Скорпия или скорпион в чаша кафе – символика и тълкуване

Скорпионът в утайката на кафето обикновено предвещава някаква опасност. Въпреки това, значението може да бъде както положително, така и отрицателно, в зависимост от позицията в чашата, на която се е появил този образ. Не е едно и също дали разпознавате скорпиона в първата, втората или третата третина от чашата, т.е. ако се появява вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Алтернативното тълкуване на тези знаци в чашата кафе е базирано на тяхната цвят. Формите в чашата може да бъдат бели, т.е. празни, или черни, т.е. пълни. Повече за този метод на интерпретация ще бъде подробно разгледано в следващия текст.

Според народното вярване от отпечатъка на пръста в утайката на кафето може да се предскаже дали някое желание ще се сбъдне. Съществуват специални правила за това как се отпечатва желанието в чашата, а как да получите валиден отговор можете да намерите в текста по-долу.

Детайлно тълкуване на скорпиона в чашата

Тълкуването на формата на скорпиона в останките на кафето в чашата зависи от това дали се е появил в дъното на чашата, в средата или в горната част на чашата.

Ако сте забелязали скорпиона в първата третина от чашата, символиката му се отнася до миналото. Ако скорпионът е в средата на чашата, тогава е свързан с настоящето, а когато виждате скорпиона по-близо до горната част на чашата, той предвещава събития в бъдещето.

Освен това, важен фактор е и дали сте забелязали тази форма вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Ако скорпионът е забелязан вляво от мястото на пиене, символиката му е много често негативна. Все пак, положително се тълкува, ако сте забелязали скорпиона вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Смята се, че по-големият скорпион предвещава по-големи предизвикателства, а по-малкият представлява проблем, с който лицето, което гледате в чашата, се сблъсква в момента. Ако сте забелязали повече скорпиони в чашата, това е знак, че трябва да се пазите от някоя нечестност. Скорпион с друга форма в чашата предвещава проблеми в комуникацията.

Скорпион в първата третина от чашата

Ако сте видели скорпион по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че грешка от миналото скоро ще се появи отново. Направили сте глупост и скоро ще се сблъскате с последствията.

Скорпионът в първата третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, указва, че ще реализирате знанието, което сте придобили отдавна. Ще се окаже, че вашият труд и отказване не са били напразни.

Скорпион в средната трета на чашата

Ако скорпионът се появи в средата на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че трябва да се отстраните от хора, които ви влияят негативно. Окружени сте от енергийни вампири и е време да ги премахнете от живота си.

Ако, обаче, сте видели скорпион в средата на чашата и вдясно от мястото на пиене, това намеква, че се чувствате добре в своята кожа. Имате достатъчно самоувереност и плановете, които правите сега, със сигурност ще донесат успех.

Скорпион в третата част от чашата

Когато видите скорпион по-близо до върха на чашата и вляво от мястото на пиене, това намеква, че може да се окажете в голяма неволя. Вероятно ще „стъпите на мазол“ на опасен човек. Той няма да се колебае да ви отговори, но по много по-подъл начин от това, което бихте могли да очаквате.

Посланието, което носи скорпионът в третата трета от чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали, е много положително. Не е изключено, че благодарение на добрата късмет ще реализирате дългогодишно желание или, пък, ще решите проблем, с който се сблъсквате в момента.

Скорпионът в чашата за желание

Смята се, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафето може да се намери отговор на въпроса дали това, което сте пожелали, ще стане реалност. Много е важно да спазвате правилата за това как се отпечатва желанието в чашата, за да получите валиден и верен отговор.

  • Ако това, което желаете, се отнася до семейни отношения, отношения с партньор, деца или домашни, тогава оставяте отпечатък от палеца в чашата. Ако в отпечатъка на палеца се появи скорпион, възможно е вашето желание да не се изпълни толкова бързо.
  • В очертанията, които се появяват в отпечатъка на показалеца, можем да разберем дали ще се изпълни желание, свързано с работата или кариерата. Скорпионът в отпечатъка на показалеца предвещава изпълнение на желанието благодарение на късмета, а не на труда и работата.
  • Ако вашето желание е свързано с интимни отношения, т.е. вашия еротичен живот, отпечатвате го в чашата със средния пръст. Скорпионът в отпечатъка на средния пръст може да бъде знак, че това, което желаете, ще стане реалност много скоро.
  • От отпечатъка на безименния пръст се разчита изпълнението на желания, които се отнасят за любовта, т.е. емоционалния живот на лицето, което се гледа в чашата. Ако сте видели скорпиона в отпечатъка на безименния пръст, вашето желание, за съжаление, няма да стане реалност. Между вас и любимия човек ще се появи някой трети.
  • С малкия пръст се оставя отпечатък в утайката на кафето, когато желанията са свързани със здравето. Скорпионът в отпечатъка на малкия пръст означава, че вашето желание ще се изпълни в близко бъдеще.

Алтернативно тълкуване на скорпиона в чашата кафе

Има още един начин да разберете какво ви казва скорпионът в утайката на кафето. Методът е базиран на цвета на фигурата, а тълкуването се различава в зависимост от това дали формата, която сте видели в чашата, е черна, т.е. пълна или бяла, т.е. празна. Ако формата не е нито съвсем черна, нито напълно бяла, символиката се чете въз основа на доминиращия цвят.

Значение на черния скорпион в чашата

Черният скорпион в чашата, за съжаление, не е добър знак. Такива форми в утайката на кафето предвещават големи проблеми в комуникацията.

Неразбирателството с човека, с когото често сте в контакт, може да доведе до прекъсване на всякакви отношения.

Значение на белия скорпион в чашата

Ако сте видели бял скорпион в чашата, това намеква, че трябва да дадете на някого втори шанс. Възможно е този човек да не ви е наранил нарочно и да се чувства зле, че вече не прекарвате време заедно.