Стъпало в чаша кафе – какво означава и как се тълкува?

Форма на стъпало в чаша кафе обикновено е предсказание за пътуване в близко бъдеще, но тълкуването на фигурите в утайката на кафето е много по-сложно и зависи от различни фактори. Преди всичко, важно е да определите позицията в чашата, на която се е появила тази фигура. Не се тълкува по един и същи начин, ако видите стъпало в дъното, в средата или в горната част на чашата, или вляво или вдясно от мястото, където устните са докоснали чашата.

До символиката на стъпалото в чашата кафе може да се достигне и по друг начин. Алтернативният метод се основава на цвета на фигурата, така че тълкуването зависи от това дали сте видели бяла или черна фигура в чашата.

Смята се, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафето в чашата може да се предскаже сбъдването на някои желания. В следващия текст ще можете да разберете как да получите отговор на въпроса дали ще се сбъдне това, което желаете.

Детайлно тълкуване на стъпалото в чаша кафе

Стъпалото в остатъците от кафе в чашата може да има различни значения в зависимост от мястото, на което се е появила фигурата в чашата. Ако сте видели стъпало в първата третина на чашата, тоест в дъното ѝ, значението се отнася до миналото. Когато стъпалото се появи във втората третина на чашата, символиката е свързана с настоящето, а стъпалото по-близо до върха на чашата може да бъде предсказание за някои бъдещи събития в живота на човек, на когото се гледа чашата.

Не може с увереност да се определи колко близко или далечно минало се има предвид, защото това зависи от чувствата на този, на когото се гледа чашата.

Друг важен фактор е мястото на пиене. Ако фигурата се е появила вляво от мястото, където устните са докоснали чашата, значението е по принцип негативно. Ако, обаче, сте видели стъпало вдясно от мястото на пиене, символиката е често позитивна.

Размерът на стъпалото в чашата може да варира. Малко стъпало представлява предвестие за новородено в окръжението. Възможно е някой близък до вас да ви съобщи, че очаква дете. Ако сте видели две стъпала в утайката на кафето, вероятно в близко бъдеще ще опаковате куфари. Предстои ви служебно пътуване или екскурзия до друг град или държава.

Стъпало близо до дъното на чашата

Ако сте видели стъпало в първата третина на чашата и вляво от мястото, където устните са докоснали чашата, това може да бъде знак, че съжалявате за решение, което сте взели в миналото. Няма смисъл да се самообвинявате, защото не можете да върнете времето назад.

Форма на стъпало в дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене означава, че в живота ви ще се върне човек, когото сте срещнали отдавна. Възможно е напълно да сте забравили за него или нея, но съдбата ще ви събере отново.

Стъпало в средата на чашата

Когато стъпало се появи във втората третина на чашата и вляво от мястото на пиене, това подсказва за тревожност. Нуждаете се от промяна и то възможно най-скоро. Не чакайте нещата да се случат сами, защото това няма да стане. Не е необходимо да променяте целия свят, а само себе си, навиците, начина на мислене и т.н.

Стъпало във втората третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са докоснали чашата означава, че сте наистина щастливи, че някои хора са част от живота ви. Наслаждавате се на много любов и подкрепа, а това е безценно.

Стъпало близо до върха на чашата

Ако сте видели стъпало в третата третина на чашата и вляво от мястото на пиене, това може да бъде предсказание за свада. Ще имате конфликт с човек, с когото комуникирате почти всеки ден.

Форма на стъпало върху върха на чашата и вдясно от мястото, където устните са докоснали чашата символизира добри новини. Нещо ще ви зарадва много скоро. Това може да се отнася до личния или професионалния сегмент на вашия живот.

Стъпало в отпечатъка на пръста за желание

От отпечатъка на пръста в утайката на кафето може да се предскаже дали ще се сбъднат някои желания. Ако сте избрали този начин да разберете това, което ви интересува, уверете се, че сте отпечатали желанието си правилно в чашата, за да получите ясен отговор.

  • Желанията, свързани със семейството, родителите или децата, се отпечатват в чашата с палец. Стъпалото в отпечатъка на палеца в чашата, за съжаление, не предвижда сбъдване на желанието.
  • С показалеца се отпечатват желания, свързани с професионалния живот. Когато стъпало се появи в отпечатъка на показалеца, това подсказва, че вашето желание може да стане реалност в близко бъдеще.
  • Ако вашето желание се отнася до сексуалния живот, трябва да го отпечатате в чашата със средния пръст. Когато видите стъпало в отпечатъка на средния пръст, това може да бъде знак, че вашето желание ще се сбъдне, но ще бъдете разочаровани, когато го постигнете.
  • За желания, свързани с любовта, в чашата се отпечатва безименният пръст. Стъпалото в отпечатъка на безименния пръст предсказва сбъдване на желанието по-бързо, отколкото очаквате.
  • С малкия пръст се отпечатват желания, свързани със здравето. Стъпалото в отпечатъка на малкия пръст може да бъде знак за сбъдване на желанието.

Тълкуване на формата на стъпалото в чаша кафе по неговия цвят

Символиката, която се крие в остатъците от кафе в чашата, може да се разгадае и въз основа на цвета на фигурата, която се е появила в нея. Фигурите в чашата са черни или бели. Ако стъпалото, което сте видели в чашата, не е нито напълно черно, нито изцяло бяло, за тълкуването се приема цветът, който преобладава.

Значение на черното стъпало

Черното стъпало в чашата кафе означава, че ще получите неочаквана помощ. Вероятно ще решите някакъв проблем чрез човек, когото изобщо не познавате.

Значение на бялото стъпало

Когато видите бяло стъпало в чашата, това подсказва, че трябва да приемете поканата за питие, кафе или събиране, която сте получили наскоро. Така ще комбинирате полезното с приятното.