Фигура шах в чаша кафе – как да се тълкува?

В утайката кафе в чашата могат да се появят различни форми, т.е. фигури. На тяхното тълкуване решаващо влияе позицията в чашата. Тоест, не се тълкува еднакво, когато видите фигура в първата, втората или третата третина на чашата, съответно дясно или ляво от мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг метод за тълкуване на символиката на фигурите в чашата е според техния цвят. Формата може да бъде изпълнена, т.е. черна или празна, т.е. бяла.

Освен това от отпечатъка на пръста в утайката кафе може да се разбере дали някои желания ще се осъществят или не. Има правила, които трябва да спазвате, за да получите възможно най-точен отговор на въпроса си.

Фигурата в чашата може да бъде всичко – число, животно, растение, предмет и т.н. Ако, например, в утайката кафе сте видели риба, претърсете сайта, за да намерите конкретното тълкуване на тази фигура. Същото важи и за другите форми, които се появяват в чашата.

В този текст ще обърнем внимание на шахматните фигури в утайката кафе в чашата и тяхното значение, когато се намират на различни позиции в чашата.

Символиката на шахматните фигури в чашата кафе

Шахматната фигура в утайката кафе може да има позитивно или негативно значение, а нейното тълкуване може да се отнася за минало, настояще или бъдеще време.

Ако сте видели шахматна фигура в първата третина на чашата, нейната символика е свързана с минали събития. Ако шахматната фигура се е появила във втората третина на чашата, значението се отнася за настоящето. Шахматната фигура в третата третина на чашата предсказва бъдещи събития в живота на човека, на когото се гледа в чашата.

Освен това, значителна роля в тълкуването играе мястото на пиене. Когато шахматната фигура се появи ляво от мястото, където устните са докосвали чашата това обикновено има негативно значение. Шахматната фигура дясно от мястото на пиене има позитивно значение.

Пешката в чашата кафе може да е знак, че трябва да се научите да казвате „не мога“, „не искам“ или „няма да направя“, за да бъдете по-щастливи и удовлетворени в живота. Конят в утайката кафе е знак, че мързелът ви ще ви доведе в неблагоприятно положение. Ако сте видели ловец в чашата, това може да означава, че имате таен обожател. Кралят в чашата кафе символизира суета, а кралицата завист.

Шахматна фигура на дъното на чашата

Ако сте забелязали шахматна фигура близо до дъното на чашата и ляво от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че в миналото сте направили необмислено решение или бърз ход, за който съжалявате до ден днешен. Време е да оставите това зад себе си. Научили сте урока – продължете напред!

Ако шахматната фигура се е появила в първата третина на чашата и дясно от мястото на пиене, това предполага, че сте горди със себе си, че сте надхитрили противниците си. Не сте попаднали под нечие влияние или повярвали на фалшиви обещания, и така сте се спасили от неприятности.

Шахматни фигури в средата на чашата

Когато видите шахматна фигура във втората третина на чашата и ляво от мястото на пиене, това означава, че сте в паника. Вероятно много неща ви се случват и тази ситуация ви обърква. Не взимайте прибързани решения, а се консултирайте с някой, на когото вярвате.

Шахматна фигура в средата на чашата и дясно от мястото, където устните са докосвали чашата показва, че сте пълни с увереност и благодарение на това много неща успявате. Използвайте този период по най-добрия възможен начин. Може би сега е моментът да направите реални планове, за да постигнете това, което искате в най-кратък срок.

Шахматни фигури близо до върха на чашата

Формата на шахматна фигура в третата третина на чашата и ляво от мястото, където устните са я докосвали може да предскаже финансова криза. Ако вече не обръщате повече внимание на това как харчите парите си, бихте могли да се окажете в неблагоприятно положение. Не забравяйте за фонда за „черни дни“!

Ако сте видели шахматна фигура близо до върха на чашата и дясно от мястото на пиене, това предсказва победа. Може би ще успеете да се справите с някой проблем или да постигнете своята цел. Възможно е също така да победи враговете си. Във всеки случай ще има причина за празнуване.

Шахматни фигури в отпечатъка на пръста в чашата кафе

Усното предание казва, че в отпечатъка на пръста в чашата кафе може да се разпознае дали някои желания ще се изпълнят или не. Важно е да знаете с кой пръст втривате желанието в чашата. Ако втриете желанието с грешния пръст, тълкуването няма да бъде точно.

  • Когато желанията се отнасят за роднини, семейство или деца, в чашата се втрива палецът. Шахматната фигура в отпечатъка на палеца, за съжаление, означава, че желанието ви няма да се изпълни дълго време.
  • Показалецът се използва за желания, свързани с работа, т.е. кариера. Ако сте видели шахматна фигура в отпечатъка на показалеца, това предполага, че ще трябва да бъде много мъдри, за да стане вашето желание реалност.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано със секс, т.е. еротика, тогава в чашата оставяте отпечатък с средния пръст. Шахматната фигура в отпечатъка на средния пръст не предсказва изпълнение на желанието.
  • За желания, свързани с любов, в чашата се оставя отпечатък с безимения пръст. Ако сте видели шахматна фигура в отпечатъка на безимения пръст, вашето желание няма да се изпълни в близко бъдеще.
  • Малкият пръст се използва за желания, свързани със здраве. Шахматната фигура в този отпечатък показва изпълнението на желанието.

Алтернативно тълкуване на шахматните фигури в чашата кафе

Друг начин за гледане в чашата и четене на формите, които се намират в нея, е базиран на техния цвят. Фигурите могат да бъдат бели, т.е. празни или черни, т.е. изпълнени. Ако шахматната фигура в чашата ви не беше нито съвсем бяла, нито съвсем черна, тълкувайте цвета, който е повече.

Значение на черните шахматни фигури

Черната шахматна фигура в чашата кафе символизира професионален успех или щастие в емоционален план.

Значение на белите фигурите

Бялата шахматна фигура в чашата кафе показва, че трябва да бъдете по-смели и решителни, за да постигнете това, което желаете.