, че съжалявате за това, че сте пуснали някого от живота си твърде лесно. Възможно е да сте изгубили приятел или партньор(ка), без да сте направили много, за да го/я спрете.

Ако щъркелът се е появил близо до дъното на чашата и дясно от мястото на пиене, това означава, че имате прекрасни спомени от детството или младостта. Дори изпитвате малко носталгия към тези времена, което води до идеализиране на изображенията в главата ви.

Щъркел в средата на чашата

Когато щъркела забележите във втората третина на чашата и ляво от мястото на пиене, това е знак, че се страхувате за нещо. В момента сте доста нервни, защото чакате да се случат някои неща, т.е. да получите отговори на въпросите, които ви тревожат.

Щъркел близо до средата на чашата и дясно от мястото, където устните са я допирали показва, че все още сте под впечатлението от добрите новини, които сте получили. Вашето настроение е отлично, и трябва да го използвате по най-добрия начин.

Щъркел при върха на чашата

Ако щъркелът се е появил в третата третина на чашата и ляво от мястото на пиене, това означава, че трябва да внимавате как се държите с някои хора. Ако продължите да „лекувате“ своите разочарования върху приятелите си, възможно е да ги загубите.

Щъркел близо до върха на чашата и дясно от мястото, където устните са я допирали предвещава новина в семейството. Възможно е вие, някой от роднините или приятелите да получите дете в близко бъдеще. Очаква ви период на голяма радост.

Щъркел в отпечатъка на пръста за желание

Мнозина вярват, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафето може да се разбере дали някое желание ще се изпълни или не. Много е важно да знаете кой пръст трябва да употребите, за да отпечатате своето желание в чашата. Ако желанието е отпечатано с грешен пръст, възможно е тълкуването да не е надеждно.

  • Ако вашите желания са свързани със семейството, децата и т.н., тогава оставете отпечатък с палец в утайката от кафе. Щъркелът в отпечатъка на палеца означава, че желанието ще се изпълни.
  • Когато желанията са свързани с работата и кариерата, ги отпечатвайте с показалец в чашата. Ако сте видели щъркел в отпечатъка на показалеца, това означава, че желанието ви няма да се изпълни толкова бързо, колкото очаквате.
  • Ако сте пожелали нещо, което се отнася до вашия сексуален живот, тогава трябва да отпечатите своето желание с среден пръст в чашата. Ако щъркелът се е появил в този отпечатък, възможно е желанието ви да се изпълни много скоро.
  • Отпечатък с безименния пръст се оставя в чашата, когато желанията са свързани с любовта. Ако сте видели щъркел в този отпечатък, това означава, че желанието ви ще се изпълни, ако вложите повече усилия в отношенията си с някого.
  • С малкия пръст се оставя отпечатък в чашата в случаите, когато пожелаете нещо, свързано със здравето. Ако сте видели щъркел в отпечатъка на малкия пръст, това означава, че желанието ви ще се изпълни.

Алтернативно тълкуване на щъркела в чашата кафе

Друг начин да разберете какво ви говорят символите в чашата кафе е да се фокусирате върху техния цвят. Щъркел в чашата може да бъде черен или запълнен, или бял или празен. Ако фигурата не е нито напълно черна, нито напълно бяла, за тълкуване се взема цветът, който преобладава.

Значение на черния щъркел

Черен щъркел в утайката от кафе символизира добри новини. Възможно е в близко бъдеще нещо да ви направи много щастливи.

Значение на белия щъркел

Бял щъркел в утайката от кафе показва, че трябва да бъдете по-внимателни към тези, които обичате. Критиката е полезна, но понякога трябва да усетят и вашата подкрепа и любов.

Забележка: Посочените тълкувания не са основани на научни изследвания, а са част от народните вярвания. Всичко, което сте прочели, вярвайте на своя отговорност.