Подкова в чаша кафе – символика и тълкуване

Въпреки разпространеното мнение, че подковата, където и да се появи, символизира късмет, нейното значение в утайката от кафе зависи от позицията в чашата, на която сте я забелязали. Подковата в първата, втората или третата третина на чашата, т.е. наляво или надясно от мястото, където устните са докосвали чашата не винаги има едно и също значение.

Другият метод за гледане в чашата се основава на интерпретацията на цвета на формите в чашата. Фигурите, в това число и подковата, могат да бъдат черни, т.е. запълнени или бели, т.е. празни. Какво представлява черната, а какво бялата подкова ще разберете малко по-нататък в текста.

От отпечатъка на пръста, според преданието, може да се прочете дали някои желания ще се сбъднат. За това е важно да се знае с кой пръст се отпечатва желанието в чашата. На тази тема ще обърнем повече внимание в продължението на текста.

Подробно тълкуване на подковата в чашата кафе

Подковата може да символизира късмет, радост, успех при избора на партньор, интересно пътуване и т.н. Въпреки това, за да бъде тълкуването колкото е възможно по-точно, е необходимо да се обърне внимание на позицията в чашата, на която се е намирала подковата.

Ако сте я видели по-близо до дъното на чашата, нейната символика е свързана с миналото. Подковата в средата на чашата се отнася за настоящето, а когато я забележите по-близо до върха на чашата, тя предвещава някои бъдещи събития.

Зависи от личното усещане на лицето, на което се гледа в чашата, колко близко или далечно минало става въпрос.

Също така, различно се тълкува, когато подковата се появи наляво или надясно от мястото за пиене. Лявата страна обикновено носи негативни, докато дясната страна указва на позитивни значения.

По-голямата подкова символизира по-голям успех, докато по-малката указва, че ще се радвате на малките неща. Ако сте видели и цвете до подковата, това може да предвещава финансов успех. Когато до подковата се появи кръг, това, за съжаление, предвещава болест или смърт в семейството.

Подкова при дъното на чашата

Когато забележите подковата в първата третина на чашата и наляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това подсказва, че се страхувате от възможните последици на някои решения от миналото. Вероятно сега осъзнавате, че сте бързали и че е трябвало да постъпите различно. Закъсняло е за промени, но не и за научаване на важен урок.

Ако подковата се е появила по-близо до дъното на чашата и надясно от мястото за пиене, това означава, че в живота ви ще се върне човек, който някога е бил много важен за вас. Прекъснали сте контакт, но ще възобновите тази връзка и тя ще бъде още по-качествена от преди.

Подкова в средата на чашата

Ако сте видели подковата във втората третина на чашата и наляво от мястото за пиене, това е знак, че сте недоволни от нещо, но не се борите да го промените. Често се оплаквате от съдбата си и вярвате, че целият свят се конспирира срещу вас. Въпреки това, по-голямата част от отговорността за случващото се носите сами.

Формата на подковата в средата на чашата и надясно от мястото, където устните са я докоснали, означава, че сте щастливи. Възможно е да има още неща, които трябва да се поправят, но сте доста доволни от посоката, в която се движи животът ви. Това важи особено за емоционалния му аспект.

Подкова по-близо до върха на чашата

Фигурата на подкова в третата третина на чашата и наляво от мястото, където устните са я докоснали, предвещава турбулентен период в живота ви. Жадувате за благополучие и мир, но това, което искате, няма да се случи толкова бързо, колкото може би очаквате.

Когато подковата се появи в третата третина на чашата и надясно от мястото за пиене, това предвещава успех в любовен план. Лицата, които дълго време са били сами, може най-накрая да открият своята сродна душа. Ако сте във връзка или брак, подковата на тази позиция означава, че сте сигурни във връзката си с партньора си.

Подкова в отпечатъка на пръста за желание

Смята се, че формата, която се появява в отпечатъка на пръста в чашата кафе, може да разкрие дали някои желания ще се сбъднат или не. При това е най-важно да знаете с кой пръст се отпечатват желания в чашата. Ако отпечатате желанието си с грешен пръст, не можете да получите точно тълкуване.

  • Ако желанията се отнасят до семейството, те се отпечатват с палец. Подковата в отпечатъка на палеца означава, че желанието ще се сбъдне.
  • Когато желанията се отнасят до професионалния живот, се оставя отпечатък с показалец. Ако сте видели подкова в този отпечатък, възможно е желанието ви да се сбъдне.
  • С средния пръст се отпечатват желанията, които се отнасят до сексуалния живот. Ако в отпечатъка на средния пръст видите подкова, ще получите това, което сте пожелали.
  • Ако вашите желания са свързани с любовта, оставяте отпечатък с безименния пръст. Подковата в отпечатъка на безименния пръст означава, че ще се сбъдне това, което сте пожелали.
  • С кутрето се оставя отпечатък за желания, които се отнасят до здравето. Когато в този отпечатък се появи подкова, това също може да бъде знак, че вашето желание ще стане реалност.

Алтернативно тълкуване на подковата в чашата кафе

Друг начин да се разкрие символиката на фигурите в чашата е да се обърне внимание на тяхната цвят. Черните, т.е. запълнени и белите, т.е. празни форми не винаги се интерпретират по един и същ начин. Ако подковата, която сте забелязали в чашата, не е била нито напълно черна, нито напълно бяла, се тълкува цветът, от който има повече.

Значение на черната подкова

Черната подкова в чашата кафе може да означава, че вашата финансова ситуация ще се подобри в обозримо бъдеще.

Значение на бялата подкова

Бялата подкова в чашата символизира нова любов, романтично пътуване или страстни моменти с любим човек.

Гледането в чашата не е научна дисциплина, а е въпрос на народно вярване, т.е. суеверие. На всичко, което сте прочели, вярвате на лична отговорност.