Лъв в чаша кафе – значение и символизъм

Ако, док сте гледали в чашата, сте забелязали фигура на лъв, това може да има различни значения в зависимост от това дали лъвът се е появил близо до дъното, средата или върха на чашата и дали сте го видели вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Другият метод предполага четене на знаците въз основа на техния цвят. В този случай значението се различава в зависимост от това дали лъвът в чашата е бил черен или бял.

Смята се, че по отпечатъка на пръста в чашата кафе може да се разпознае дали някои желания ще се сбъднат. Повече за това ще можете да прочетете по-долу в текста.

Детайлно тълкуване на лъва в чашата кафе

Лъвът символизира смелост, сила, достойнство и гордост. Въпреки това, символиката му в остатъка на кафето може да бъде различна в зависимост от мястото в чашата, където сте забелязали фигурата. Ако лъвът се е появил близо до дъното на чашата, тогава неговото значение е свързано с миналото. Ако сте видели лъва в средата на чашата, тогава тълкуването се отнася до настоящето. Когато фигурата се появи близо до върха на чашата, нейната символика има връзка с бъдещи събития. От човека, на когото се гледа в чашата, зависи колко далеч в миналото или настоящето може да бъде тълкуването.

Освен това е важно и дали формата се е появила вляво или вдясно от мястото на пиене. Ако сте видели лъва вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това често има негативен знак, а ако лъвът се е появил вдясно от мястото на пиене, тогава неговата символика е предимно положителна.

Размерът на лъва не играе значителна роля, а ако сте видели в чашата лъв и лъвица, това предвещава любовни грижи. Два или повече лъва в чашата символизират съперничество и ревност.

Лъв в първата третина на чашата

Когато видите лъва близо до дъното на чашата и вляво от мястото на пиене, това предполага, че миналото ще почука на вратата ви. Възможно е да се обади стара любов, човек, който ви е наранил, или че съдбата ще ви събере с някого, с когото не сте в добри отношения от дълго време.

Ако лъвът се е появил в първата третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че смелото решение, което сте взели по-рано, ще донесе отлични резултати, много успех и щастие в близко бъдеще.

Лъв във втората третина на чашата

Ако сте видели лъв в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че ви липсва смелост да опитате да постигнете това, което желаете. Може би проблемът е в самочувствието, което е било нарушено от някои неприятни събития.

Лъв в средата на чашата и вдясно от мястото на пиене показва, че неприятната ситуация, в която се намирате, няма да засегне вашето достойнство. Сигурно няма да се предадете, само защото обстоятелствата, в които се намирате, са най-малкото проблематични.

Лъв в третата третина на чашата

Когато видите лъв близо до върха на чашата и вляво от мястото където устните са я докосвали, възможно е да позволите на някого да ви провокира, минимизирайки вашия труд, работа и успехи. Можете да предотвратите това, ако отговорите на „провокацията“ с усмивка.

Ако сте в третата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене видели лъв, това предвещава голям успех в бъдеще. Вероятно най-после ще имате възможността да осъществите мечтите си. Постарайте се да не пропуснете тази възможност.

Лъв в отпечатъка на пръста за късмет

Според народните вярвания по отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се предположи дали някои желания ще се сбъднат. Доста е важно с кой пръст натискате желанието си в остатъка на кафето. Значението може да бъде неясно, ако сте оставили отпечатък от грешен пръст.

  • Ако желанията ви са свързани със семейството, децата и подобни неща, тогава ги натискате в чашата с палец. Ако в отпечатъка на палеца се появи лъв, това е добър знак. Тази фигура показва, че желанието ви може бързо да се сбъдне.
  • Когато пожелаете нещо, което е свързано с кариерата, т.е. професионалния живот, тогава натискате желанието си в чашата с показалец. Ако в отпечатъка на показалеца се появи лъв, това означава, че желанието ви ще се сбъдне, ако вземете смели, но мъдри решения.
  • Средният пръст се използва за желания, свързани със сексуалния аспект на живота. Ако в този отпечатък се появи лъв, това означава, че трябва да бъдете по-ясни и конкретни, за да стане желанието ви реалност.
  • Отпечатъкът на безименния пръст се оставя в чашата, когато желанията са свързани с любовта. Ако сте видели лъв в този отпечатък, за съжаление, това означава, че желанието ви няма да се сбъдне.
  • Ако желанието ви е свързано със здравето, тогава оставяте отпечатък с малкия пръст в чашата. Лъвът в този отпечатък е ясен знак, че желанието ще се сбъдне след дълга борба.

Алтернативно тълкуване на лъва в чашата кафе

Друг начин да разберете какво ви казват фигурите в остатъка на кафето е да се фокусирате върху тълкуването по тяхната цвят. Формите в чашата могат да бъдат черни, т.е. запълнени или бели, т.е. празни. Ако лъвът, който сте видели в чашата, не е напълно черен, нито напълно бял, значението се отнася до цвета, който преобладава.

Значение на черен лъв

Черният лъв в чашата кафе може да бъде знак, че ще имате работа с човек, който има авторитет. Възможно е успехът ви да зависи от неговата или нейната добра воля.

Значение на белия лъв

Белият лъв в чашата кафе показва, че трябва да пазите верните си приятели. Покажете им, че и те могат да разчитат на вас, за да останат по-дълго време част от живота ви.

Забележка: Тълкуванията на символите в чашата с кафе не са базирани на научни анализи, а на суеверия, т.е. народни вярвания. Вярвате на всичко, което сте прочели, на своя собствена отговорност.