Нож в чаша с кафе и неговото значение

Фигура на щраус в утайката на кафе най-често се тълкува като предвестник на предстоящо пътуване в близкото бъдеще. Въпреки това, значението може да бъде различно. То зависи от това дали сте видели животното на дъното, в средата или по-близо до ръба на чашата, т.е. дали се появи отляво или отдясно на мястото, където устните са докосвали чашата.

Друг метод включва тълкуване според цвета на формата, която сте видели в чашата. Черният, т.е. запълненият щраус в чашата с кафе не носи същата символика като белият, т.е. празният щраус.

Според народното вярване, от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се предскаже дали някои желания ще се сбъднат. За това е важно да се спазват основните правила, на които ще обърнем повече внимание по-нататък в текста.

Подробно значение на щрауса в чашата с кафе

За точно тълкуване на фигурата на щрауса в утайката на кафе е важна неговата позиция в чашата. Ако сте видели щрауса по-близо до дъното на чашата, тогава символиката е свързана с миналото. Ако щраусът се появи в средата на чашата, значението се отнася за настоящето. Щраусът по-близо до ръба на чашата обикновено предвещава бъдещи събития в живота на лицето, за което се гледа в чашата. От вашите емоции зависи дали говорим за близко или далечно минало, т.е. бъдеще.

Освен това, важно е дали сте видели щрауса отляво или отдясно на мястото, където устните са докоснали чашата. Лявата страна по-често се свързва с лоши, а дясната – с добри, т.е. положителни значения.

Размерът на щрауса не е от значение за интерпретацията, а ако щраусът в чашата държи главата си в пясъка, това може да бъде знак, че бягате от проблеми. Ако сте видели два щрауса в чашата, това предполага, че можете да решите текущите си проблеми, като послушате съвета на доброжелателен човек. Летящ щраус означава, че имате нереалистични очаквания към себе си или към другите.

Щраус в първата трета от чашата

Фигурата на щраус на дъното на чашата и отляво на мястото, където устните са докоснали обикновено указва, че се страхувате, че грях от миналото скоро може да излезе наяве. Вие се боите, че истината ще нарани близките ви хора, а много по-малко щети ще имат, ако чуят истината от вас, а не от някой друг.

Когато щраусът се появи в първата трета от чашата и отдясно на мястото на пиене, това може да бъде знак, че сте простили на някого за предателство или измама. Разбрали сте, че не искате да живеете в миналото и да се тровите с негативни емоции, затова сте „обърнали нова страница“.

Щраус във втората трета от чашата

Ако сте забелязали щрауса в средата на чашата и отляво на мястото на пиене, това означава, че съзнателно скривате някои проблеми, надявайки се, че някой друг ще ги реши или че ще се разрешат сами. Това няма да се случи, защото времето не е ваш съюзник, а враг. Колкото по-скоро се справите с тях, толкова по-рано ще можете да си отдъхнете.

Ако щраусът се появи в средата на чашата и отдясно на мястото, където устните са докоснали, това предполага, че сте готови най-накрая да превърнете идея, която дълго време ви занимава, в действие. Ако направите реалистичен план и не се отклонявате от него, няма причина да не постигнете това, което искате.

Щраус в третата трета от чашата

Формата на щрауса по-близо до ръба на чашата и отляво на мястото, където устните са докоснали може да предвещава малки предизвикателства в близкото бъдеще. Вероятно някаква ситуация няма да се развие така, както сте си представяли, затова ще трябва да се адаптирате към новите обстоятелства.

Щраус на ръба на чашата и отдясно на мястото на пиене предвещава интересно пътуване. Може би най-накрая ще успеете да посетите дестинация, за която дълго време мечтаете. От друга страна, е възможно да отидете на кратка екскурзия или на гости при приятели, които не живеят във вашия град.

Щраус в отпечатъка на пръста за желание

Смята се, че от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се разчете отговорът на въпроса дали някое желание ще се сбъдне или не. Много е важно да знаете с кой пръст да го отпечатате в чашата. Ако отпечатате желанието с грешния пръст, може да не получите ясно тълкуване.

  • Когато желанието се отнася за семейството или децата, тогава в чашата оставяте отпечатък от палеца. Щраус в отпечатъка на палеца може да бъде знак, че вашето желание няма да се изпълни в кратък период от време.
  • Желания, свързани с работа, т.е. кариера, се отпечатват в чашата с показалеца. Ако сте видели щраус в отпечатъка на показалеца, това означава, че няма да постигнете желаното, ако сте пасивни и мързеливи.
  • Ако желанието се отнася за сексуалния живот, тогава се отпечатва с средния пръст. Щраус в отпечатъка на средния пръст, за съжаление, означава, че вашето желание няма скоро да се превърне в реалност.
  • Отпечатъкът от безименния пръст се оставя в чашата за желания, свързани с любовта. Ако сте видели щраус в този отпечатък, това е знак, че желанието ви ще се сбъдне, ако сте готови на промяна.
  • С китката се отпечатват в чашата желания, свързани със здравето. Щраус в отпечатъка на китката предсказва изпълнение на желанието.

Алтернативно тълкуване на щрауса в чашата с кафе

Фигурите в чашата с кафе могат да се тълкуват и по техния цвят. Формата в чашата най-често е запълнена, т.е. черна или празна, т.е. бяла. Ако щраусът в чашата не е нито напълно черен, нито изцяло бял, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черния щраус

Черният щраус в чашата с кафе предвещава внезапни промени в живота на лицето, което наблюдава в чашата.

Значение на белия щраус

Белият щраус в чашата с кафе може да е знак, че в момент на афект все пак ще вземете правилното решение.