Линиите в чаша кафе – символика и значение

Фигурата на сърна в утайката на кафе често има положително значение, обаче тълкуването зависи от позицията в чашата, на която сте видели това животно. Сърна в първата, втората или третата третина на чашата, както и отляво или отдясно от мястото, където устните са я докоснали, не винаги има същото значение.

Друг начин да разкриете символиката на фигурата в утайката на кафе е да се фокусирате върху нейния цвят. Белите или празните форми не носят същата символика като черните или изпълнените.

От отпечатъка на пръста в утайката на кафе, според народното предание, може да се разбере дали някои желания ще станат реалност. Съществуват правила за това как правилно да се оставя отпечатъка в чашата, но за това ще четете по-подробно в продължението на текста.

Подробно тълкуване на сърна в чашата с кафе

Сърната в утайката на кафето в чашата символизира щастливи събития, успехи и нова любов. Въпреки това може да се тълкува различно в зависимост от мястото, където сте я видели в чашата. Ако сърната се е появила в първата третина на чашата, нейното значение се свързва с някои минали събития. Ако сте видели сърната във втората третина на чашата, символиката се отнася за настоящето. Сърната в третата третина на чашата обикновено предсказва бъдещи събития. Това колко близко или далечно минало се отнася зависи от емоциите на човека, на когото се гледа в чашата.

За подробното тълкуване е важно и дали сте видели фигурата отляво или отдясно от мястото, където устните са докосвали чашата. Лявата страна най-често носи лоши, а дясната добри новини.

Размерът на сърната не играе важна роля при гледането в чашата. Ако сте видели сърна, която лежи, това може да означава, че ви липсва нежност. Сърна, която тича в чашата, може да бъде знак, че жадувате за свобода.

Сърна близо до дъното на чашата

Когато видите сърна в първата третина на чашата и отляво от мястото, където устните са я докоснали, това може да бъде знак, че съжалявате, че от страх от промени сте пропуснали някои големи житейски възможности. Възможно е да не сте искали да напуснете зоната си на комфорт и сега съжалявате за това.

Ако сърната се е появила близо до дъното на чашата и отдясно от мястото на пиене, това предполага, че имате хубави спомени от бивша любов. Вероятно сте се разделили като възрастни хора, защото сте осъзнали, че не сте един за друг. Радвате се, когато се виждате, но никога не бихте се върнали към него/нея.

Сърна в средата на чашата

Ако сте видели сърна във втората третина на чашата и отляво от мястото на пиене, това е знак, че ви липсва нежност и внимание. Хората, които дълго време са без емоционален партньор, добре познават това чувство. Въпреки това, ако сте в връзка или брак, това е знак, че трябва да говорите с любимия човек за това, което ви мъчи.

Фигурата на сърна в средата на чашата и отдясно от мястото, където устните са я докоснали, указва, че сте обичани. За щастие, до вас има хора, които не крият своите емоции и на които можете да разчитате във всеки момент. Не пропускайте възможността да им покажете колко значат за вас.

Сърна близо до върха на чашата

Ако сърната се е появила в третата третина на чашата и отляво от мястото, където устните са докоснали чашата, това означава, че ще направите грешка в бъдеще. Вероятно ще подцените факта, че някой изпитва силни емоции към вас.

Сърна в третата третина на чашата и отдясно от мястото на пиене предсказва нова, а възможно и забранена любов. Хората, които са сами, може много скоро да се влюбят, но същото може да се случи и с тези, които са в връзка. Въпросът е дали в този случай ще надделее разумът или чувствата.

Сърна в отпечатъка на пръста за желание

Народното вярване е, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафе може да се разпознае дали желанието ще се изпълни или не. Важно е да натиснете с подходящия пръст своето желание. Ако желанието не е отпечатано в чашата с правилния пръст, значението няма да бъде валидно.

  • Когато желанията са свързани с деца, семейство или роднини, те се отпечатват в чашата с палеца. Сърната в отпечатъка на палеца предсказва изпълнение на желанието.
  • Ако желанието се отнася за професията, т.е. кариерата, тогава се оставя отпечатък с показалеца. Ако в този отпечатък видите сърна, това подразбира, че желанието може да се изпълни, ако сега направите по-сериозни стъпки.
  • С средния пръст се отпечатват желания, свързани със сексуалния или еротическия живот. Сърната в отпечатъка на средния пръст може да бъде знак, че вашето желание няма скоро да стане реалност.
  • Желанията, свързани с любовта, отпечатвате в чашата с . Ако в отпечатъка на безимения пръст се появи сърна, това подразбира, че желанието ви ще се изпълни.
  • Ако вашите желания се отнасят до здравето, тогава ги отпечатвате в чашата с . Сърната в отпечатъка на кутрето може да бъде знак, че вашето желание ще се изпълни.

Алтернативно тълкуване на сърната в чашата с кафе

Символиката на фигурите в утайката на кафе може да се тълкува и на база на техния цвят. Формите може да са черни, т.е. изпълнени и бели, т.е. празни. Ако сърната, която сте забелязали в чашата, не е изцяло черна или изцяло бяла, тълкува се цветът, който преобладава.

Значение на черната сърна

Черната сърна в чашата с кафе може да бъде знак, че с някого няма да се разберете добре. Може би ще възприемете съвет като критика или учтивост като опит за съблазняване.

Значение на бялата сърна

Бялата сърна в чашата с кафе показва, че трябва да насочите своята креативност към нещо конкретно, нещо, от което ще имате полза.