Роза в чаша кафе: значение и символика

Формата на роза в утайката на кафето най-често се свързва с любовта, въпреки това, тълкуването на този цвете в чашата може да се различава, когато го видите в първата, втората или третата трета на чашата, или вляво или вдясно от мястото, където устните са я докосвали.

Друг метод за четене на символите в чашата кафе е по тяхната цвят. Черната, т.е. цветната роза не винаги има същата символика като бялата, т.е. празната роза. Тази тема ще разгледаме по-подробно в следващия текст.

Според народното вярване от отпечатъка на пръст в чашата кафе може да се разбере дали някакво желание ще стане реалност. Има ясни правила как се отпечатват желанията в чашата, но за това ще можете да прочетете по-късно.

Подробно тълкуване на розата в чашата кафе

За да получите най-прецизното тълкуване на розата в утайката на кафето, трябва да обърнете внимание на няколко детайла. Особено важно е положението на фигурата. Ако сте видели роза в първата трета на чашата, тоест при нейното дъно, тогава тълкуването се отнася до миналото. Ако розата се е появила в средата, т.е. във втората трета на чашата, значението се отнася до настоящето. Бъдещи събития се предвиждат, ако сте видели розата близо до върха на чашата, тоест в третата ѝ трета.

Освен това е важно и мястото, където устните са докосвали чашата. Когато видите роза вляво от мястото на пиене на кафе, нейната символика обикновено е негативна. Ако розата се появи вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, значението често е положително.

Пъпката на роза може да символизира нова любов, разцъфтялата роза показва силни чувства, които изпитвате към някого. Ако сте видели увяхнала роза в чашата, за съжаление, това означава, че любовта угасва. Пара от рози често символизира вътрешни борби, докато букет указва, че ще прекарате известно време в компанията на повече хора.

Розата близо до дъното на чашата

Фигурата на роза в първата трета на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали може да означава, че не сте преодолели стара любов. Вероятно сте продължили напред след раздялата, но често се хващате да мислите за бившия партньор.

Ако сте видели розата при дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене, това означава, че благодарение на някои хора имате много хубави спомени от детството или младостта. Може родителите да са се постарали да бъдете безгрижни и щастливи, а може и спомените да сте създали с приятели. Във всеки случай, винаги ви е приятно, когато си спомните за определен период от живота.

Розата в средата на чашата

Ако сте забелязали розата във втората трета на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че сте притеснени. Може би се съмнявате в близък човек. Някой ви харесва много, обаче не сте сигурни дали той или тя изпитва същите чувства към вас.

Розата в средата на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата може да бъде знак, че сте напълно доволни. До вас има един или повече хора, които ви правят щастливи. Възвръщате им със същото и има възможност вашата връзка да бъде качествена и в бъдеще.

Розата близо до върха на чашата

Когато видите розата в третата трета на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, за съжаление, това може да подсказва за прекъсване на любовна или приятелска връзка. Възможно е и двамата да осъзнаете, че вече нямате нищо общо и да решите да поемете по своя път. Няма да е лесно, но ще знаете, че сте направили правилното нещо.

Ако розата се появи близо до върха на чашата и вдясно от мястото на пиене, това е знак, че ще се влюбите, ще решите да се ожените или ще имате ново попълнение в семейството. Възможно е да постигнете значителен професионален успех или да ви направят горди любими хора.

Розата в отпечатъка на пръста за желанието

В отпечатъка на пръста в остатъците от кафе в чашата може да се прочете дали някакво желание ще се изпълни или не. Бъдете внимателни, когато отпечатвате вашите желания в чашата, защото тълкуването няма да бъде добро, ако това, което искате, е отпечатано с грешния пръст.

  • С палеца се отпечатват желания, свързани с децата, семейството или роднините. Ако видите роза в този отпечатък, това сочи, че желанието ви ще се изпълни много скоро.
  • Желанията, свързани с професионалния живот, се отпечатват с показалеца. Роза в отпечатъка на показалеца е знак, че ще трябва да се постараете много и да бъдете търпеливи, за да стане вашето желание реалност.
  • Ако вашето желание се отнася за сексуалния, т.е. еротичния сегмент от вашия живот, тогава в чашата оставяте отпечатък със средния пръст. Когато видите роза в отпечатъка на средния пръст, възможно е вашето желание да не се изпълни в кратък времеви период.
  • Отпечатъкът на безименния пръст се оставя в чашата за желания, свързани с любовта. Ако видите роза в този отпечатък, това е ясен знак, че желанието ви ще се изпълни.
  • Ако вашето желание се отнася за здравето, тогава в чашата оставяте отпечатък с малкия пръст. Ако в този отпечатък се появи роза, възможно е желанието ви да се изпълни в по-далечното бъдеще.

Алтернативно тълкуване на розата в чашата кафе

Можете също така да тълкувате символите в чашата кафе по техния цвят. Фигурата в чашата може да бъде пълно т.е. черна или празна т.е. бяла. Ако розата във вашата чаша не е нито напълно черна, нито напълно бяла, за тълкуването се взема цвятът, който преобладава.

Значението на черната роза

Черната роза в чашата кафе указва, че сте обичани. Сигурно усещате това от хората, които са ви близки, обаче, сред онези, които ви обичат, има и някой, който не е признал своите чувства към вас.

Значението на бялата роза

Ако сте забелязали бяла роза в чашата, това може да носи съобщението да започнете най-накрая да обичате себе си. Престанете да поставяте всички други на първо място и научете се да казвате „не мога“, „не искам“ и „няма да го направя“.