Птица в чаша кафе – символика и значение

Фигура на птица в утайката от кафе може да символизира добри или лоши новини, промяна, пътуване и други. Въпреки това, тълкуването зависи от позицията в чашата, където се е появила птицата. Различно се интерпретира, когато видите птицата на дъното, в средата или на върха на чашата, както и отдясно или отляво на мястото, където устните са я докосвали.

Друг начин да се тълкува символиката на формите е по тяхната цвят. В този случай обърнете внимание дали в чашата сте видели бяла, т.е. празна птица или черна, т.е. изпълнена птица. Повече за този метод ще бъде разгледано по-нататък в текста.

Смята се, че от отпечатъка на пръста в утайката от кафе може да се познае дали някои желания ще се сбъднат или не. Важно е да се спазват някои основни правила, които ще разгледаме по-късно.

Детайлно тълкуване на птицата в чашата

За прецизна интерпретация на птицата в остатъците от кафето е важно правилно да се определи нейната позиция в чашата. Ако сте видели птицата по-близо до дъното на чашата, значението се отнася до събития от миналото. Птицата в средата на чашата обикновено символизира настоящето. Ако сте видели птицата по-близо до върха на чашата, значението й може да предвещава бъдещи събития. До каква степен тълкуването се отнася до миналото или настоящето зависи от емоциите на човека, който интерпретира чашата.

Освен това, важно е дали сте видели птицата отляво или отдясно от мястото, където устните са докосвали чашата. Отляво на мястото на пиене обикновено се намират негативни тълкувания, докато отдясно се намират положителни тълкувания.

Размерът и видът на птицата в този контекст нямат значение. Въпреки това, ако сте видели птица с разперени крила, това може да бъде знак, че ще се преместите или че ще пътувате. Птица на клон символизира свободата, а в клетка – липсата на такава. Две птици предвещават нова любов и радост.

Птица в първата третина на чашата

Когато птицата се появи на дъното на чашата и отляво от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че погрешно разглеждате някои събития от миналото. Може би сте се почувствали наранени или промяната не ви е била приятна и мислите, че ви се е случила трагедия. Скоро сами ще осъзнаете, че от всичко, което сте преживели, е родено нещо добро.

Формата на птицата по-близо до дъното на чашата и отдясно от мястото на пиене сочи към това, че сте горди със себе си, че в някакъв момент сте знаели как да вземете правилното решение. Били сте много смели и това ви е донесло свободата, за която винаги сте мечтали.

Птица във втората третина на чашата

Ако сте видели птицата в средата на чашата и отляво от мястото на пиене, това означава, че сте недоволни или нещастни. Нещо ви задушава и ви пречи да използвате целия си потенциал. Може би ви липсва самоувереност или просто сте заобиколени от грешни хора.

Птицата в средата на чашата и отдясно от мястото, където устните са я докосвали показва, че сте влюбени. Може би все още не сте си признали какво чувствате към някого, но е съвсем очевидно, че емоциите са силни и скоро няма да можете да ги скриете.

Птица в третата третина на чашата

Ако сте видели птицата по-близо до върха на чашата и отляво от мястото, където устните са я докосвали, това може да бъде знак, че ще влезете в бурен период от живота си. Много неща ще ви се случат за много кратко време. Ще трябва да бъдете находчиви и решителни. Започнете да се подготвяте още сега за това, което предстои.

Формата на птицата при върха на чашата и отдясно от мястото на пиене сочи към това, че ще чуете добри новини. Възможно е делово пътуване да се превърне в удоволствие. Не е изключено да се влюбите в друг град.

Птица в отпечатъка на пръста за желание

Според народната вяра от отпечатъка на пръста в утайката от кафе може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. Основното правило е да внимавате с кой пръст отпечатвате желанието си в чашата. Ако се желанието се отпечата с грешен пръст, тълкуването няма да е валидно.

  • Ако желанието ви се отнася до деца или семейство, отпечатвате го в чашата с палец. Птица в отпечатъка на палеца може да бъде знак, че желанието ви скоро ще се сбъдне.
  • Желанията, които се отнасят до работа, т.е. кариера, се отпечатват в чашата с показалец. Ако в отпечатъка на показалеца сте видели птица, това означава, че ще трябва да бъдете много търпеливи и трудолюбиви, за да се сбъдне вашето желание.
  • С среден пръст се оставя отпечатък за желания, свързани със сексуалния живот. Ако в отпечатъка на средния пръст видите птица, това за съжаление е знак, че няма възможност за изпълнение на вашето желание.
  • За желания, свързани с любовта, в чашата се оставя отпечатък с безименния пръст. Ако в отпечатъка на безименния пръст сте видели птица, това предвещава изпълнение на желанието.
  • С малкия пръст в чашата се отпечатват желания, свързани със здравето. Птица в отпечатъка на малкия пръст може да бъде знак, че желанието ви ще се сбъдне в близко бъдеще.

Алтернативно тълкуване на птицата в чашата с кафе

Символиката на фигурите в чашата може да се тълкува и въз основа на техния цвят. Фигурите могат да бъдат черни т.е. изпълнени или бели т.е. празни. Ако птицата, която сте видели в своята чаша, не е била нито напълно черна, нито напълно бяла, се тълкува преобладаващият цвят.

Значение на черната птица

Черната птица в утайката от кафе обикновено символизира добри новини. Нещо в близко бъдеще ще ви зарадва.

Значение на бялата птица

Бялата птица в чашата с кафе подсказва, че скоро може да промените трайно местоживеенето си или поне за известно време да се преместите в друг апартамент, друг град или дори в друга държава.