Огън в чаша кафе – символизъм и значение

Ако в утайката на кафето сте видели чаша, това е знак, че прибързаността може да ви доведе до неприятности. Въпреки това, тълкуването на формите в чашата с кафе силно зависи от тяхното разположение в чашата. Огънят в първата, втората или третата трета на чашата, т.е. вдясно или вляво от мястото, където устните ви докосват чашата не се интерпретира по един и същи начин.

Освен това, символиката може да се разкрие и по цвета на формите в чашата. Запълнени, т.е. черни и празни, т.е. бели огньове в чашата с кафе могат да се тълкуват различно. Повече за този алтернативен метод ще бъде обсъдено по-късно.

От отпечатъка на пръста в чашата с кафе, според народното предание, може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат. Има правила за това как да оставите отпечатък в чашата и как се тълкува фигурата, която се е появила зад тази форма, но ще се посветим на това по-нататък в текста.

Подробно тълкуване на огъня в чашата с кафе

За прецизно тълкуване на огъня в утайката на кафето е нужно да се обърне внимание на разположението в чашата, където тази форма се е появила. Ако сте видели огъня по-близо до дъното на чашата, неговата символика се отнася до събития и емоции от миналото. Когато огъня забележите във втората трета на чашата, тълкуването се отнася до настоящето. Огънят по-близо до върха на чашата обикновено предвещава онова, което предстои. От чувствата на човека, на когото е гледано кафето, зависи дали говорим за близкото или далечното минало, т.е. бъдеще.

Също е важно дали сте видели огъня вляво или вдясно от мястото за пиене. Ако огънят се е появил вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, неговото значение е обикновено негативно. Дясната страна най-често изразява положителни тълкувания.

Огънят е сравнително често срещан мотив в чашата с кафе. Ако пламъкът е прекъснат, това може да бъде знак, че е време за почивка. Ако в чашата сте видели два или повече огнени пламъци (езици), това може да предвещава проблеми в бъдещето.

Огън в долната част на чашата

Когато огънят се появи по-близо до дъното на чашата и вляво от мястото за пиене, това означава, че все още не можете да си простите грешка, която сте направили в миналото. Вероятно сте били млади или не сте обмислили възможните последствия. Ако вярвате, че сте научили урока, спрете да се мъчите с това.

Ако сте видели огъня в първата трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това подсказва, че успешно сте се освободили от някои страхове, поради които миналото ви е било бурно. Това само може да ви донесе по-добри неща в бъдещето.

Огън в средата на чашата

Формата на огъня във втората трета на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали чашата показва, че най-накрая трябва да признаете пред себе си какво чувствате. Възможно е да харесвате някого, но се борите с емоциите си. Колкото по-скоро ги приемете, толкова по-скоро ще разберете какво трябва да правите.

Ако сте забелязали огъня в средата на чашата и вдясно от мястото за пиене, това е знак, че сте доста решителни, когато си поставите някаква цел. Конкретно, имате цел, която искате да постигнете и сте готови да направите много жертви, за да я постигнете. Ако задържите мотивацията си, мечтата ви със сигурност ще се сбъдне.

Огън в горната част на чашата

Когато огънят се появи в третата трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това подсказва, че трябва да се пазите от прибързани решения и внезапни действия, за да не се окажете в неудобна ситуация. Бъдещето ще бъде бурно, така че трябва да бъдете много внимателни, за да не усложните ситуацията допълнително.

Ако сте забелязали огъня по-близо до върха на чашата и вляво от мястото за пиене, това означава, че някой може да ви изненада с жест, подарък и т.н. Възможно е никога да не сте очаквали нещо толкова хубаво от този човек, но ще разберете, че сте го/я оценили погрешно.

Огън в отпечатъка на пръста за желание

Народното предание казва, че от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. Ако сте решили да опитате късмета си, обърнете внимание на това да натиснете вашето желание с правилния пръст в чашата. Ако сте натиснали желанието с грешния пръст, няма да получите истински тълкувания.

  • Когато желанията са свързани със семейството, в чашата се натиска с палец. Огънят в отпечатъка на палеца може да бъде знак, че желанието ви ще се сбъдне, ако сте готови на компромиси.
  • За желания, които се отнасят до работа или кариера, в чашата се оставя отпечатък с показалец. Ако сте видели огъня в отпечатъка на показалеца, това подсказва, че трябва да бъдете проактивни, ако искате желанието ви да стане реалност.
  • Средният пръст се натиска в чашата за желания, свързани с интимния, т.е. еротичния живот. Огънят в отпечатъка на средния пръст е знак за сигурно изпълнение на желанието.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано с емоции, по-точно с любов, тогава в чашата оставяте отпечатък с безимения пръст. Ако в този отпечатък се е появил огъня, възможно е желанието ви да се сбъдне.
  • Малкият пръст се натиска в чашата за желания, свързани със здравето. За жалост, огънят в отпечатъка на малкия пръст не предвещава изпълнението на желанието в близко бъдеще.

Алтернативно тълкуване на огъня в чашата с кафе

Друг начин да разберете символиката на формите в чашата с кафе е по техния цвят. Огънят в чашата може да бъде запълнен т.е. черен или празен т.е. бял. Ако не е нито напълно черен, нито напълно бял, се тълкува преобладаващият цвят.

Значението на черния огън

Черният огън в чашата с кафе показва, че трябва да откриете начин да канализирате негативната енергия, която усещате, за да запазите своето психическо, а и физическо здраве.

Значението на белия огън

Белият огън означава, че сте склонни към паника и затова често взимате лоши решения.