Жена или момиче в чашата – символизъм и значения

Много са значенията, свързани с жена или момиче в утайката от кафе. Те зависят от позицията в чашката, където сте видели тази фигура. Различно се тълкуват, ако жената се появи по-близо до дъното, средата или върха на чашката, т.е. вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашката.

Друг начин за тълкуване на жената в чашката кафе е чрез цвета на формата. Черната и бялата жена в остатъците от кафе в чашката не носят непременно едни и същи значения. Повече за тази тема можете да прочетете по-долу.

Народното предание казва, че от отпечатъка на пръста в чашката може да се предвиди дали едно желание ще се изпълни или не. Важно е да знаете няколко неща, за които ще стане дума по-нататък.

Подробно тълкуване на жената в чашката кафе

За точното тълкуване на мотива жена или момиче в утайката от кафе е важно правилно да определите позицията на тази форма в чашката. Ако жената се появи по-близо до дъното на чашката, значението й се отнася до миналото, а ако я видите някъде в средата на чашката, тогава се отнася за настоящето. Когато фигурата на жената е по-близо до върха на чашката, значението е свързано с бъдещи събития. Колко далеч в миналото или бъдещето може да отиде тълкуването зависи от емоциите на човека, за когото се гледа чашката.

Важно е и дали сте видели жената вляво или вдясно от мястото, където устните докосват чашката. Лявата страна често носи негативни, а дясната позитивни значения.

Ако в утайката от кафе видите гола жена, това символизира срам. От друга страна, ако в чашката видите повече жени, това може да бъде предзнаменование за скандал в близкото бъдеще.

Жена в първата третина на чашката

Ако сте забелязали жена или момиче при дъното на чашката и вляво от мястото, където устните докосват чашката, това може да значи, че някой ви липсва. Обикновено такива форми виждат хора, които имат живи спомени за кратка, но много страстна любовна връзка.

Когато жената се появи по-близо до дъното на чашката и вдясно от мястото на пиене, това означава, че вроденият ви скептицизъм ви е предпазил от нараняване в миналото. Тази черта може да донесе и добро, и лошо на хората, които я имат, но за вас в някакъв момент от живота е била много полезна.

Жена във втората третина на чашката

Фигурата на жена в средата на чашката и вляво от мястото на пиене показва, че се стараете прекалено да скриете чувствата си. Вероятно дори не желаете сами на себе си да признаете, че имате симпатии към някого. Може би причината е, че той или тя е зает/а или че се страхувате да не бъдете наранени отново.

Ако сте видели жената в средата на чашката и вдясно от мястото, където устните я докосват, това значи, че сте забелязали здравословна доза ревност у партньора си и ви е харесало. Не искате това да прерасне в обсесивност, но ви приятно, че ви желае за себе си.

Жена в третата третина на чашката

Когато формата на жена или момиче се появи по-близо до върха на чашката и вляво от мястото на пиене, това може да предвиди проблеми в близкото бъдеще. Възможно е да не успеете да обясните действията си на някого и това да доведе до остра разправа. Разменете груби думи, затова бъдете внимателни да не прекалявате, за да не изгубите човек, който ви е скъп.

Ако сте забелязали жена или момиче в третата третина на чашката и вдясно от мястото, където устните я докосват, това означава, че ви предстои много страстен период. Ситуацията с партньора ви ще бъде повече от добра. За хората, които в момента нямат партньор, се предвижда кратка и много интензивна тайна връзка.

Жена в отпечатъка от пръста за желание

Смята се, че отпечатъкът от пръста в чашката кафе може да покаже дали едно желание ще стане реалност или не. Важно е да знаете с кой пръст трябва да направите отпечатъка на желанието си. Ако желанието се отпечата с грешния пръст, тълкуването няма да бъде достоверно.

  • Ако вашите желания са свързани с деца, семейство или роднини, трябва да ги отпечатате с палеца в чашката. Жената в този отпечатък е ясен знак, че желанието ви ще се изпълни.
  • Желанията, които са свързани с професионалния живот, се отпечатват в чашката с показалеца. Когато в отпечатъка на показалеца се появи жена, това означава, че ще трябва да преодолеете още няколко трудни препятствия, за да се изпълни желанието ви.
  • Отпечатъкът на средния пръст се оставя в чашката за желания, свързани със сексуалния, еротичен аспект на живота ви. Жената в този отпечатък означава, че желанието ви ще се изпълни в по-далечна бъдещност.
  • Ако желаете нещо свързано с емоциите, конкретно любов, тогава ще оставите отпечатъка на безимения пръст в чашката. Ако в този отпечатък се появи жена, е възможно желанието ви скоро да стане реалност.
  • Когато пожелаете нещо, свързано с вашето здраве или здравето на човек, когото обичате, тогава в чашката оставяте отпечатъка на малкия пръст. Жената в отпечатъка на малкия пръст може да бъде знак, че желанието ви ще се изпълни, ако мислите позитивно.

Алтернативно тълкуване на жената в чашката кафе

Четенето на съобщения от утайката от кафе в чашката може да бъде базирано и на цвета на формата, която сте видели. Фигурите могат да бъдат плътни, т.е. черни или празни, т.е. бели. Ако жената, която сте видели в чашката си, не е нито напълно черна, нито напълно бяла, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черната жена

Черната жена в чашката кафе може да бъде знак, че ще бъдете съблазнени. Възможно е някой скоро да ви очарова.

Значение на бялата жена

Ако сте видели бяла жена в чашката, това означава, че сте прекалено недоверчиви. Пропускате ценни преживявания, защото не искате да се отворите пред нови хора.

Накрая е важно да споменем, че посочените тълкувания са въпрос на народни вярвания и не са базирани на научни изследвания. Всичко, което прочетете, го вярвате на своя отговорност.