Джезве в чаша кафе – символика и значение

Формата на джезве в утайката на кафето най-често се тълкува като печалба. Въпреки това, точната интерпретация зависи от позицията на джезве в чашата с кафе. Различно се тълкува, ако видите джезвето в първата, втората или третата трета на чашата.

Освен това, значението се влияе и от мястото на пиене. Не се тълкува еднакво, когато джезвето се появи вляво или вдясно от мястото, където устните са докоснали чашата.

Съществува и друг начин да откриете символиката на фигурата в утайката на кафето. Алтернативното тълкуване се основава на цвета на формата, която сте видели в чашата. Намерете в текста какво точно означава черно, а какво бяло джезве в чашата с кафе.

Смята се, че от отпечатъка на пръста в чашата може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат. Как се отпечатват желанията в чашата и как се тълкува, когато в този отпечатък се появи джезве, потърсете в подзаглавието „Джезве в отпечатък от пръст за желание“.

Класическо тълкуване на джезве в чашата с кафе

В увода споменахме, че джезве в останките на кафе в чашата може да има множество различни значения. Ако сте го видели по-близо до дъното на чашата, тогава неговата символика се отнася до миналото. Когато джезвето се появи в средата на чашата, значението е свързано с настоящето. Джезве по-близо до върха на чашата указва на нещо, което може да се случи в бъдещето.

От личните чувства и опита на индивида зависи колко близко или далечно е конкретното минало или бъдеще.

Освен това, важно е и дали сте видели джезвето вляво или вдясно от мястото, където устните са докоснали чашата. Лявата страна обикновено се свързва с негативно, а дясната с положително значение и символика.

Размерът и видът на джезвето не играят значителна роля в интерпретацията. Ако сте видели джезве, от което излиза дим, това може да бъде знак, че ще се окажете на източника на информация в правилния момент. Ако в чашата се появи джезве, от което тече кафе или друга течност, това е знак, че трябва да научите кога да „държите езика зад зъбите си“.

Джезве при дъното на чашата

Когато забележите джезве в първата трета на чашата и вляво от мястото на пиене, това може да бъде знак, че ви липсва някой. Вероятно не сте в контакт с човек, който някога е бил важна част от живота ви, и често мислите за моментите, които сте прекарвали заедно.

Формата на джезве при дъното на чашата и вдясно от мястото, където устните са го докоснали указва, че в миналото сте развили добри работни навици и благодарение на тях имате добри шансове да постигнете каквото и да искате.

Джезве в средата на чашата

Ако сте видели джезве във втората трета на чашата и вляво от мястото, където устните са го докоснали, това символизира емоционални проблеми. Възможно е да не сте сигурни какво някой изпитва към вас и ви е страх да го/я попитате открито.

Джезве в средата на чашата и вдясно от мястото на пиене указва задоволство от добре свършена работа. Вероятно сте вложили много усилия в нещо и резултатите не са закъснели. Най-накрая пожънвате плодовете на своя труд.

Джезве при върха на чашата

Ако сте видели джезве по-близо до върха на чашата и вляво от мястото на пиене, това намеква, че някой няма да изпълни вашите очаквания. Възможно е да възлагате големи надежди на определен човек, но ще се разочаровате.

Когато джезвето се появи в третата трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са го докоснали, това предсказва печалба. Може би ще получите повишение, награда в игри на късмет или наследство. Във всеки случай, парите ще ви дойдат добре.

Джезве в отпечатък от пръст за желание

Легендата гласи, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафето може да се разбере дали някои желания ще се сбъднат или не. Важно е да знаете как правилно да отпечатате своето желание в чашата. Ако желанието е отпечатано с грешен пръст, тълкуването ще бъде неясно или неточно.

– Ако вашето желание се отнася до семейството или децата, ще го отпечатате в чашата с палеца. Джезве в отпечатъка на палеца предсказва изпълнение на желанието в близкото бъдеще.

– Желанията, които се отнасят до професионалния живот, се отпечатват в чашата с показалеца. Ако сте забелязали джезве в отпечатъка на показалеца, това е добър знак. Джезве в отпечатъка намеква за изпълнение на желанието.

– Когато желанията се отнасят до сексуалния живот, отпечатъкът се оставя в чашата със средния пръст. Ако сте видели джезве в отпечатъка на средния пръст, за съжаление, желанието няма да се сбъдне.

– Отпечатъкът на безименния пръст се оставя в чашата за желания, свързани с емоциите, конкретно с любовния живот. Джезве в отпечатъка на средния пръст предсказва изпълнение на желанието в много близкото бъдеще.

– С кутрето се отпечатват желания, свързани със здравето. Джезве в отпечатъка на кутрето може да означава, че вашето желание скоро ще стане реалност.

Тълкуване на символика според цвета на джезвето в чашата с кафе

Алтернативното тълкуване включва четене на символиката според цвета на формата, която се е появила в чашата. Фигурата в чашата може да бъде празна, т.е. бяла или запълнена, т.е. черна. Ако джезвето, което сте видели в чашата, не е нито напълно бяло, нито напълно черно, ще се тълкува доминиращият цвят.

Значение на черното джезве

Черното джезве указва на неприятна среща или общуване. Възможно е да трябва да прекарате известно време в компанията на човек, който изобщо не ви допада. Ще го/я изтърпите заради „мира в къщи“, но едва ще чакате да се отдалечите от него/нея.

Значение на бялото джезве

Бялото джезве в чашата с кафе може да бъде знак, че истината ще излезе наяве. Вероятно някои неща в близкото бъдеще ще станат напълно ясни и логични за вас. Постарайте се да използвате информацията, която получавате, по най-добрия възможен начин.