Полумесец в чаша кафе – тълкуване и значение

Фигурата на полумесец в утайката от кафе обикновено се интерпретира като предвестник на смяна на работа или занятие. Въпреки това, значението зависи от положението на полумесеца в чашата. Не се тълкува по същия начин, когато видите полумесец в първата, втората или третата трета на чашата, тоест вдясно или вляво от мястото, където устните са докосвали чашата.

Символиката може да се тълкува и на базата на цвета на формата, която сте видели в чашата. В този случай се интерпретира различно, когато в чашата се появи черен или бял полумесец. Повече за този алтернативен метод ще се говори по-късно.

Според народното вярване от отпечатъка на пръста може да се предположи дали някои желания ще се сбъднат или не. За да получите отговор на въпроса, който ви интересува, се постарайте да следвате правилата за това как правилно да натиснете желанието си в чашата.

Подробно тълкуване на полумесеца в чашата с кафе

За да получите най-точната интерпретация на фигурата на полумесец в утайката от кафе, необходимо е да обърнете внимание къде точно в чашата се е появил този образ. Ако сте видели полумесец в първата третина на чашата, неговата символика е свързана с миналото. Полумесецът в средата на чашата обикновено се отнася до настоящето, докато полумесецът в третата третина на чашата предвещава бъдещи събития.

От чувствата на лицето, което гледа в чашата, зависи доколко близкото или далечното минало, респективно бъдеще, се разглежда.

На тълкуването влияе и позицията на пиене. Ако сте видели полумесец вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, значението му е предимно негативно. Полумесецът вдясно от мястото на пиене обикновено носи положителни значения.

Ако сте видели полумесец над покрива в чашата, това означава, че не трябва да се притеснявате за мира в дома. Когато полумесец се появи в чашата над водата, това предвещава пътуване в близко бъдеще. Ако до полумесеца сте видели и звезди, това означава, че навлизате в много благоприятен период от живота си.

Полумесец близо до дъното на чашата

Формата на полумесеца близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, показва, че не ви е харесала истината, която сте научили. Вероятно настоявате близките хора винаги да бъдат честни с вас, но наскоро сте разбрали колко болезнено може да бъде това.

Ако сте видели полумесец в първата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене, това означава, че сте разбрали, че не ви липсва човекът, с когото сте прекъснали комуникацията или приятелството. Може би става дума за фалшиво приятелство или любовна връзка, основаваща се единствено на навик, така че сте разбрали, че ви е по-добре и всъщност не скърбите за него или нея.

Полумесец в средата на чашата

Когато полумесец се появи във втората третина на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че не сте сигурни в нечии чувства. Вероятно някой играе игра „топло-студено“ с вас или се опитва да манипулира вашите емоции. Излезте от този омагьосан кръг, преди да е станало твърде късно.

Полумесецът във втората третина на чашата и вдясно от мястото на пиене, обикновено е знак, че сте в етап, когато имате достатъчно енергия и воля да се справите с минали проблеми, но и да започнете да се борите за по-добро бъдеще. Всичко ви се удава, така че няма причина да не постигнете това, което сте пожелали.

Полумесец близо до върха на чашата

Ако сте видели полумесец в третата третина на чашата и вляво от мястото, където устните са я докоснали, това предвещава проблеми в комуникацията с партньора или някого от колегите или приятелите. Възможно е да не се съгласите за начина, по който трябва нещо да се реши, и ще влезете в ожесточен спор.

Полумесецът в третата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене може да бъде знак, че ще промените занятието или работата си. Студентите може лесно да решат да преминат към друг факултет, а тези, които са в началото на кариерата си, да се преместят на друга професия. Във всеки случай, времето ще покаже дали това е било добро решение или не.

Полумесец в отпечатъка от пръст за желание

Устното предание казва, че от отпечатъка на пръста в утайката от кафе може да се узнае дали някои желания ще се сбъднат. Ако сте решили по този начин да опитате да разберете своята съдба, постарайте се да натиснете своето желание в чашата с правилния пръст. Ако желанието е натиснато с грешния пръст, тълкуването няма да бъде валидно.

  • За желания, свързани със семейството, в чашата се оставя отпечатък от палец. Полумесец в отпечатъка от палеца може да бъде знак, че вашето желание ще се сбъдне.
  • Когато желанието се отнася до работа или кариера, в чашата се натиска с показалеца. Ако сте видели полумесец в отпечатъка на показалеца, това означава, че желанието ви може да се сбъдне в далечното бъдеще.
  • Средният пръст се използва за натискане на желания, свързани със сексуалния живот. Полумесецът в отпечатъка на средния пръст не предвещава сбъдване на желанието.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано с емоции, по-конкретно с любов, в чашата оставяте отпечатък от безименния пръст. Когато в този отпечатък се появи полумесец, това е знак, че вашето желание ще се сбъдне.
  • Желанията, свързани със здравето, се натискат в чашата с кутрето. Полумесецът в отпечатъка на кутрето показва сбъдване на желанието в далечното бъдеще.

Алтернативно тълкуване на полумесеца в чашата с кафе

Символиката на фигурите в останалата утайка от кафе можете да тълкувате и по техния цвят. Белите, тоест празните форми нямат същото значение като черните, тоест запълнените. Ако полумесецът, който се е появил във вашата чашка, не е бил нито напълно бял, нито напълно черен, се тълкува преобладаващия цвят.

Значението на черния полумесец

Черният полумесец в чашата с кафе може да предвещава много радостни моменти в бъдещето. Възможно е да отидете на празник.

Значението на белия полумесец

Белият полумесец в чашата с кафе ви посочва да не съдите книгата по кориците ѝ, нито хората по първото впечатление.