Дяволът в чашата кафе – символика и значение

Фигурата на дявола в утайката от кафе най-често има доста лошо предзнаменование, но тълкуването зависи от позицията в чашката, където сте видели дявола. Не е същото, ако дяволът се появи по-близо до дъното, в средата или на върха на чашката, или вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали.

Символиката може да се чете и въз основа на цвета на формата, която сте забелязали в чашата. В този случай в остатъците от кафе можете да разпознаете черен или бял дявол. Значенията на черните т.е. оцветени и белите т.е. празни форми ще разгледаме по-подробно в следващия текст.

Сред хората съществува вярване, че от отпечатъка на пръста в чашката от кафе може да се види дали ще се изпълни някое желание или не. Има правила, по които се стига до отговора, а за това ще можете да научите повече по-късно.

Подробно тълкуване на дявола в чашата от кафе

За най-точното тълкуване на фигурата на дявола в утайката от кафе е необходимо да се обърне внимание на неговото положение в чашката. Ако сте видели дявола по-близо до дъното на чашката, неговата символика се свързва с някои минали събития. Дявол в средата на чашката има връзка с настоящето, а когато го видите по-близо до върха на чашката, той предсказва бъдещи събития.

Колко далеч в миналото или бъдещето отива тълкуването е въпрос на субективното усещане на човека, на когото се гадае.

Освен това е важно дали сте видели дявола вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашката. Вляво от мястото на пиене обикновено се намират негативни, докато от дясната страна са позитивни значения.

Ако сте видели дявола с тризъбец в чашата, това предполага, че имате опасен противник. Когато в чашката се появят два дявола, това е знак, че трябва да се пазите от клюки и интриги. Ако в чашката се появи дявол, който стои във вода или в кладенец, това символизира неудовлетвореност без специална причина.

Дявол в първата трета на чашката

Когато фигурата на дявола се появи по-близо до дъното на чашката и вляво от мястото, където устните са докосвали чашката, това означава, че се страхувате, че грешка от миналото може да ви навреди. Страх ви е да се изправите пред евентуално лошите последици от собствените си решения. Е, няма да имате избор и няма да можете да избегнете това, което предстои.

Фигурата на дявола в първата трета на чашката и вдясно от мястото на пиене показва, че сте доволни, че не сте поддали на нечия манипулация. Въпреки че сте се грижили изключително много за този човек, не сте позволили да подредите собствените си цели и виждания според неговите или нейните желания.

Дявол във втората трета на чашката

Ако сте забелязали дявола в средата на чашката и вляво от мястото на пиене, това означава, че сте неудовлетворени от живота си, но всъщност нямате много причини за това. За щастие, хората, които обичате, са здрави, имате покрив над главата си, солидни доходи, любов и уважение от близките си. Въпреки това, сте доста фрустрирани и нещастни.

Когато дяволът се появи във втората трета на чашката и вдясно от мястото на пиене, това може да е знак, че сте щастливи, защото сте направили някого ревнив или ви завиждат за нещо. Съзнавате, че това, което ви радва в момента, е неправилно, но в крайна сметка, сте просто човек от плът и кръв, а не морално превъзходно същество.

Дявол в третата трета на чашката

Ако сте видели дявола на върха на чашката и вляво от мястото, където устните са докосвали, това предполага, че хората, които ви завиждат, ще се опитат да ви пречат. Ако забележите, че някои неща не ви вървят, знайте, че са следствие от интриги и клюки, които разпространяват завистливи хора за вас.

Фигурата на дявола в третата трета на чашката и вдясно от мястото на пиене е знак, че ще устоите успешно на изкушение. Ще бъдете на изпитание и няма да паднете само ако никога не забравите девиза, с който се водите през живота – не прави на другите това, което не би желал/а да ти се случи.

Дявол в отпечатъка на пръста за желание

Вярва се, че от отпечатъка на пръста в чашката може да се предскаже дали някои желания ще се сбъднат или не. Доста е важно да знаете с кой пръст да нанесете своето желание в чашката. Ако сте нанесли желанието си с грешния пръст, няма да получите ясен знак, нито валиден отговор на въпросите, които ви вълнуват.

  • Ако вашите желания се отнасят до деца или семейство, ги нанасяте в чашката с палеца. Когато в отпечатъка на палеца се появи дявол, това предполага, че желанието ви ще се изпълни само ако имате разбиране и сте готови да направите някои компромиси.
  • Отпечатъкът на показалеца се оставя в чашката за желания, свързани с работа или кариера. Дяволът в отпечатъка на показалеца е знак, че желанието ви ще се изпълни, но не трябва да градите успеха на нещастието на други хора.
  • Желания, свързани със сексуалния живот, се нанасят в чашката със средния пръст. Ако в отпечатъка на средния пръст сте видели дявол, възможно е желанието ви да се изпълни в далечно бъдеще.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано с любов, т.е. емоции, тогава ще оставите отпечатък от безимения пръст в чашката. Дяволът в отпечатъка от безимения пръст, за съжаление, не означава, че желанието ви ще се сбъдне.
  • С малкия пръст се нанасят в чашката желания, свързани със здравето. Ако в отпечатъка от малкия пръст сте видели дявол, това предполага, че сбъдването на желанието ви ще изисква голяма борба.

Алтернативно тълкуване на дявола в чашата от кафе

Друг начин на интерпретация на знаците в остатъка от кафе се основава на цвета на формата, която сте видели в чашата. Формите в чашката са черни т.е. изпълнени или бели т.е. празни. Ако дяволът, който сте видели, не е бил нито напълно черен, нито напълно бял, тълкува се по цвета, който преобладава.

Значение на черния дявол

Черният дявол в чашката предвещава неприятности.

Значение на бялото дявол

Когато видите бял дявол в чашката, възможно е да сте неправилно оценили някого.