Тюлен в чаша кафе – значение и символика

Форма на тюлен в остатъците на кафе в чашата може да има различни значения в зависимост от мястото в чашата, където сте видели тюлена. Не се тълкува по същия начин ако тази фигура се появи в първата, втората или третата третина на чашата, а на тълкуването влияе и това дали сте видели тюлена вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Символиката на формите в чашата кафе може да се разкрие и по тяхната цвят. Фигурата в утайката кафе е предимно празна т.е. бяла или пълна т.е. черна, а за този алтернативен начин на тълкуване на фигурите в чашата ще се говори по-късно в текста.

Според народното поверие от отпечатъка на пръста в чашата кафе, в която сте забелязали тюлена, може да се получи отговор на въпроса дали едно желание ще стане реалност или не. За това обаче трябва да се спазват определени правила.

Подробно тълкуване на тюлена в чашата кафе

Тюленът в остатъците на кафе в чашата най-често символизира адаптивността като основна черта на този, на когото гледат в чашата. Въпреки това, за точност на тълкуването е необходимо да се определи позицията на фигурата в чашата.

Ако сте видели тюлена в първата третина на чашата, то неговото значение е свързано с миналото. Тюленът във втората третина на чашата се отнася за настоящето, а ако сте го видели в третата третина на чашата, близо до върха ѝ, той предвещава някои бъдещи събития.

Колко далечно или близко минало, т.е. бъдеще е ставало въпрос, зависи от чувствата на лицето, на което се гледа в чашата.

Освен това, важен фактор е и мястото на пиене. Ако сте забелязали тюлена вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, значението е предимно негативно. Ако тази форма се е появила вдясно от мястото на пиене, това носи положителни значения.

Тюлен в първата третина на чашата

Ако сте видели тюлена близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това предполага, че съжалявате, че сте изгубили скъп човек в миналото заради вашата упоритост и суета. Вероятно е твърде късно да се промени каквото и да било, но все пак можете да научите урок.

Ако тюленът се е появил в първата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене, това означава, че сте направили мъдро решение в миналото и не съжалявате, че не сте послушали другите хора, а своята интуиция.

Тюлен във втората третина на чашата

Когато видите тюлен някъде в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че сте в дилема. Възможно е да се намирате на кръстопът и не знаете в каква посока да тръгнете. Запитайте се какво всъщност искате, и ще ви бъде по-лесно да вземете решение.

Тюлен във втората третина на чашата и вдясно от мястото, където устните я докосвали е знак, че сте адаптивен човек. Благодарение на тази черта можете добре да се справите във всяка ситуация. Вашето „плуване“ през предизвикателствата и проблемите заслужава уважение и възхищение.

Тюлен в третата третина на чашата

Ако сте видели тюлен близо до върха на чашата и вляво от мястото, където устните я докосвали, това представлява предупреждение. Възможно е, че суетата ви ще ви отдалечи от някои хора, които са ви важни. Бъдете готови на компромис и покажете разбиране към лицето, с което в момента не сте в добри отношения.

Тюлен в третата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене означава, че няма причина за паника. Бъдещето носи някои много хубави и позитивни промени. Много неща скоро ще „дойдат на мястото си“ и животът ви ще се промени към по-добро.

Тюлен в отпечатъка на пръста за желание

От отпечатъка на пръста в остатъците на кафе в чашата може да се тълкува дали едно желание ще се сбъдне или не. Важно е обаче да знаете как правилно да въведете своето желание в чашата. Ако желанието е вкарано с неправилен пръст, отговорът на въпроса, който ви интересува, няма да бъде ясен.

  • Ако вашите желания са свързани с домашните, семейството, децата или родителите, тогава оставяте отпечатък от палеца. Ако в този отпечатък се е появил тюлен, е възможно желанието ви да се сбъдне много скоро.
  • Отпечатъкът от показалеца оставяте в чашата за желания, свързани с професионалния живот, т.е. кариерата. Ако в отпечатъка на показалеца сте видели тюлен, това означава, че желанието ви ще стане реалност, но след много усилия, труд и жертви.
  • Ако вашето желание се отнася до еротичния аспект на живота ви, отпечатвате го в чашата с средния пръст. Формата на тюлена в този отпечатък означава изпълнение на желанието в по-далечното бъдеще.
  • Желание, свързано с любовния ви живот, отпечатвате в утайката кафе с безименния пръст. Ако в отпечатъка на безименния пръст се е появил тюлен, е възможно желанието ви никога да не се сбъдне. С времето ще осъзнаете, че това е най-доброто за вас.
  • Малкия пръст се използва за отпечатване на желания, свързани със здравето. Тюленът в отпечатъка на малкия пръст означава, че желанието ви ще стане реалност, но не толкова бързо, колкото може би очаквате.

Алтернативно тълкуване на тюлена в чашата кафе

Има още един начин да откриете значението на формата, която се е появила в утайката кафе. Тази алтернативна методика се основава на цвета на фигурата. Така че, формата може да бъде черна т.е. пълна или бяла т.е. празна.

Ако тюленът в чашата не е нито напълно черен, нито напълно бял, за тълкуване се взима цветът, който преобладава.

Значение на черния тюлен

Черният тюлен е много позитивен символ. Той предвещава някои важни събития в живота на лицето, на което гледат в чашата, но носи послание, че без смелост и готовност за риск, някои цели никога няма да бъдат постигнати.

Значение на белия тюлен

Ако сте видели бял тюлен в чашата, това е знак, че имате около себе си човек, на когото винаги можете да разчитате. Постарайте се да не го изгубите.