Елха или бор в чаша кафе – стандартно и алтернативно тълкуване

Фигурата на елха или бор в утайката от кафе предвещава значителни събития в следващия период. Въпреки това, тълкуването може да се различава в зависимост от това къде точно в чашата сте видели елхата. Тази форма няма същото значение, когато се намира в първата, втората или третата третина на чашата, т.е. вляво или вдясно от мястото, където устните докосват чашата.

Алтернативен метод за четене на символите в остатъците от кафе в чашата е по цвета на фигурата, която сте видели в нея. Формата може да бъде бяла, т.е. празна или черна, т.е. запълнена, а какво означава бяла или черна елха, ще прочетете по-долу в текста.

От отпечатъка на пръста може да се предположи дали някои мечти, т.е. желания ще се сбъднат. Съществуват правила, според които се четат символите в отпечатъка и които можете да намерите по-долу в текста.

Стандартно тълкуване на елха или бор в чашата с кафе

За да определите точно какво означава, когато елха се появи в утайката от кафе, трябва да обърнете внимание на мястото в чашата, където сте я видели. Елха в първата третина на чашата обикновено символизира някои минали събития, докато елха в средата на чашата указва настоящето. Бъдещето може да се предскаже, ако сте видели елхата в третата третина на чашата, т.е. в нейния връх.

Колко близко или далечно минало или настояще тази фигура описва, зависи от лицето, на което се гледа в чашата.

Освен това, важно е дали елхата се е появила вляво или вдясно от мястото за пиене. Лявата страна обикновено носи негативни, докато дясната се свързва с положителни събития и чувства.

Голяма елха в чашата предвещава някои много важни събития. Малка елха може да е знак, че се тревожите прекалено много за дреболии. Ако сте видели две елхи в чашата, това може да е знак за интересно запознанство, а ако в чашата има няколко елхи, това предполага, че ще се забавлявате добре в компанията на непознати хора. Елха със звезда на върха указва позитивни промени в живота на човека, на когото се гледа в чашата.

Елха по-близо до дъното на чашата

Ако сте видели елха в първата третина на чашата и вляво от мястото, където устните докосват чашата, това означава, че сте пропуснали голяма житейска възможност, защото сте се страхували от промените. Вероятно сте съжалили за начина, по който сте мислили тогава, но сте научили и важен урок.

Фигурата на елха в първата третина на чашата и вдясно от мястото за пиене означава, че сте доволни, че някои хора вече не са част от вашия живот. Може би сте осъзнали, че сте губили време и енергия, опитвайки се да ги задържите около себе си, затова сте прекъснали „пъпната връв“ и сте продължили напред.

Елха в средата на чашата

Когато видите елха във втората третина на чашата и вляво от мястото за пиене, това може да е знак за мързел. Вероятно сте в етап, в който не ви се прави нищо, а камо ли да се посветите на някаква работа. Може да става дума за временна умора, обаче ако продължи, знакът в чашата е сигнал за тревога.

Елха в средата на чашата и вдясно от мястото за пиене указва, че най-накрая сте приели чувствата, които изпитвате към някого. Вероятно някой ви харесва повече, отколкото сте готови да признаете пред себе си.

Елха при върха на чашата

Ако сте видели елха по-близо до върха на чашата и вляво от мястото, където устните докосват чашата, това предвещава стресов период в живота ви. Вероятно ще се сблъскате с финансова или емоционална криза и ще ви трябва известно време, за да я преодолеете.

Ако сте забелязали елха в третата третина на чашата и вдясно от мястото за пиене, това е знак, че бъдещето ще донесе някои важни промени. Млади хора могат да се оженят или да имат дете. За по-възрастните хора елхата на това място предвещава много щастливи моменти.

Елха в отпечатъка от пръст за желание

Според народното поверие, от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. Важно е да знаете с кой пръст се внасят желанията в чашата. Ако сте направили желанието с грешния пръст, вероятно няма да получите точното значение.

  • Когато желанията се отнасят за семейството, те се внасят в чашата с палец. Елха в отпечатъка на палеца може да предвещава сбъдването на вашето желание.
  • Желанията, свързани с работа, се внасят в чашата с показалец. Ако сте видели елха в отпечатъка на показалеца, това означава, че ще трябва да бъдете търпеливи, защото вашето желание няма да стане реалност толкова бързо.
  • Отпечатъкът на средния пръст се оставя в чашата, когато желанията си се отнасят за сексуалния живот. Ако в този отпечатък се появи елха, това за съжаление е знак, че вашето желание няма да се сбъдне.
  • С безименния пръст се внасят в чашата желания, свързани с любовта. Ако сте видели елха в отпечатъка на безименния пръст, възможно е вашето желание да се сбъдне, ако не сте прекалено пасивни.
  • Ако желанията се отнасят за вашето здраве или здравето на близък човек, тогава ще оставите отпечатък в чашата с кутрето. Елха в отпечатъка на кутрето предвещава изпълнение на вашето желание.

Алтернативно тълкуване на елха в чашата с кафе

Друг начин да разберете какво ви казват фигурите в чашата с кафе е по техния цвят. Формата в чашата може да бъде бяла, т.е. празна или черна, т.е. оцветена. Ако елхата във вашата чаша не е нито напълно бяла, нито напълно черна, ще се тълкува преобладаващият цвят.

Значение на черната елха

Ако сте видели черна елха в чашата, това означава, че ви липсва оптимизъм.

Значение на бялата елха

Бяла елха в чашата с кафе указва, че пред вас предстои много благоприятен период, както за работа, така и за любов.