Коза в чаша кафе — тълкувания и интерпретации

Формата на козата в утайката от кафе може да има няколко различни тълкувания. Интерпретацията на тази фигура зависи от позицията в чашата, където сте я забелязали. Коза близо до дъното, средата или върха на чашата не трябва да има същото значение, както когато се намира вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Знаците в чашата можете да тълкувате и по тяхната цвят. В този случай се интерпретира символиката на бялата или черната коза в чашата с кафе. За това ще стане дума по-късно в текста.

Съществуват теории, че от отпечатъка на пръст в чашата с кафе може да се разбере дали някое желание ще стане реалност. За да бъде отговорът валиден, трябва да знаете с кой пръст да направите своя отпечатък в чашата.

Подробна интерпретация на козата в чашата с кафе

Козата в утайката от кафе в чашата може да символизира тревоги, конфликти, бедност, големи предизвикателства, непланирани разходи, неискрени приятели и други подобни. Въпреки това, от нейното разположение в чашата с кафе зависи какво ще бъде тълкуването на тази фигура.

Ако сте забелязали козата близо до дъното на чашата, тогава нейната символика се отнася до минали събития. Козата в средата на чашата се свързва с настоящето, а ако сте я видели близо до върха на чашата, тогава нейната символика се отнася до бъдещи събития. Колко далеч в миналото или бъдещето отива интерпретацията зависи от човека, на когото се гледа в чашата.

Освен посоченото, важно е и дали сте видели тази фигура вляво или вдясно от мястото, където устните докосваха чашата. Вляво от мястото на пиене най-често се намират негативни, а дясната страна е свързана с положителни значения.

Размерът на козата не играе значителна роля, а ако сте видели две кози обърнати една към друга, това е знак, че упоритостта и гордостта ви могат да ви струват много. Ако в чашата се появи скачане на коза, това подсказва, че няма да имате проблем да се отървете от някои задължения. Козата, която лежи в чашата с кафе, указва, че сте прекалено пасивни и неамбициозни.

Козата в първата третина на чашата

Ако сте забелязали козата близо до дъното на чашата и вляво от мястото на пиене, това подсказва, че ви боли предателство. Възможно е в миналото да сте били наранени от човек, от когото никога не бихте очаквали такова нещо. Все още не сте способни да му/й простите.

Фигурата на козата при дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене означава, че вродената ви предпазливост се е изплатила. Възможно е да сте „спирали на спирачката“ в точния момент и така сте избегнали ситуация без белези.

Козата във втората третина на чашата

Когато видите козата в средата на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, това означава, че сте се озовали в неудобно положение. Може би двама души, които еднакво обичате и уважавате, са се скарали и прекратили комуникацията, и това ви прави тъжни и унили.

Ако сте забелязали козата във втората третина на чашата и вдясно от мястото на пиене, това подсказва, че сте „приели света“. Примирили сте се, че животът не е съвършен и че няма много смисъл да се тревожите за всяка дреболия. На прав път сте да започнете да „дишате с пълни дробове“.

Козата в третата третина на чашата

Формата на козата при върха на чашата и вляво от мястото на пиене, за съжаление, предвещава големи проблеми в комуникацията с хората около вас. Вероятно различни възгледи и идеи ще ви отдалечат още повече от хора, с които отношенията ви вече са „напрегнати“.

Ако козата се появи в третата третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата, това символизира напредък във всякакъв смисъл. Може би ще откриете нещо за себе си, което ще ви вдъхнови. Благодарение на това много неща ще ви се отдават с лекота.

Козата в отпечатъка на пръст за желание

Съществува народно вярване, че от отпечатъка на пръст може да се предположи дали някое желание ще се сбъдне или не. Много е важно да знаете с кой пръст да направите своя отпечатък в чашата. Ако направите отпечатъка с неправилния пръст, със сигурност няма да получите валидно значение.

  • Отпечатъкът на палец се оставя в чашата за желания, свързани със семейството, роднините, децата и т.н. Козата в отпечатъка на палец е знак, че вашето желание няма да се сбъдне, ако сте твърде упорити.
  • Ако вашето желание се отнася до работата и професионалния напредък, тогава го отпечатвайте в чашата с показалец. Ако в този отпечатък се появи коза, това подсказва, че желанието ви ще се сбъдне, ако спрете да потискате своите амбиции.
  • Желанията, свързани със секса и еротичната страна на живота, се отпечатват в чашата със среден пръст. Козата в отпечатъка на среден пръст е, за съжаление, знак, че желанието ви няма да се сбъдне скоро.
  • С безименния пръст се оставя отпечатък за желания, свързани с любовта. Ако в отпечатъка на безименния пръст видите коза, това подсказва, че желанието няма да стане реалност, ако не направите нищо.
  • Когато желанията се отнасят до здравето, отпечатъкът се оставя с малкия пръст. Козата в отпечатъка на малкия пръст предвещава сбъдване на желанията.

Алтернативно тълкуване на козата в отпечатъка на пръст

Когато интерпретацията на символите в чашата с кафе се извършва според цвета на фигурата, която сте видели в чашата, това представлява алтернативен начин на тълкуване. В този случай е важно да обърнете внимание на това дали формата в чашата е била черна, т.е. плътна или бяла, т.е. празна. Ако козата не е била нито напълно черна, нито напълно бяла, ще се интерпретира цветът, който преобладава.

Значение на черната коза

Черната коза в чашата с кафе е знак, че упорито се съмнявате в добрите намерения на някого.

Значение на бялата коза

Бялата коза в чашата с кафе означава, че трябва да имате малко повече вяра в себе си.