Очила в чаша кафе – какво означават и как се тълкуват?

Формата на очилата в утайката от кафе обикновено е знак, че ви липсва фокус, т.е. мотивация или трябва да разгледате проблема, който ви притеснява, от различен ъгъл. Все пак тълкуването може да бъде и различно, като се има предвид, че то е обусловено от позицията в чашата, върху която се е появила фигурата. Не е същото, когато забележите очилата в долната част, в средата или по-близо до върха на чашата, или отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата.

Значението може да се интерпретира и въз основа на цвета на формата в чашата. В този случай различна символика имат черните т.е. оцветените и белите т.е. празните очила в чашата. На този метод на тълкуване ще се посветим по-подробно по-късно.

Според преданията от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се предвиди сбъдване на желания. В следващия текст ще разберете как да получите отговор на въпроса дали това, което искате, ще стане реалност или не.

Подробно тълкуване на очилата в чашата с кафе

Както отбелязахме в началото, очилата могат да символизират спад на концентрацията, т.е. фокуса или липса на мотивация. Въпреки това, съществува цяла гама от възможни тълкувания. Ако сте видели очилата по-близо до дъното на чашата, тяхното значение се свързва с миналото. Очилата в средата на чашата показват настоящето, докато бъдещето може да бъде предвидено, ако очилата се появят в третата трета на чашата.

От емоциите на човека, на когото се гледа в чашата, зависи колко далеч в миналото или настоящето ще стигне тълкуването.

Освен това, за интерпретацията на знаците в утайката от кафе е важно и дали формата се е появила отляво или отдясно на мястото на пиене. Ако сте видели очилата отляво на мястото, където устните са докосвали чашата, символиката често е отрицателна. Когато очилата се появят отдясно на мястото на пиене, символиката е обикновено положителна.

Счупените очила в чашата с кафе са ясен знак, че ви е необходима промяна. Ако сте забелязали очила за едното око (монокъл) това означава, че имате таен обожател. Когато видите защитни очила или очила за гмуркане в чашата, това подсказва, че не трябва да се занимавате с клюки.

Очилата в първата трета на чашата

Ако сте видели очилата по-близо до дъното на чашата и отляво на мястото, където устните са я докосвали, това може да е знак, че сте разбрали някои неща твърде късно. Вероятно не сте дали шанс на някого или не сте оценили стойността на човек, когото сте изгонили от живота си. Липсва ви, но ще трябва просто да се примирите с това.

Формата на очилата при дъното на чашата и отдясно на мястото на пиене показва, че сте доволни, че в даден момент в миналото сте направили правилен ход. Въпреки че сте били млади и неопитни, сте взели мъдро решение и затова се гордеете със себе си.

Очилата във втората трета на чашата

Когато видите очила в средата на чашата и отляво на мястото на пиене, това подсказва, че се опитвате да впечатлите грешния човек. Възможно е да полагате много усилия, за да привлечете неговото или нейното внимание, без да знаете дали той или тя заслужава вашето време.

Ако сте забелязали очилата във втората трета на чашата и отдясно на мястото, където устните са я докосвали, това означава, че не ви липсва мотивация и желание да реализирате някои планове. Ако продължите по този начин, ще постигнете много повече, отколкото може би очаквате.

Очилата в третата трета на чашата

Фигурата на очилата при върха на чашата и отляво на мястото, където устните я докосват, подсказва, че скоро ще осъзнаете, че сте попаднали в рутина и че не сте доволни от това. Само вие можете да промените по-нататъшния ход на живота си.

Ако сте видели очилата по-близо до върха на чашата и отдясно на мястото на пиене, това подсказва, че скоро ще намерите начин да решите проблема, който ви притеснява. Ще промените гледната си точка или ще потърсите съвет от човек, на когото имате доверие.

Очилата в отпечатъка на пръста за желание

Смята се, че от отпечатъка на пръста в остатъците от кафе в чашата може да се получи отговор на въпроса дали желанието ще се сбъдне или не. Ако сте решили по този начин да разберете това, което ви интересува, важно е да знаете кой пръст да използвате, за да отпечатате желанието си в чашата. Ако го направите с грешен пръст, тълкуването няма да бъде достоверно.

  • Желанията, свързани с деца, семейство или роднини, се отпечатват в чашата с палеца. Очилата в отпечатъка на палеца могат да бъдат знак, че желанието ви ще се сбъдне много скоро.
  • С показалеца се отпечатват желанията, свързани с работата, т.е. кариерата. Ако в отпечатъка на показалеца сте видели очила, това подсказва, че ще трябва да положите много усилия, за да стане желанието ви реалност.
  • Ако желанията са свързани с еротичния живот, отпечатъкът се оставя в чашата със средния пръст. Очилата в този отпечатък показват, че желанията ще се сбъднат в бъдеще.
  • Когато желанията се отнасят до любовта, тогава ги отпечатвате в чашата с безименния пръст. Ако сте видели очила в отпечатъка на безименния пръст, възможно е желанието ви да се сбъдне.
  • С кутрето се оставя отпечатък за желанията, свързани със здравето. Очилата в отпечатъка на кутрето най-често са знак, че желанието няма да се сбъдне.

Алтернативно тълкуване на очилата в чашата с кафе

Посланията, които се крият в остатъците от кафе в чашата, можете да тълкувате и въз основа на цвета на формата, която сте видели. Фигурите обикновено са запълнени т.е. черни или празни т.е. бели. Ако очилата във вашата чаша не са били напълно черни или напълно бели, за тълкуването се взема предвид преобладаващият цвят.

Значение на черните очила

Черните очила в чашата с кафе са знак, че бихте постигнали много повече, ако разширите хоризонта си.

Значение на белите очила

Белите очила в чашата могат да подсказват, че наистина се харесвате на някого.