Обувка в чаша кафе – значението на феномена

Народното предание казва, че обувка в утайката на кафето символизира положителни промени, нови начала, т.е. предвещава интересно пътуване или среща с човек, когото отдавна не сте виждали. Въпреки това, символиката може да се различава в зависимост от положението на обувката в чашата с кафе. Формата по-близо до дъното, средата или върха на чашата, съответно наляво или надясно от мястото, където устните са докосвали чашата не винаги се тълкува еднакво.

Друг начин за откриване на символиката на фигурата в чашата е чрез нейния цвят. Какво означава черна и какво бяла обувка в чашата с кафе ще можете да научите повече в следващия текст.

Смята се, че в отпечатъка на пръста се крие отговорът на въпроса дали някакво желание ще се изпълни или не. За да разберете това, трябва да спазите определени правила, т.е. да отпечатате желанието си в правилната част на чашата.

Значение и символика на обувката в чашата с кафе

За точно тълкуване на обувката в утайката на кафето трябва да обърнете внимание на нейното положение в чашата. Ако сте видели обувката при дъното на чашата, нейната символика е свързана с минали събития. Ако обувката се появи в средата на чашата, нейното значение е свързано с настоящето. Обувка, по-близо до върха на чашата, предвещава бъдещи събития в живота на човека, на когото гледате в чашата.

За да бъде тълкуването на чашата точно, важно е и дали фигурата се е намерила наляво или надясно от мястото на пиене. Лявата страна на чашата обикновено носи малко или повече негативни значения, докато дясната страна се свързва с положителни.

В началото на текста изброихме какво може да символизира обувката в утайката на кафето. Освен това, важно е да знаете, че мъжката обувка предвещава пътуване, а женската – посрещане на скъпи гости или завръщане на някого в живота ви. Скъсана обувка в чашата с кафе може да бъде знак, че някой ваш план ще се осуети или че някой или нещо ще ви разочарова.

Обувка в първата третина на чашата

Ако сте забелязали обувката приближена до дъното на чашата и наляво от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че все още усещате горчив вкус от някаква среща в миналото. Възможно е някой да ви е обидил или ви е навредил, и всеки път когато си спомняте за това, не се чувствате добре.

Форма на обувка в първата третина на чашата и надясно от мястото на пиене означава, че ще възстановите контакт с човек, който някога ви е бил много важен, но в определен момент е изчезнал от живота ви. Спомените за красиви преживявания ще ви сближат отново.

Обувка във втората третина на чашата

Когато обувката се появи в средата на чашата и наляво от мястото на пиене, това означава, че не сте сигурни дали някой план ще даде плод. Вероятно самите вие знаете, че има възможност, че това, с което се занимавате в момента, няма да доведе до добри резултати, но се надявате, че този път ще имате късмет.

Ако сте видели обувката във втората третина на чашата и надясно от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че сте в добро настроение. Възможно е да сте получили информация, която можете да използвате, за да напреднете в това, с което се занимавате.

Обувка в третата третина на чашата

Фигура на обувка при върха на чашата и наляво от мястото, където устните са я докосвали, може да бъде знак, че ще трябва да отложите пътуването, за което сте били много развълнувани. Вероятно обективни обстоятелства ще ви попречат на това, да съберете куфарите.

Ако сте видели обувката в третата третина на чашата и надясно от мястото на пиене, това предвещава ново начало. Възможно е най-накрая да съберете смелост да се борите за това, което искате. Ако останете мотивирани, трудолюбиви и търпеливи, сигурно ще получите това, което заслужавате.

Обувка в отпечатъка на пръста за желание

От отпечатъка на пръста в утайката на кафето може да се прочете дали някое желание ще се изпълни или не. Важно е да знаете с кой пръст да отпечатате желанието в чашата. Ако го отпечатате с грешен пръст, няма да получите валидно тълкуване.

  • Ако вашето желание се отнася до семейството, тогава в чашата с кафе оставяте отпечатък от палеца. Обувката в отпечатъка на палеца означава, че за съжаление, желанието ви няма да се изпълни скоро.
  • Желанията, свързани с работа или кариера, се отпечатват в чашата с показалеца. Ако сте видели обувка в отпечатъка от показалеца, това означава, че желанието ви ще се осъществи само ако положите много усилия.
  • Отпечатъкът от средния пръст се оставя в чашата за желания, отнасящи се до сексуалния, т.е. еротичния живот. Обувката в такъв отпечатък не вещае изпълнение на желанието.
  • Когато желанието се отнася до емоциите, т.е. любовта, тогава го отпечатвате в чашата с безимения пръст. Ако сте видели обувка в отпечатъка на безимения пръст, това означава, че трябва да бъдете много търпеливи, за да се изпълни желанието ви.
  • Малкият пръст оставя в утайката на кафето желания, свързани със здравето. Ако в този отпечатък се появи обувка, това е знак, че това, което желаете, ще стане реалност.

Алтернативно тълкуване на обувката в чашата с кафе

Съществува още един начин за откриване на символиката на фигурите в чашата с кафе. Той е базиран на цвета на формата, която сте видели в чашата. Обувката в чашата може да бъде черна или бяла. Ако не е нито напълно черна, нито напълно бяла, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значението на черната обувка

Черната обувка в чашата с кафе може да предвещае професионален успех. Възможно е на пътуване да срещнете човек, който ще ви помогне да промените професията, работата си, а може би и по-нататъшния ход на живота си.

Значението на бялата обувка

Бялата обувка в чашата подсказва добри новини, когато става дума за емоционалния живот. Предстои ви много интересна среща.