Символика на плъх в чаша кафе

Фигура на плъх в утайката на кафе в чашата може да символизира човек, който ще предаде вашето доверие, ще ви нарани или ще ви навреди. Въпреки това, тълкуването силно зависи от позицията на формата в чашата за кафе. Не е едно и също дали плъхът се появи в първата, втората или третата третина на чашата, съответно отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг начин да се разкрие символиката на формата в чашата за кафе е по неговия цвят. Бялата, т.е. празна фигура не носи същото значение като черната, т.е. оцветена фигура. Повече за значението на черния и белия плъх в остатъците на кафето в чашата може да намерите по-долу в текста.

От отпечатъка на пръста в чашата за кафе, според народното вярване, може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. Има правила, които определят кой пръст трябва да отпечатате, за да разберете това, което ви интересува, но ще се спрем на това по-късно.

Детайлно тълкуване на плъх в чашата за кафе

За да бъде тълкуването на плъха в утайката на кафе възможно най-точно, трябва да обърнете внимание на мястото в чашата, където се е появил. Ако сте видели плъха в първата третина на чашата, неговата символика е свързана с миналото. Когато видите плъха във втората третина на чашата, значението се свързва с настоящето. Плъх по-близо до върха на чашата обикновено се отнася до някои бъдещи събития. Колко далеч в миналото или бъдещето отива тълкуването зависи от субективното усещане на човека, на когото се гледа в чашата.

Тълкуването се влияе и от мястото на пиене. Ако сте видели плъха отляво на мястото, където устните са докосвали чашата, неговото значение е отрицателно. Плъх отдясно на мястото на пиене обикновено носи положително значение.

По-рано споменахме, че плъх може да символизира човек, който ще ви нарани. Все пак, ако сте видели два плъха в чашата, това може да е знак, че ще преодолеете трудни моменти без големи белези. Ако сте видели плъх, който яде, това предполага, че трябва да бъдете внимателни на кого се доверявате.

Плъх в дъното на чашата

Когато плъх се появи в първата третина на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали, това означава, че прекалено много се тревожите какво впечатление сте оставили на някого. Нормално е репутацията ви да е важна, но не можете да върнете времето назад, за да се представите в по-добра светлина. Научете урока за бъдеще.

Ако сте забелязали плъх по-близо до дъното на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали, това предполага, че сте избегнали опасност поради вродения си скептицизъм. Не сте позволили на някого да се намеси в живота ви и това се е оказало правилно решение.

Плъх в средата на чашата

Ако сте видели плъх във втората третина на чашата и отляво на мястото на пиене, това е знак, че сте под силното влияние на някого. Ако се замислите малко по-добре, ще осъзнаете, че наскоро не сте взели нито едно решение самостоятелно, вместо това някой ви го е наложил. Запитайте се дали все още искате да живеете по този начин.

Плъх във втората третина на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали подсказва, че сте горди със себе си или доволни от начина, по който се справяте в дадена ситуация. Може би преминавате през предизвикателен период, но не позволявате това да разстрои плановете ви.

Плъх в върха на чашата

Фигура на плъх в близост до върха на чашата и отляво на мястото на пиене означава, че трябва да бъдете много предпазливи, защото около вас има човек, който ще се опита да ви използва за постигане на своите цели. Не е изключено някой да се постарае да ви навреди, разпространявайки неистини за вас.

Ако сте забелязали плъх в третата третина на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали, това предполага, че ако започнете да спестявате от сега, ще избегнете много стресови моменти в живота. Парите не трябва да бъдат приоритет, но в един момент ще ви станат нужни, така че е добре да мислите за това отсега.

Плъх в отпечатъка на пръста за желание

Фигурата, която се появи в отпечатъка на пръста в чашата за кафе, може да бъде знак дали някои желания ще се сбъднат. Ако сте решили да опитате късмета си, постарайте се да отпечатате желанието си в чашата с правилния пръст. Ако желанието е отпечатано с грешен пръст, тълкуването също няма да бъде правилно.

  • Желанията, свързани със семейството или децата, се отпечатват в чашата с палец. Когато в отпечатъка на палеца се появи плъх, това е за съжаление знак, че желанието ви няма да се сбъдне.
  • Ако вашите желания се отнасят за професионалния живот, тогава оставяте отпечатък в чашата с показалец. Плъх в отпечатъка на показалеца предполага изпълнение на желанията, но само ако вземате мъдри решения.
  • За желания, свързани с еротичния, т.е. сексуалния живот, в чашата се оставя отпечатък с средния пръст. Ако в отпечатъка на средния пръст се появи плъх, това не предвещава изпълнение на желанието.
  • Когато желанията се отнасят до емоции, по-точно до любов, в чашата се отпечатва с безименния пръст. Плъх в отпечатъка на безименния пръст може да бъде знак за изпълнение на желанието в далечното бъдеще.
  • Малкият пръст се използва за отпечатване на желания, свързани със здравето в чашата. Ако сте видели плъх в отпечатъка на малкия пръст, това предполага, че ще трябва да бъдете много търпеливи, за да дочакате изпълнението на желанието си.

Алтернативно тълкуване на плъха в чашата за кафе

Символиката на фигурите в остатъците на кафе в чашата може да се определя и по техния цвят. Черни т.е. пълни и бели т.е. празни форми не носят същото значение. Ако плъхът, който сте видели в чашата, не е нито съвсем черен, нито съвсем бял, ще се тълкува преобладаващият цвят.

Значение на черния плъх

Черният плъх в чашата за кафе означава, че сте склонни към паника. В непредвидени ситуации се справяте много зле.

Значение на белия плъх

Белият плъх в чашата за кафе може да е знак, че емоциите или пороците замъгляват вашето зрение.