Лице в чашата с кафе – значение

Ако сте в утайката на кафето видели лице, това може да има различни тълкувания, зависещи от положението на формата, която се е появила в чашата. Лицето по-близо до дъното, средата или върха на чашата, съответно наляво или надясно от мястото, където устните ви са докосвали, не винаги има същата символика.

Значението също може да се определя от цвета на лицето, което сте видели в чашата. При това е важно да обърнете внимание дали фигурата в чашата е черна, т.е. оцветена, или бяла, т.е. празна. За този алтернативен метод на тълкуване ще говорим по-късно.

Смята се, че в отпечатъка на пръста в чашата за кафе може да се прочете дали някое желание ще се сбъдне. Въпреки че това е устно предание, има правила с кой пръст се отпечатва желанието в чашата, на които ще се обърнем повече внимание по-нататък в текста.

Символиката на лицето в чашата за кафе

За точно тълкуване на лицето в утайката на кафето е необходимо да определите неговото положение в чашата. Ако сте видели лицето на дъното на чашата, символиката се отнася до миналото. Когато лицето се появи в средата на чашата, значението му е свързано с настоящето. Лице по-близо до върха на чашата предвещава бъдещи събития. От чувствата на човека, на който гледате в чашата, зависи дали става дума за колко близко или далечно минало, т.е. бъдеще.

На значението влияе и това дали сте видели лицето наляво или надясно от мястото, където устните са докосвали чашата. Лявата страна често носи негативни, а дясната позитивни значения.

Ако сте разпознали мъжко лице в чашата, възможно е скоро да срещнете човек, който ще ви помогне да решите проблем, който ви тревожи от дълго време. Женско лице в чашата за кафе може да е знак, че сте обичани или че имате нечия защита. Лице на дете в утайката на кафе в чашата подсказва, че трябва да гледате на живота по-ведро.

Лицето в първата третина на чашата

Когато лицето се появи на дъното на чашата и наляво от мястото, където устните са докосвали, това означава, че не сте преодолели някого, с когото вече не комуникирате. Това може да бъде бивш партньор или приятел, с когото сте прекъснали контакта. Трябва да признаете на себе си, че ви липсва.

Ако сте забелязали лицето по-близо до дъното на чашата и надясно от мястото на пиене, това означава, че в миналото сте имали късмета да срещнете човек, на когото винаги можете да разчитате. Постарайте се този човек да остане част от вашия живот възможно най-дълго.

Лицето във втората третина на чашата

Ако сте видели лицето в средата на чашата и наляво от мястото на пиене, това може да е знак, че сте объркани от ситуацията, в която сте попаднали. Възможно е за пръв път да се сблъсквате с някои неща и да ви трябва време да разберете какво трябва, т.е. какво искате да направите.

Лице в средата на чашата и надясно от мястото, където устните са докосвали чашата, означава, че сте горди със себе си. Вероятно напоследък имате много задължения и се сблъсквате с различни предизвикателства, но нямате проблем с това, защото сте осъзнали, че добре „плувате и в мътни и неспокойни води“.

Лицето в третата третина на чашата

Формата на лицето при върха на чашата и наляво от мястото на пиене предвещава проблеми в комуникацията с хората, с които прекарвате много време. Възможно е да се скарате с член на семейството или с някой от приятелите или колегите. Внимавайте какво говорите, за да не съжалявате по-късно.

Ако лицето се е появило по-близо до върха на чашата и надясно от мястото, където устните са докосвали, това означава, че следващият период ще ви донесе някои много позитивни промени. Ако не сте доволни от работата си, възможно е да получите възможност да преминете към друга. Хората, които са сами от дълго време, може да започнат емоционална връзка.

Лицето в отпечатъка на пръста за желание

Според народното вярване от отпечатъка на пръста в чашата може да се предвиди дали някакво желание ще стане реалност или не. При това е важно да знаете с кой пръст да отпечатате своето желание в чашата. Ако желанието се отпечата с грешен пръст, тълкуването няма да бъде достоверно.

  • Когато желанията се отнасят до семейството или децата, те се отпечатват с палеца. Лицето в отпечатъка на палеца може да бъде знак, че желанието ще се изпълни в по-далечно бъдеще.
  • За желания, свързани с работата или кариерата, в чашата се оставя отпечатък от показалеца. Ако сте видели лице в този отпечатък, това означава, че вашето желание бързо ще се сбъдне.
  • Със средния пръст се отпечатват желания, свързани с еротичния или сексуалния живот. Лицето в отпечатъка на средния пръст не предвещава изпълнението на желанието.
  • Ако желанията са свързани с емоции, по-конкретно, с любов, тогава в чашата се оставя отпечатък от безименния пръст. Ако сте видели лице в отпечатъка на безименния пръст, това е знак, че вашето желание ще стане реалност.
  • С малкия пръст се отпечатват желания, свързани със здравето. Ако сте видели лице в отпечатъка на малкия пръст, това предвещава изпълнението на желанието, но при условие, че бъдете упорити и търпеливи.

Алтернативно тълкуване на лицето в чашата за кафе

Друг начин да разберете символиката на формата, която сте видели в чашата за кафе, е по неговия цвят. Фигурите в чашата могат да бъдат черни, т.е. запълнени, или бели, т.е. празни. Ако лицето, което се е появило във вашата чаша, не е напълно черно, нито напълно бяло, се тълкува цветът, който е по-изразен.

Значение на черно лице

Черно лице в утайката на кафето може да означава, че сте оценили погрешно някого или нещо. То е по-ценно, отколкото предполагате.

Значение на бяло лице

Бяло лице в чашата за кафе означава, че ще постигнете това, което желаете, ако сте по-решителни и упорити.