Октопод в чаша кафе

Въпреки че се вярва, че октоподът в утайката от кафе символизира опасност, тълкуването на тази фигура в чашата може да се различава в зависимост от това дали сте я видели в дъното, в средата или в горната част на чашата, т.е. дали се е появила вдясно или вляво от мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг начин да се разкрие значението на октопода в чашата е по неговия цвят. Черната или запълнена и бялата или празна форма в чашата с кафе не е задължително да се интерпретират по същия начин. Повече за този алтернативен начин на тълкуване ще бъде обяснено по-нататък в текста.

Според народните вярвания, от отпечатъка на пръста може да се предположи дали ще се сбъднат някои желания. Съществуват правила за това как желанията се отпечатват в чашата, както и как се получават отговори на въпросите, които ви интересуват.

Символика на октопода в чашата с кафе

За точното тълкуване на октопода в утайката от кафе е важно да се обърне внимание на разположението на фигурата в чашата. Ако сте видели октопода по-близо до дъното на чашата, неговата символика е свързана с миналото. Когато октоподът се забележи в средата на чашата, значението се отнася до настоящето, а ако се появи в горната част на чашата, то тогава се отнася до някои бъдещи събития.

От емоциите на човека, на когото се гледа в чашата, зависи колко близко или далечно минало или бъдеще се отнася.

Освен това, за интерпретацията е важно и мястото на пиене. Когато октоподът се намира вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, неговата символика често е негативна. Ако сте го видели на дясната страна, тогава носи положително значение.

Малкият октопод в остатъците от кафе може да предскаже малки притеснения, докато големият предрича някои по-сериозни проблеми. Ако сте видели октопод без няколко пипала, това е знак, че сте на правилен път да излезете от стресовата фаза на живота си. Два или повече октоподи в чашата обикновено сочат, че някой ви задушава.

Октопод в първата трета на чашата

Когато формата на октопода се появи по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това може да означава, че сте затворени в миналото и не си позволявате да продължите напред. Склонни сте към самосъжаление и мислите, че никой не ви разбира. Целият свят не е срещу вас, а вие сте най-големият си враг.

Фигурата на октопода в дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене посочва, че благодарение на вашата мъдрост сте успели да се спасите от големи притеснения. Разбрали сте ситуацията, в която сте попаднали, и сте взели правилното решение.

Октопод във втората трета на чашата

Ако октоподът се появи в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това намеква, че някой ви клюкарства. Възможно е за вас да говорят дори хора, които никога не са ви срещали. Някои хора само се преструват, че ви желаят доброто, но зад гърба ви разпространяват неверни или полуверни твърдения, за да ви навредят.

Ако сте забелязали октопода във втората трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че сте достатъчно зрели, за да знаете какво искате и какво не искате. Имате и богати преживявания, което означава, че никой не може да ви измами лесно.

Октопод в третата трета на чашата

Формата на октопода по-близо до върха на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, може да бъде предупреждение. Пазете се от ласкателни хора и от тези, които много обещават, за да не се разочаровате в някой момент.

Когато видите октопода в горната част на чашата и вдясно от мястото на пиене, това е добър знак. Формата на тази позиция в чашата показва, че ще постигнете това, което сте си поставили за цел, въпреки многото предизвикателства и препятствия, с които се сблъсквате.

Октопод в отпечатъка на пръста за желание

Народното вярване гласи, че от отпечатъка на пръста в чашката с кафе може да се разбере дали някои желания ще станат реалност. Ако сте решили да го проверите, обърнете внимание на това с кой пръст отпечатвате желанието в чашата. Когато желанието е отпечатано с грешен пръст, тълкуването не може да бъде валидно.

  • Ако вашите желания се отнасят за семейството, тогава в чашата оставяте отпечатък от палеца. Октоподът в отпечатъка от палеца означава, че изпълнението на вашето желание няма да протече гладко, но в някой момент то ще се сбъдне.
  • Желанията, които се отнасят до професионалния живот, се отпечатват в чашата с показалеца. Ако в отпечатъка от показалеца сте видели октопод, за съжаление, това може да е знак, че желанието ви няма да се сбъдне в близко бъдеще.
  • Когато желанията се отнасят до сексуалния, т.е. еротичния аспект на вашия живот, те се отпечатват в чашата със средния пръст. Октоподът в отпечатъка от средния пръст предсказва изпълнение на желанията.
  • Безименният пръст оставя отпечатък, когато желанията се отнасят за емоции, т.е. любов. Ако сте видели октопод в този отпечатък, е възможно вашето желание да се сбъдне по-скоро, отколкото очаквате.
  • Ако желанията се отнасят до здравето, те се отпечатват в чашата с малкия пръст. Ако в отпечатъка на малкия пръст се появи октопод, това намеква, че ще трябва да бъдете търпеливи, за да дочакате това, което желаете, да стане реалност.

Алтернативно тълкуване на октопода в чашата с кафе

Друг метод на тълкуване се основава на цвета на фигурата, която сте видели в чашката. Формите могат да бъдат запълнени, т.е. черни или празни, т.е. бели. Ако октоподът в чашата ви не е бил нито напълно черен, нито напълно бял, ще се тълкува цветът, който е преобладаващ.

Значението на черния октопод

Черният октопод може да бъде знак, че сте направили грешна преценка за някого или нещо. Преразгледайте своите позиции и мнения.

Значението на белия октопод

Белият октопод показва, че нечия любов ви задушава и ви тежи.