Овца, овен или агне в чаша кафе

Фигурата на овца в утайката от кафе обикновено има позитивно значение. Овцата символизира щастие и радост. Все пак, тълкуването може да се различава в зависимост от това дали сте видели животното на дъното, в средата или близо до върха на чашата, както и отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата.

Символиката може да се интерпретира и по цвета на формата. В този случай черната, т.е. запълнена овца няма същото значение като бялата, т.е. празна овца.

Според народното вярване, от отпечатъка на пръста в чашата може да се определи дали някое желание ще се сбъдне или не. Има правила как се отпечатва желание в чашата, на които ще се спрем по-късно.

Подробно тълкуване на овцата в чашата с кафе

За да получите най-точния отговор на въпроса какво означава когато видите овца в утайката от кафе в чашата, трябва да обърнете внимание на позицията в чашата, където този мотив се е появил. Ако сте забелязали овца близо до дъното на чашата, нейната символика се свързва с минали събития. Овца в средата на чашата се отнася за настоящето, а когато се появи близо до върха на чашата, т.е. в третата трета, предсказва бъдещи събития.

Колко близко или далечно е това минало зависи изцяло от субективното усещане на човека, на когото се гледа в чашата.

Освен това, за тълкуването е важно и дали овцата се е появила отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата. Ако сте видели овца отляво на мястото на пиене, нейното значение е негативно. Овца отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата по-често носи позитивни значения.

Размерът на овцата, овена или агнето в чашата с кафе няма значителна роля. Ако сте видели овца с агне, това може да предсказва ново попълнение в семейството. Две овци, два овена или овца и овен в чашата с кафе показват, че ще срещнете човек, който може да ви помогне да решите някакъв проблем.

Овца в първата трета на чашата

Фигурата на овца на дъното на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали, показва, че съжалявате заради наивност в миналото. Може би сте вярвали на нечии лъжи или фалшиви обещания. Били сте манипулирани и не можете да си простите това.

Когато овца се появи близо до дъното на чашата и отдясно на мястото на пиене, това предполага, че вроденият ви скептицизъм ви е спасил от нещастие или разочарование. Не сте дали на някого възможността да ви използва за постигане на своите цели.

Овца във втората трета на чашата

Ако сте забелязали овца в средата на чашата и отляво на мястото на пиене, това е знак, че сте уплашени или тревожни. Възможно е да чакате резултат от някакво решение или действие. От друга страна, може да се страхувате от собствените си чувства към някого. Всичко това е резултат от липсата на самочувствие. Когато решите този проблем, всичко ще върви по-добре.

Формата на овцата във втората трета на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали, означава, че сте щастливи. Може би не сте решили всички свои притеснения и не сте постигнали всичко, което сте замислили, но сте благодарни за това, което имате, и горди със себе си и с хората, които обичате.

Овца в третата трета на чашата

Ако овца се появи близо до върха на чашата и отляво на мястото на пиене, това може да е знак, че няма да успеете да постигнете целта си. Възможно е да сте мислели, че ще постигнете това, което искате по лесния начин, но този план ще се провали и ще трябва да измислите нов.

Когато забележите овца в третата трета на чашата и отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата, това предсказва радост в близкото бъдеще. Вероятно вие или някой, когото обичате, ще има ново попълнение. Друга възможност е неочаквана, но значителна материална или финансова печалба.

Овца в отпечатъка на пръста за желание

Смята се, че от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се предскаже осъществяването на някои желания. Ако сте решили по този начин да разберете съдбата си, важно е да знаете с кой пръст да отпечатвате желанието в чашата с кафе. Ако желанието е отпечатано с грешен пръст, интерпретацията няма да бъде точна.

  • Желанията, свързани със семейство или деца, се отпечатват с палеца. Овца в отпечатъка на палеца е ясен знак, че желанието ви ще се сбъдне.
  • Отпечатъкът с показалеца се оставя в чашата за желания, свързани с работа, т.е. кариера. Ако в отпечатъка на показалеца видите овца, възможно е желанието ви да се сбъдне, ако сте смели, трудолюбиви и търпеливи.
  • Ако вашето желание се отнася до сексуален, т.е. еротичен живот, тогава ще го отпечатате със средния пръст. Когато овца се появи в този отпечатък, за съжаление, това не предсказва изпълнението на желанието.
  • С безименния пръст се отпечатват желания, свързани с любовта. Овца в отпечатъка на безименния пръст е знак, че желанието ви може да стане реалност.
  • Ако сте пожелали нещо, което се отнася до здравето, тогава ще оставите отпечатък с малкия пръст. Ако в този отпечатък видите овца, това намеква, че желанието ви може да се сбъдне.

Алтернативно тълкуване на овцата в чашата с кафе

Фигурите в чашата могат да се интерпретират и по техния цвят. Запълнената, т.е. черна форма, няма същото значение като празната, т.е. бяла форма. Ако овцата, която сте видели в чашата, не е нито напълно черна, нито напълно бяла, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черната овца

Черната овца в чашата с кафе предсказва радост след дълъг период на несигурност и страх.

Значение на бялата овца

Бялата овца в чашата с кафе може да означава, че ще празнувате нещо с хората, които обичате.