Кълвач в чаша кафе – скрита символика и значение

Като се има предвид, че кълвачът е много специфична птица, неговата символика не може да се приравни със значението на птицата в чаша кафе, но все пак съществуват някои връзки между тези две фигури в утайката. За интерпретацията е важно разположението на кълвача в чашата. Различно се тълкува, когато го забележите по-близо до дъното, средата или върха на чашата, съответно наляво или надясно от мястото, където устните са докоснали чашата.

Алтернативното тълкуване се основава на цвета на кълвача. При това е важно да се вземе предвид дали формата в чашата кафе е пълна т.е. черна или празна т.е. бяла. За този метод ще се говори повече по-късно в текста.

Народното вярване казва, че от отпечатъка на пръста в чашата кафе може да се предскаже дали някои желания ще се изпълнят или не. Правилата, които трябва да се спазят, за да бъде отговорът ясен, ще намерите по-долу в текста.

Детайлно тълкуване на кълвача в чашата

За да откриете скритата символика на фигурата на кълвача в утайката на кафе, важно е правилно да определите неговото разположение в чашата. Ако сте забелязали кълвача в първата трета на чашата, т.е. по-близо до нейното дъно, значението се отнася до миналото. Ако кълвачът се е появил във втората трета на чашата, символиката се свързва с настоящето, а ако сте го видели по-близо до върха на чашата, той предсказва някои събития в бъдещето.

Колко далеч в миналото или бъдещето отива тълкуването зависи от чувствата на човека, за когото се гледа в чашата.

Освен това е важно да се обърне внимание дали кълвачът е се появил наляво или надясно от мястото, където устните са докоснали чашата. Наляво от мястото на пиене обикновено предполага негативно значение, докато за дясната страна се свързват позитивни значения.

В този контекст размерът на кълвача не играе значителна роля за тълкуването на неговата символика в чашата. Все пак, ако сте видели кълвач, който пробива дърво, това означава, че мързелът може да ви изложи на опасност.

Кълвач с разперени крила носи добри новини. Ако сте видели в чашата кълвач и друга птица, ви предстои интересна среща, която ще донесе ново начало в професионален или личен аспект.

Кълвач в първата трета на чашата

Ако сте разпознали кълвача по-близо до дъното на чашата и наляво от мястото, където устните са докоснали, това подсказва, че гледате твърде негативно на някои събития от миналото. Вероятно някой ви е наранил или нещо ви е изкарало от равновесие и не можете да се примирите с това.

Ако тази форма се е появила в първата трета на чашата и надясно от мястото на пиене, това означава, че имате красиви спомени от човек, който вече не е част от живота ви. Въпреки всичко, винаги си го спомняте с усмивка на лицето.

Кълвач във втората трета на чашата

Когато видите кълвач в средата на чашата и наляво от мястото, където устните са докоснали, това може да бъде знак, че не сте щастливи. Може би ви липсва свобода или любов. Такива форми и на тази позиция обикновено виждат хора, които са самотни.

Кълвач в средата на чашата и надясно от мястото на пиене показва добро самочувствие. Най-накрая сте осъзнали колко струвате и сте се научили да обичате себе си, т.е. това, което виждате, когато се погледнете в огледалото. Отнело ви бе известно време да поставите себе си на първо място, но сега можете да се надявате на светло бъдеще.

Кълвач в третата трета на чашата

Ако сте видели кълвача по-близо до върха на чашата и наляво от мястото на пиене, това предвещава някои малки турбуленции в професионалния ви живот. Възможно е бъдещето да донесе определени промени в работата, които няма да ви харесат.

Кълвач при върха на чашата и надясно от мястото, където устните са се докоснали, предвещава добри новини, когато става въпрос за вашия личен или професионален живот. Някои неща ще се наредят точно така, както ви харесва.

Кълвач в отпечатъка на пръста за желание

Народното предание казва, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафе може да се предвиди отговорът на въпроса дали някое желание ще стане реалност или не. При това е много важно да внимавате с кой пръст отпечатвате своето желание в чашата, за да получите точно тълкуване.

  • Ако вашето желание се отнася до деца или семейство, отпечатвате го в чашата с палеца. Кълвач в отпечатъка на палеца може да означава, че вашето желание скоро ще се сбъдне.
  • Желания, свързани с работа, т.е. професионалния живот, се отпечатват в чашата с показалеца. Ако сте видели кълвач в отпечатъка на показалеца, това означава, че изпълнението на желанието ще изисква усилия, работа, търпение и жертва.
  • Средният пръст се използва за желания, свързани с интимния, т.е. сексуалния живот. Когато видите кълвач в отпечатъка на средния пръст, това намеква, че вероятно вашето желание никога няма да се сбъдне.
  • За желания, свързани с любовта, т.е. емоционалните взаимоотношения, в утайката се оставя отпечатък с без именика. Ако сте видели кълвач в отпечатъка на без именика, вашето желание има големи шансове да се сбъдне.
  • Малкият пръст се използва за желания, свързани със здравето. Кълвач в отпечатъка на малкия пръст може да означава, че в близко бъдеще вашето желание ще стане реалност.

Тълкуване на символиката на кълвача по цвят

Значението на фигурите в утайката на кафе може да се определи и според техния цвят. Формите в чашата са черни т.е. пълни или бели т.е. празни. Ако кълвачът, който сте видели в своята чаша, не е бил нито изцяло черен, нито напълно бял, значението ще се определи според преобладаващия цвят.

Значението на черния кълвач

Черният кълвач в утайката на кафе носи добри новини. В близко бъдеще нещо ще ви зарадва искрено и ще ви направи щастливи.

Значението на белия кълвач

Белият кълвач предсказва някои големи промени. Възможно е да получите друга работа, да започнете съвместен живот с някого или да се преместите в друг град.