Жираф в чаша кафе – символика и интерпретация

Мотивът на жирафа в утайката от кафе най-често предупреждава да внимавате какво и пред кого говорите. Все пак тълкуването може да бъде различно в зависимост от това къде в чашата се е появила жирафата. Жирафата на дъното, в средата или близо до върха на чашата има различни значения. Същото важи и когато тази фигура се появи вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Алтернативното тълкуване включва четене на знаците по техния цвят. Белите или празни и черните или плътни форми често носят различна символика.

От отпечатъка на кафето може да се предположи отговорът на въпроса дали дадено желание ще се сбъдне. Как да четете съобщения от отпечатъка ще бъде обяснено по-нататък в текста.

Детайлно тълкуване на жирафа в чашата с кафе

За да получите възможно най-прецизното значение на фигурата на жирафа в остатъците от кафе в чашата, е необходимо да спазите няколко правила. Ако сте видели това животно близо до дъното на чашата, тогава символиката му е свързана с миналото, а ако жирафата се появи в средата на чашата, тогава значението засяга настоящето. Когато видите жирафата близо до върха на чашата, тогава нейната интерпретация се свързва с бъдещи събития. Колко далеч в миналото или бъдещето се тълкува, зависи от човека, на когото се гледа в чашата.

Освен това, важно е и дали сте видели жирафата вляво или вдясно от мястото на пиене. Лявата страна често носи негативно значение, докато дясната носи положително значение.

Ако жирафата в чашата е спуснала глава, това означава, че трябва да бъдете по-отворени към хората и новите неща в живота. Двойка жирафи в чашата с кафе може да предвещава нова любов, докато жирафа, която седи или лежи означава, че е време най-накрая да вземете живота си в свои ръце.

Жирафата в първата третина на чашата

Когато видите фигура на жирафа на дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че съжалявате, че сте реагирали бурно на нечии провокации. Вероятно някой от завист е опитал да минимизира усилията, работата или успехите ви, а вие сте се противопоставили яростно. Сега сте наясно, че би го/я наранило много повече, ако бяхте се усмихнали на неговите/нейните коментари.

Формата на жирафа в първата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене показва, че сте привлекли нечие внимание със спонтанността и интелигентността си. Оставили сте силно впечатление на лице от противоположния пол и не е изключено да ви поканят на любовна среща или да ви предложат професионално сътрудничество.

Жирафата във втората третина на чашата

Ако сте забелязали жирафа в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това означава, че ви липсва самочувствие. Трябва най-накрая да осъзнаете колко струвате и да започнете да се борите за това, което наистина заслужавате.

Ако жирафата се е появила във втората третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че някой е горд с вас. Без значение, че понякога може да ви се струва, че сте се провалили някъде, трябва да знаете, че има хора, които ви се възхищават и които ви обичат точно такъв/такава, какъвто/каквато сте.

Жирафата в третата третина на чашата

Фигурата на жирафата близо до върха на чашата и вляво от мястото на пиене показва, че можете да се изложите пред по-голяма група хора. Вероятно ще имате възможност да говорите с група хора за нещо, за което не знаете много. В стремежа си да скриете това, ще кажете нещо, което ще предизвика насмешка сред присъстващите.

Когато видите жирафата в третата третина на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че ще имате успех в професионалния живот. Ще ви се появят някои възможности, така че се постарайте да ги разпознаете навреме.

Жирафата в отпечатъка на пръст за желание

Смята се, че от отпечатъка на пръста в утайка от кафе в чашата може да се разбере дали желанието ще се изпълни или не. Важно е да знаете с кой пръст трябва да направите отпечатъка, за да получите максимално валидно тълкуване на знака, който се е появил в отпечатъка.

  • Ако желанието ви е свързано със семейство, роднини или деца, тогава трябва да оставите отпечатък от палеца в чашата с кафе. Ако в този отпечатък се появи жирафа, това е знак, че желанието ви ще се сбъдне по-бързо, отколкото очаквате.
  • За желания, свързани с професионалния живот, оставете отпечатък от показалеца в чашата с кафе. Когато в отпечатъка на показалеца се появи жирафа, това може да означава, че желанието ви ще се сбъдне само ако успеете да запазите мотивацията и бъдете търпеливи и упорити.
  • Ако желанията са свързани със сексуалния живот, тогава оставете отпечатък от средния пръст в чашата. Жирафа в отпечатъка на средния пръст прогнозира скоро изпълнение на желанието.
  • Когато желаете нещо, свързано с любовта, тогава натиснете желанието си в чашата с безименния пръст. Ако в този отпечатък се появи жирафа, за съжаление, това е знак, че желанието ви няма да се сбъдне скоро.
  • Желания, свързани със здравето ви или здравето на любимите ви хора, натиснете в чашата с кутрето. Ако в този отпечатък се появи жирафа, възможно е, че желанието ви ще се сбъдне, но в далечното бъдеще.

Алтернативно тълкуване на жирафа в чашата

Друг метод за четене на символи в чашата с кафе е по цвета на формата, която сте видели в чашата. Фигурите може да бъдат плътни, т.е. черни или празни, т.е. бели. Ако жирафата не е нито изцяло черна, нито напълно бяла, тълкува се цветът, който преобладава.

Значение на черната жирафа

Черната жирафа предвещава големи промени в живота на човека, на когото се гледа в чашата.

Значение на бялата жирафа

Бялата жирафа в чашата с кафе показва, че не трябва да позволявате на предразсъдъци да управляват живота и решенията ви.