Око в чашата с кафе – значение и символика

Формата на окото в остатъка от кафето често символизира копнеж. Въпреки това, тълкуването може да се различава в зависимост от позицията на фигурата в чашата. Окото в дъното, в средата или в горната част на чашата, т.е. ляво или дясно от мястото, където устните са докосвали чашата, може да не носи една и съща символика.

Алтернативното тълкуване включва разчитане на знаците в чашата въз основа на тяхната цвят. Не е задължително черното, т.е. изпълнено и бялото, т.е. празно око в остатъците от кафето да носят една и съща символика.

Мнозина вярват, че отпечатъкът на пръста в чашата с кафе може да предскаже дали някое желание ще се изпълни или не. Важно е да се спазват определени правила, за които ще говорим по-нататък в текста.

Подробно тълкуване на окото в чашата за кафе

За прецизно тълкуване на фигурата на окото в утайката от кафе важно е правилно да се определи мястото, на което се е появила тази форма. Ако видите окото по-близо до дъното на чашата, тогава неговата символика е свързана с миналото, а ако се появи в средата на чашата, тогава значението се отнася за настоящето. Ако забележите окото по-близо до върха на чашата, неговото тълкуване е свързано с бъдещи събития. Колко далеч в миналото или бъдещето може да стигне значението, зависи от човека, на който се гледа чашата.

Освен това, важно е и мястото, където се пиело. Ако фигурата се види вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, значението му често е негативно. Ако окото се появи вдясно от мястото на пиене, тогава символиката е предимно позитивна.

Голямото око може да бъде знак, че някой копнее за вас. Малкото око показва, че сте привлекли нечие внимание. Ако в чашата видите две очи, това означава, че се харесвате на някого, а ако в чашата има няколко очи, това може да е знак, че ще ви клюкарят.

Око в първата третина на чашата

Фигурата на окото по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали показва, че злите езици в миналото са ви нанесли много щети. Възможно е да сте станали обект на разговор на безделни хора, не по собствена воля или решение, а по чужда.

Когато окото се появи в дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене, това предполага, че вашите усилия и трудове в бъдеще могат да се изплатят. Инвестирали сте много в себе си, своите знания и опит. Може би в момента нямате много полза от това, но ситуацията ще се промени в обозримо време.

Око във втората третина на чашата

Ако сте забелязали окото в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че нечие поведение ви е ядосало. Вероятно сте били свидетели на ситуация, която не е била драматична за вас, но друг човек я е представил като такава. Разбрахте, че не можете да прекарвате много време с него или нея.

Ако сте видели окото във втората третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това предполага, че сте щастливи и доволни. Може би все още не сте решили всички свои проблеми, но не се страхувате от това, а имате много желание да работите над това, което искате да поправите.

Око в третата третина на чашата

Формата на окото по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото на пиене може да предскаже проблеми в комуникацията с близък човек. Вероятно няма да се разберете за нещо и ще се скарате. Ако и двамата сте разумни, вашата дискусия няма да има негативни последици.

Когато окото се появи в третата третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали, това предполага, че вашият копнеж за някого или нещо ще бъде задоволен. Възможно е да сте желали партньор или партньорка, но скоро ще се видите.

Око в отпечатъка на пръста за желание

Народната вяра казва, че от отпечатъка на пръста в остатъците от кафето в чашата може да дойде отговор дали някое желание ще се изпълни. При това е важно да знаете с кой пръст трябва да отпечатате желанието в чашата. Ако вашето желание е отпечатано с грешен пръст, значението няма да бъде достоверно.

  • Когато желанията се отнасят до деца или семейство, тогава ги отпечатвате в чашата с палец. Ако в отпечатъка на палеца видите око, това може да бъде знак, че изпълнението на вашето желание още не е на хоризонта.
  • Ако желаете нещо, свързано с работа, т.е. кариера, тогава отпечатвате желанието с показалец. Окото в отпечатъка на показалеца обикновено показва, че изпълнението на желанието ще изисква повече усилия, отколкото може би очаквате.
  • Желанията, свързани със сексуалния живот, се отпечатват в чашата със среден пръст. Ако в този отпечатък видите око, желанието ви ще се изпълни бързо.
  • Ако вашето желание се отнася до любов, тогава в чашата оставяте отпечатък с безимен пръст. Окото в отпечатъка на безимения пръст показва, че желанието ви ще се изпълни в по-далечно бъдеще.
  • Малкият пръст се използва за отпечатване на желания, свързани със здравето. Ако в отпечатъка на малкия пръст видите око, това предполага, че вашето желание несъмнено ще се сбъдне.

Алтернативно тълкуване на окото в чашата за кафе

Има още един начин да разкриете какво ви предсказват фигурите в чашата от кафе. Той се базира на цвета на формата, която сте видели в остатъка от кафето. Окото в чашата може да бъде изпълнено, т.е. черно или празно, т.е. бяло. Ако окото не е нито напълно черно, нито изцяло бяло, се тълкува доминиращият цвят.

Значение на черното око

Черното око в чашата за кафе може да бъде знак, че някой ви липсва. Възможно е това да е човек, за когото вие не мислите често.

Значение на бялото око

Бялото око в чашата подсказва, че бихте могли да станете обект на клюки. За вас ще говорят дори хора, които изобщо не ви познават.